Ossze vagyok zavarodva. Mit tegyek?
Amit tehetsz, így 12 évesen, az két dolog. Vagy megoldod magad, vagy szakember segítségét kéred. Szólsz esetleg anyukádnak (persze miután megpróbáűltad vele is átbeszélni), hogy ez egyedül nem megy, vigyen el egy pszichológushoz. Vagy pedig megpróbálod egyedül. És ez nem annyiból áll, hogy akkor most nem megpróbálsz nem gondolni rá... Mert persze, hogy nem fog sikerülni.
Amondo vagyok, hogy inkább a problémát kell megoldanod, feldolgoznod, és nem elfelejteni. Ugyanis, attól, h valamit besöpörsz a homok alá, attól még az ott van, és egyszer felfújja majd a szél, ha érted a hasonlatot :)
Szóval próbáld meg feldolgozni! Először is, felejtsd el ezt a pesszimista szemléletet, hogy milyen rossz, h te mindenhol ott voltál és biztos emiatt van... Nem, nem emiatt van, csak egész egyszerűen ezek nem 12 évesek szemének valóak. Normális ha ezek a dolgok egy picit megráznak..
De fogd fel úgy, hogy te mindent megtettél, segítettél, ahol tudtál, és, h ez milyen jó,h 12 évesen már ezt megtudtad tenni. Másrészt ezek nem a te problémáid. Nekik kell megoldaniuk, te csak annyit tehetsz, h mellettük vagy (voltál)!
Állj így hozzá, és fogadd el a rossz emlékeket, tessék inkább a jókra gondolni, a rosszak is megtörténtek, de túl vagytok rajtuk! Sok sikert, remélem segítettem neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!