Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ossze vagyok zavarodva. Mit...

Ossze vagyok zavarodva. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok.Az a baj hogy a csaladban barmi baj volt en mindenhol ott voltam.Ne ugy ertsetek hogy velem volt a baj hanem hogy peldaul tatam majdnem meghalt en is otvoltam amikor mentovel vituk korhazba.Ott voltam amikor nagynenem megbolondult.Ott voltam mikor az elso unokatestveremmel egy csomo problema volt es ejjelig fent maradtunk hogy varjuk haza(mert elment).Akarmi volt ott voltam.Es akarmi volt en meg anyukam segitettunk.Nincs is ezel baj csak az az hogy sokszor elojonek emleke amikor latam nagynenemet bolondon es ugy sirok olyankor.:((Es nem tudok nem ra gondolni az a baj.Mikor a tesomnak balesete volt ott voltam ,aztan a tesom depis lett ott voltam.Mindenhol es most osze vagyok teljesen zavarodva.Az a baj hogy mindezt 12 eves koromban kelet atelnem:((Most is 12 vagyok es nem birom osze vagyok zavarodva csak sirok ha belengondolok.Es az az mar megprobaltam de nem tudok nem ra gondolni!Nnincs senki akivel ezeket megbeszelhetnem.Szerintetek mit tegyek?>
2008. jún. 14. 21:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az anyukáddal ezt át tudnád beszélni, hiszen írtad, hogy ő is ott volt ezeknél az eseményeknél, tehát ő is átélte mindazt amit te. Ha anyuddal úgy érzed, hogy ezt nem tudod megbeszélni akkor, szerintem anyuddal közösen keressetek fel egy pszichológust. Mivel írod, hogy 12 éves vagy legcélszerűbb lenne a lakóhelyedhez közeli Nevelési Tanácsadót keresni, mivel ott kifejezetten az életkorodnak megfelelő pszichológusok dolgoznak. Mindez amiket átéltél, lehet hogy egyedül nem tudod feldolgozni, de nem is kell egyedül, hiszen anyukádra számíthaszt és mindeképpen menj szakemberhez.
2008. jún. 14. 21:37
 2/15 A kérdező kommentje:
koszi hogy valaszoltal!Varom tovabbi valaszaitok!
2008. jún. 14. 21:41
 3/15 anonim válasza:
100%
Szerintem is beszélj ezekről a dolgokról az anyukáddal,hidd el,segíteni fog.
2008. jún. 14. 22:03
 4/15 A kérdező kommentje:
Koszi
2008. jún. 14. 22:10
 5/15 anonim válasza:
100%
Szerintem ezek olyan súlyú problémák, amelyek feldolgozásához szakember segítségét kéne igénybe venned. Anyukád tudja min mentél keresztül és ha eddig nem tudtátok ezt közösen orvosolni, akkor "külsős" segítséget kellene igénybe venni. A mi családunkban történtek tragédiák, Nekem sikerül ezeken urrá lennem, de a húgomnak pl nem. Nem vagyunk egyformák. Pláne egy 12 évesen ez nagyon nehéz. Egy pszichológus tudna neked segíteni. Neki ez a dolga. Ne késlekedj és kívánom, hogy egy szakember segítségével kilábalj ebből, és gondtalanul élhess, ahogyan egy 12 éves gyereknek kell(ene)! Én szorítok Neked!
2008. jún. 14. 22:32
 6/15 A kérdező kommentje:
kosz!
2008. jún. 14. 22:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Amit tehetsz, így 12 évesen, az két dolog. Vagy megoldod magad, vagy szakember segítségét kéred. Szólsz esetleg anyukádnak (persze miután megpróbáűltad vele is átbeszélni), hogy ez egyedül nem megy, vigyen el egy pszichológushoz. Vagy pedig megpróbálod egyedül. És ez nem annyiból áll, hogy akkor most nem megpróbálsz nem gondolni rá... Mert persze, hogy nem fog sikerülni.

Amondo vagyok, hogy inkább a problémát kell megoldanod, feldolgoznod, és nem elfelejteni. Ugyanis, attól, h valamit besöpörsz a homok alá, attól még az ott van, és egyszer felfújja majd a szél, ha érted a hasonlatot :)

Szóval próbáld meg feldolgozni! Először is, felejtsd el ezt a pesszimista szemléletet, hogy milyen rossz, h te mindenhol ott voltál és biztos emiatt van... Nem, nem emiatt van, csak egész egyszerűen ezek nem 12 évesek szemének valóak. Normális ha ezek a dolgok egy picit megráznak..

De fogd fel úgy, hogy te mindent megtettél, segítettél, ahol tudtál, és, h ez milyen jó,h 12 évesen már ezt megtudtad tenni. Másrészt ezek nem a te problémáid. Nekik kell megoldaniuk, te csak annyit tehetsz, h mellettük vagy (voltál)!

Állj így hozzá, és fogadd el a rossz emlékeket, tessék inkább a jókra gondolni, a rosszak is megtörténtek, de túl vagytok rajtuk! Sok sikert, remélem segítettem neked!

2008. jún. 15. 17:52
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
nyilván nagy támasz vagy a vsalád számára..mindenképen beszéld meg az anyukáddal és hidd el nem veled van a baj, nem te okozod ezeket a problémákat..Gondolj arra, hogy Te és az anyukád jó szolgálatot tesztek a családnak és ha nem lettetek volna ott akkor nagyobb baj is történhetett volna. Tehát nemkellsírni, hanem örülj, hogy ilyen nagy támogatást tudtatok nyújtani a családtagoknak. Erre nem mindenki képes sajnos. Legyél büszke magadra hogy ilyen vagy és hidd el az ember tapasztalatból él, te pedig nagyon hamar megszerzed ezeket a tapasztalatokat.
2008. jún. 15. 19:14
 9/15 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kell valaki, akivel megbeszélheted ezeket a dolgokat, illetve nem is megbeszélni, inkább kibeszélni kell magadból. Pszichológus asszisztensként szívesen segítek ha tudok, írj emailt nekem, és beszélgessünk.
2008. jún. 16. 17:07
 10/15 anonim ***** válasza:
Most már beállítottam, hogy tudjál írni ha van kedved.
2008. jún. 16. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!