8 eves kislanynak mobiltelefon? Nalatok mennyire termeszetes, hogy a csaladban a gyerekeknek is van mar mobiljuk?
Az előző és az az előtti sem olvasta végig.. úgyhogy ismétlés a tudás anyja:
"Már nem azért de két szülő van, leszarom a munkahelyet.. vannak barátai mindenkinek milyen barát az aki ilyenkor ne segítene!?? biztos van olyan aki szívesen elviszi a 8 éves KISLÁNYT nem is fiút.. ráadásul lányt Bp-en!!
van két szülő.. fejenként 10 barátja ha nem is igazi barátja de van egy embernek.. ott vannak a rokonok.. nagymama nagypapa.. ha nyugdíjasok akkor nincs gond.. 4, rosszabb esetben több nagyszülő is van..
apa anya testvérei... szomszéd néni aki nagyon aranyos.. esetleg szomszéd bácsi..
De még mindig ott van a kislány oszt. társainak a szülei! Mivel az ált. iskola általában körzeti nem lakhatnak messze egymástól a szülők!!
8 éves kislány egyedül egy ekkora városban???
Hihetetlen!! Engem az utolsó zebráig mindig elkísértek!! 4.től jártam csak egyedül!
Ha semmikép sem tudják megoldani és a főnök sem megértő viszlát munkahely.. inkább biztonságban tudjam a gyerekem minthogy sok pénzem legyen a temetésre... -.-' Szélsőséges kijelentés, de megtörténhet Budapesten a gettó belvárosban pláne.. és elég egy alkalom rá.. hiába ritkán fordul elő.. ilyen esetben nem a statisztikára kell hagyatkozni mi van ha pont az én gyerekemmel történik a baj...!?? A gyerek az első!!"
Lehet te túlélted és semmi bajod nem lett mert egyedül jártál.. és általában 100ból 99nek semmi baja nem is lesz ha egyedül jár, de mi van ha az az egy az én gyerekem??? Akkor mi van??? Haljon meg csak mert én a munkahelyen nem tudom megoldani??? Olvasd feljebb az idézetet.. benne van hogy két embernek minimum 40 ismerőse van ami arra utal aki nem tudja megoldani az NEM IS AKARJA!!
Előzőnek:
Oké.. ha te leszarod mi lesz a gyerekeddel az a te döntésed! Egy minimális aggódás sem érződik rajtad.. szegény gyerek!
23.38-nak
Tudod nem minden esetben van két szülő, nézd meg hány gyereknek váltak el a szülei. És nem feltétlen marad a két szülő egymás közelében, sokszor több 100 km választja el az apát a gyerekétől.
Leszarhatod a munkahelyet, de mégis, akkor miből adsz enni a gyerekednek?
Barát? Szerinted ők nem dolgoznak, nekik nincs családjuk. Különben meg nem mindenkinek van 10 barátja, és az, hogy nem vállalják be, hogy a gyerekem hurcolják haza nem azt jelenti, hogy nem igaz barátok. Egyszer, egyszer lehet szívességet kérni, de hosszú távon puszira senki nem fog ugrani. Vagy Te hány gyereket pesztrálsz naponta baráti szívességként?
Rokonok, nagyszülők? Nem mindenkinél nagy a család. És meglepődnél hány nagyszülő nem segít az unokája körül. Valaki azért mert nem akar, valaki mert nem tud. Mire nyugdíjba megy valaki lehet, hogy örül, ha saját magát eltudja látni. Nem biztos, hogy van türelme és energiája egy gyerekhez. De, ha nagyon sok nagyszülő keméynen dolgozik még mikor unokája van. És nem biztos, hogy a barátok, rokonok, nagyszülők egy rakáson laknak, dolgoznak.
A körzetes iskolákkal meg nagyon elvagy tájolva. Tudod elég sokan viszik el már a gyereküket normális iskolákba, nem feltétlen azt nézik, hogy melyik van legközelebb. De még, ha körzetes sulit is veszünk, néha-néha kisegítik a szülők egymást, de naponta ezt se várhatjuk el.
És tudod néha az emberek nem SOK pénzért dolgoznak, hanem a mindennapi megélhetésért güriznek, és örülnek, ha van munkahelyük, nem nagyon válogathatnak.
Nem tudom van-e gyereked. De sokaknál ez úgy szokott lenni, hogy nagyon tudják osztani az észt, hogy mit, hogy kell csinálni, csak ez a gyakorlatban nem így működik.
Huha, ne veszekedjetek mar! Igenis az anya eltudna vinni a gyereket az iskolaba, hiszen az o felelossege!
Nem eszik meg a gyereket, es nem is raboljak el remelhetoleg, de igenis egy nagyvarosi kozlekedes veszelyes egy kozel 8 eves szamara.
Meg a gyalogatkelon is elutik az embert! Nem beszelve a szorakozott, jatekos kicsik kozlekedeserol.
Koszi hogy irtatok, ne veszekedjetek.
A legtobb ember csak utolag okos, akkor amikor mar tul keso, akkor amikor mar meg van a baj(((
Kérdező, én már felnőtt vagyok és engem is majdnem ütöttek már el zebrán amikor nekem volt zöld a lámpa. De tudod, ha mindentől rettegünk, akkor nem élünk.
Úgy kell élni, mint ha az utolsó napod, az utolsó perced lenne, felkészülve bármire, és a gyerekeket is így kell nevelni, máskülönben anyámasszonykatonája nyámnyila felnőttek lesznek, akik megszólalni se képesek, ha kéne.
Lehet, hogy a te ismerősödnél nem okozna gondot a gyerek kísérgetése, lehet, hogy a te ismerősöd gyereke nem érzékeli a mobil lényegét. Tudod, anyukám diákjai néhány hónapja találtak egy mobiltelefont, anyu elvette tőlük, hazahozta, ideadta nekem, mert jobban értek hozzájuk, én megnéztem a telefonkönyvét és visszajuttattam az eredeti tulajdonoshoz. Egy kislányé volt, nagyon örültek neki, mert arra vették, amire egy telefont használni kell, nem volt csúcstechnika, valószínűleg kiesett a táskájából út közben egy nehéz nap után.
Minden esetre még ha a te ismerőseid speciális esetek is, a legtöbb családban nem megoldható a kísérgetés, és a mobil egy szükséges eszköz (ha úgy tetszik, "póráz"). Ne a te ismerőseidből indulj ki, és ne rajtuk keresztül általánosíts. Nézz körbe. Nagyon sokan örülnek, hogy van munkájuk, így is nőtt a munkanélküliség, az emberek félnek. Én csak 3 hónapra kaptam most szerződést, és már most se ülök a babérjaimon, mert tudom, hogy ha megint munkanélküli lennék, én abba bedilizek. Ilyen bizonytalan helyzetben jó, hogy nincs gyerekem, de ha lenne, se kockáztatnám a munkanélküliség labilis és idegőrlő állapotát, hanem inkább a gyerekemet tanítanám meg, hogy járjon nyitott szemmel, és ha történik valami, tudja megvédeni önmagát és tudjon segítséget kérni. Amikor én kicsi voltam, még csak ovis, akkor mikor piszkált valaki a játszótéren, és elpityeredtem, egy idős néni vagy bácsi azt mondta nekem, hogy ha ütnek, üss vissza, vagyis ne essek kétségbe, és ne hagyjam magam. Erre bármelyik gyerek ugyanúgy képes, csak nem szabad burokban nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!