Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 8 eves kislanynak mobiltelefon...

8 eves kislanynak mobiltelefon? Nalatok mennyire termeszetes, hogy a csaladban a gyerekeknek is van mar mobiljuk?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerosom mondta epp az elobb, hogy a meg nem egeszen 8 eves kislanyanak most fognak mobilt venni, mert egyedul jar mar neha a suliba, es hogy tudjanak vele beszelni. En teljesen ertetlenul allok a dolog elott, egyreszt nem ertem hogyan lehet egy ekkora gyereket Bpesten egyedul suliba engedni, masreszt pedig feleslegesnek tartom a mobilt meg. Nektek mi a velemenyetek?
2009. szept. 25. 16:45
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
71%
miért? Bpesten nincs járda?? :)
2009. szept. 25. 17:04
 12/38 anonim ***** válasza:
72%

Már miért lenne felháborító, hogy a gyerek egyedül megy iskolába? Engem csak az első tanítási napon kíséretek el a szüleim anno, és utána mindig egyedül jártam (mivelhogy ugye kevés szülő tudja megoldani, hogy reggel fél 8- 8kor még otthon legyen, és nem munkában). És mégis láss csodát, felnőttem, épen, egészségesen, és nem okozott semmiféle lelki traumát, hogy a szüleim nem loholtak folyton a nyakamban... Sőt, így még önállóságot is tanultam.

A kérdésre válaszolva. Én korainak tartom a mobilt 8 évesen, ha nem más településre jár iskolába. Ha az iskolában történik valami, az osztályfőnök úgyis tudja a szülő számát, így a lehető leghamarabb értesítheti is. Út közben pedig sajnos attól függetlenül is történhet bármi, hogy ott a mobil a zsebben, vagy sem. Másrészt valaki már említette, hogy ez egyfajta 'státuszszimbólummá' vált, a gyerekek versengenek egymással, és szünetben ahelyett, hogy az udvaron fogócskáznak, telefonos játékokkal játszanak. Nem helyes.

Ha más városba jár a gyerek, az teljesen más, lekésheti a buszt, a vonatot, így legalább értesíteni tudja az otthoniakat, hogy ne aggódjanak.

2009. szept. 25. 17:05
 13/38 anonim ***** válasza:
68%
Még kicsi hozzá. Fölösleges. A kisfiam biztos hogy nem fog kapni mobilt legalább 13 éves koráig. Persze ha nyaralni megy, akkor kap egyet ideiglenesen, hogy eltudjam érni, de olyan visszataszító amikor az alig 3.-os gyerekek úgy mennek végig az utcán, hogy szól a zene a mobilból. Miért jó ez? A sok anyuka meg meglepődik ha elveszik a gyerektől. Iskolába nem való telefon, egész egyszerűen mert nem figyel oda órán. Az nem kifogás, hogy nem tudok érte menni és azért kell. Akkor menjen érte más, vagy egy darabig jöjjön el az osztálytársával és annak szüleivel. Ez nem természetes dolog. Nekem annak idején 8.-os koromban sem volt mobilom, és most 25 éves vagyok tehát nem 40-50 éves begyepesedett nő.
2009. szept. 25. 17:07
 14/38 anonim ***** válasza:
80%
Jaj én is egyedül jártam iskolába már elsőben is. Nagyvárosban lakom, 2 percre a sulitól, egy úton kellett átmennem. Nem kell ezen rögtön felháborodni...Telefonom nem volt majd csak 4.-ben, akkor még nem volt mkinek, régebebn volt ez. Amúgy az ő dolguk. Unokatersvéreimnek is van, egyik 7 éves, nem túl gazdagok csak a kiscsaj kiharcolta magának...
2009. szept. 25. 17:09
 15/38 anonim ***** válasza:
49%

Öcsém 9 éves , de már 8 évesen akart mobilt persze még most is. De MAJD kap. Nincs rá szüksége, mert ennyi idős gyerek ne egyedül mászkáljon az utcán, meg suliba vagy bárhova. Nem hiszem el hogy nem tudja megoldani egy szülő hogy ne egyedül menjen be a gyerek a suliba. Öcsém, van hogy már 7kor bent van a suliba, mert úgy tudják a szüleim bevinni (és nem ő az egyedüli gyerek aki ilyenkor ,már bent van, DE LEGALÁBB NEM EGYEDÜL MEGY BE), de amikor kisebb volt mi a tesóimmal segítettünk apuéknak bevinni oviba vagy suliba. Nekem az a véleményem hogy mindent meg lehet oldani csak akarni kell.

Annak tökéletesen megfelel egy 8 éves gyereknek hogy dicsekedjen majd a suliba hogy neki már van, aztán a többi szülő meg ezt fogja hallgatni a gyerekétől, hogy neki is kell egy. Gratula az ilyen szülőknek, egyáltalán minek az ilyeneknek gyerek ha nem tudnak felelősségteljesen a gyerekükkel foglalkozni?!!! Ezt sosem fogom megérteni...22/L

2009. szept. 25. 17:11
 16/38 anonim ***** válasza:
68%

Itt senki nem írja, hogy melyik városban járt egyedül iskolába és milyen messze volt az iskola? Van járda Bp-en de rengeteg rosszindulatú ember is, több mint más városokban.. sokkal több!

Aki azt írja nem para egyedül suliba járni az nem pesti!

én még 14 évesen is féltem a belvárosban.. nap mint nap betaláltak a romák, nem volt jó érzés!

Az kamu hogy a szülők nem tudják megoldani.. "mosom kezeim" elv és hátradőlnek!

A mobil semmilyen biztonságérzetet nem ad.. hiába van mobil ha megerőszakolják a lányt! -.-'

De eltűnés szempontjából valóban jó hogy be lehet mérni..

2009. szept. 25. 17:13
 17/38 anonim ***** válasza:
54%

Régen teljesen más felfogás volt.. a mai emberek agresszívak.. sokkal félelmetesebb egyedül menni mint 5-10 éve!

Az ilyen nem szülő!! Csak a kislányt sajnálom, hogy ilyen szülei vannak!

(persze ha tényleg egy utcányira van a suli, akkor megértem) :) De BP-en kétlem hogy ne kéne felszállnia valamilyen járműre! A nagy város is ötöd akkora mint Pest M.O.-on

2009. szept. 25. 17:19
 18/38 anonim ***** válasza:
80%
Mennyi budapesti kisiskolást látok egyedül menni....Ezért írtam, hogy attól is függ hogy milyen messze laknak.A város másik végéből én se engedném el.Max. 1 busznyi távolság. De gondolom csak a mondatom első fele az érdekes, és arra rögtön lehet lepontozni... Pardon, egy 8 éves tudja már hogy mire lehet használni egy mobiltelót. szerintem az hadakozik itt a legjobban, akinek 2 megapixeles csodakütyűje van.A kérdező meg a véleményre kiváncsi. Jah, hogy az eltérhet az övétől..jah, bocsesz...:)
2009. szept. 25. 17:34
 19/38 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 17:07

Most 25 éves vagy, pont annyi mint a fiam, tehát at anyukád is kb annyi lehet mint én. Ő begyepesedett? Gondolod, hogy a logikus gondolkodás, csak a fiatalok kiváltsága?

Nézz egy kicsit magadba kérlek, és figyelj oda kit bántasz meg egy-egy kijelentéseddel!

A kérdezőnek:

szerintem semmi szüksége egy ekkora gyereknek a mobilra, a szülők pedig a törődést és gondoskodást ne akarjákazzal kárpótolni, hogy megvesznek neki bármit, és cimkéket aggatnak a dolgokra.

Nincs mindenkinek lehetősége iskolába vinni és hozni a gyereket, az tény, de hogy megszervezni sem tudja, hogy a gyereke biztonságban eljusson az iskolába és onnan haza, az felelőtlenség!

Elnézést a kemény szavakért!

2009. szept. 25. 17:38
 20/38 anonim ***** válasza:
90%

[link]

Ennek nem olyan bonyolult a használata ha valaki a kezelhetőséggel jön! És nem szól rajta mindenféle zene.. a célnak tökéletesen megfelel! Szerintem nem rossz dolog egy telefon.. csak azért mert gép nem kell elítélni.. a gyerekeink úgyis újabb és újabb technikai újításokkal fognak tanulni/dolgozni nem zárhatjuk el előlük és már nincs elég korán hozzá hogy megértsék az elektronikus berendezéseket!

Ugyanezen a véleményen vagyok a számítógép használatával.. nem tilthatjuk.. mert később fontos lesz (mérsékelni mérsékelhetjük) mint például ilyen telefonnal és kevesebb, de hasznos számítógépezéssel!

2009. szept. 25. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!