Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 8 eves kislanynak mobiltelefon...

8 eves kislanynak mobiltelefon? Nalatok mennyire termeszetes, hogy a csaladban a gyerekeknek is van mar mobiljuk?

Figyelt kérdés
Az egyik ismerosom mondta epp az elobb, hogy a meg nem egeszen 8 eves kislanyanak most fognak mobilt venni, mert egyedul jar mar neha a suliba, es hogy tudjanak vele beszelni. En teljesen ertetlenul allok a dolog elott, egyreszt nem ertem hogyan lehet egy ekkora gyereket Bpesten egyedul suliba engedni, masreszt pedig feleslegesnek tartom a mobilt meg. Nektek mi a velemenyetek?
2009. szept. 25. 16:45
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
72%

A kisebb gyerekeknek nagyon fontos a mobiltelefon.

Kénytelen vagy elengedni, egyedül közlekedni, de ha bármi váratlan helyzet adódik, ő még nem tudja megoldani, pánikba eshet. És ma már nem mindenki segítőkész.

Te meg várod otthon és nem jön, mit tehetsz? Pláne városban!

Semmiképp nem engedném el telefon nélkül!

Persze, 12 éves kortól aztán nem tudod elérni úgyse többet! De azért megnyugtató, hogy ha valami baja van, ő legalább fel tud hívni.

Én nem tudom, Pesten hogy van, én Győrben lakom, de hát nem csak suliba jár, hanem táncra, edzésre...ki vinné el?

Haza kell menjen, nem jöhetek el a munkából azért, mert most vége a tanításnak!

És ha valakinek van két vagy három gyereke, aki nem ugyanoda jár? Akkor elindul ötkor, vagy hogy kísérne el mindenkit?

Fél hétkor indulok dolgozni, akkor negyed hétre vinném a suliba?

A tánc meg pl. nem lehet tudni előre, hogy mikor lesz vége. Most álljon ott az anyuka órákat?

És ha odamegy a gyermek, s elmarad véletlenül? Jobb neki, hogy felhívhat. Nekem nagyon megnyugtató, mióta van nála telefon.

2009. szept. 25. 21:20
 22/38 anonim ***** válasza:
71%

bocs, hog yoff, de

Kedves 17:07!

Te már 25 évesen teljesen merev és begyöpösödött választ írtál most!

Egy 40-50 éves rugalmas nő.

Ne sértődj meg, csak szóltam!

Amúgy van élet még. A halál előtt.

2009. szept. 25. 21:24
 23/38 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem, hogy írhatják annyian, hogy aki nem kíséri el, az nem is szülő! És hogy tartsa el? Melyik munkahely az, amelyik az iskolakezdés-befejezéshez fogja igazítani a munkaidőt?

Nincs mindenkinek nagyobb testvére!

2009. szept. 25. 21:27
 24/38 anonim ***** válasza:
66%

Gondolom, nem vennének neki, ha nem kellene! Hidd el, a szülei jobban tudják Nálad, hogy mire van szüksége a gyermeknek.

Egyébként szerintem majdnem minden 8 évesnek van, városon muszáj is, de falun meg azért, mert esetleg a szülők vannak egész nap a városban, és bármi történhet!

Akkor hogy éri el őket a gyerek?

Ha belázasodik, vagy betöri a szél az ablakot, vagy fél?

Vagy nem találja a kardigánját?

A lányom azért hív, hogy mikor jövök már? Meg megeheti e a kakaós csigát (soha nem lehet tudni, hogy mikor ér véget a túlóra, nem lehet megszakítani a folyamatot. rokonok 400 km-re) Így jobb neki, hogy beszélünk.

Nem vagyok mindig a számítógép mellett, esetleg vidéken vagyok, így el tudjuk érni egymást mindig.Nincs egyedül.

2009. szept. 25. 21:35
 25/38 anonim ***** válasza:
57%

Már nem azért de két szülő van, leszarom a munkahelyet.. vannak barátai mindenkinek milyen barát az aki ilyenkor ne segítene!?? biztos van olyan aki szívesen elviszi a 8 éves KISLÁNYT nem is fiút.. ráadásul lányt Bp-en!!

van két szülő.. fejenként 10 barátja ha nem is igazi barátja de van egy embernek.. ott vannak a rokonok.. nagymama nagypapa.. ha nyugdíjasok akkor nincs gond.. 4, rosszabb esetben több nagyszülő is van..

apa anya testvérei... szomszéd néni aki nagyon aranyos.. esetleg szomszéd bácsi..

De még mindig ott van a kislány oszt. társainak a szülei! Mivel az ált. iskola általában körzeti nem lakhatnak messze egymástól a szülők!!

8 éves kislány egyedül egy ekkora városban???

Hihetetlen!! Engem az utolsó zebráig mindig elkísértek!! 4.től jártam csak egyedül!

Ha semmikép sem tudják megoldani és a főnök sem megértő viszlát munkahely.. inkább biztonságban tudjam a gyerekem minthogy sok pénzem legyen a temetésre... -.-' Szélsőséges kijelentés, de megtörténhet Budapesten a gettó belvárosban pláne.. és elég egy alkalom rá.. hiába ritkán fordul elő.. ilyen esetben nem a statisztikára kell hagyatkozni mi van ha pont az én gyerekemmel történik a baj...!?? A gyerek az első!!

2009. szept. 25. 23:25
 26/38 anonim ***** válasza:
61%

*vannak

De persze ha több osztálytársával megy az már nem olyan vészes!! Az még az eltűrt kategória, csak kérem hogy ne egyedül menjen az a kislány!

előző voltam

2009. szept. 25. 23:28
 27/38 anonim ***** válasza:
81%

Idén leszek 25 éves, anyukám tanítónő, 9-10 éveseket tanít. Mi szemben lakunk az iskolával, ahova jártam, így könnyű volt, hogy engem csak első nap kísértek, utána már mindig egyedül jártam, de az összes többi gyerek is, akik velem egyidősek, egyedül jártak, több utcával messzebbről is, Budapesten. Most is vannak, akiket hoznak kocsival, de leginkább ők reggel fél 7-től szobroznak a suli előtt, mert a szülőknek menni kell dolgozni.

Nekem csak azért nem volt 8 évesen mobiltelefonom, mert akkor a mobiltelefonokat nem volt olyan egyszerű beszerezni, mint manapság. 2003-ban kaptam az elsőt, abban az évben, amikor érettségiztem. Anyu minden diákjának van. Szerintem ma már természetes, és a gyerekek képesek használni, és szükség lehet rá, bármi van, a szülő el tudja érni a gyereket, és fordítva. Mindkét félnek megnyugtató. Nem kell drágát venni, egy olcsó ugyanúgy ellátja a funkcióját. Hogy ne tudnák kezelni, azt kétlem. Én már 4 évesen apám irodai számítógépét használtam, pedig se egér nem volt hozzá se grafikus képernyő, billentyűkódokkal kellett vezérelni, és nem okozott gondot, sőt, jobban ment, mint apámnak, aki azon dolgozott.

2009. szept. 26. 09:54
 28/38 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem is azzal van a gond, hogy eleve 8 évest nem szabadna egyedül egy nagy városba elengedni. A mobil ennek csak a vonzata, hogy vészhelyzet esetén tudjon szólni gondolom.
2009. szept. 26. 10:18
 29/38 A kérdező kommentje:

Sziaszok, koszi mindegyitok valaszat, sokat irtatok es sokan!

A bp-i egyeduli kozlekedesen vagyok teljes mertekben kiakadva, a kislany januarban lesz csak 8 eves!

Akar mennyire is kozel van az iskola egy 8 evesnek nem szabadna egyedul kozlekednie Bp-en.

Koszi hogy irtatok, es meg irjatok!

2009. szept. 26. 15:43
 30/38 anonim ***** válasza:
60%

volt egy osztálytársam 9 évesen, és egyedül közlekedett bp-en, úgy hogy még át is kellett szállnia. és túlélte. értelmes, diplomás lány lett belőle, nem rabolták el, nem erőszakolták meg...

én is volt, hogy egyedül mentem úszásra ennyi idősen, és senki nem evett meg. igaz, az régebben volt.

tényleg nem tud a szülő mindig a gyereke nyakában loholni, és ha majd az én gyerekem is érett lesz rá, akkor kaphat telefont. ha ez 7 évesen lesz, akkor akkor.

ne haragudjatok, de TV-t már 2 évesen is nézhet a gyerek, telefont meg majd 14 évesen kaphat csak???

ha megtanítod neki, hogy az nem arra való, hogy zenét hallgasson vele, hanem arra, hogy felhívjon ha baja van, akkor akár 8 évesen is kaphat telefont.

2009. szept. 26. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!