Hány éves kortól "kell" egy gyereknek mobiltelefon?
én 9 éve voltam elsős, de én is akkor kaptam az első telefonomat. nem volt egy szuper teló, csak azért volt, hogy ha valami van, apát, anyát tudom rajta hívni. most már a kisgyerekeknek is gyártanak olyan telefonokat amiknél csak 1 gombot kell megnyomni és máris tudja hívni az anyját/apját.
megértem, hogy régen felnőttek a gyerekek mobil nélkül, de ez már egy teljesen más világ...
15Ł
Én is azt hiszem elsős-másodikos korom körül kaphattam az első telefonomat.
Most 10.-es vagyok.
Ha jól emlékszem,én 11 évesen kaptam.
Azonban ez attól függ,hogy a lányod mennyire képes megbecsülni egy drágább dolgot,mint pl ez a mobil.
Ha képes megbecsülni a dolgokat,akkor nyugodtan adhatsz neki.
Tanács: előbb egy olcsóbb fajtát adj neki,javaslom a nokiát.
Aztán,ahogy telik az idő,bizonyára egy újabbat szeretne,ezért vidd el egy üzletbe,ahol mobilokat lehet venni és ott hagyd,hogy ő válasszon,de minimális szinten befolyásold a döntését.
pl. súgj neki,hogy ez nem túl drága,sok funkciója van és könnyű kezelni.
Remélem így könyebb lesz túlesni ezen :)
Szerintem akkortól kell neki amikor egyedül járós lesz, hogy bármikor eltudd érni, de akkor se 80-100ezres, csak egy olcsóbb.Amíg érte mész addig felesleges.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!