Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves kortól "kell" egy...

Hány éves kortól "kell" egy gyereknek mobiltelefon?

Figyelt kérdés
A lányom elsős, az osztályában már pár kisgyereknek van. Szerintem 3.-4. osztályban pont elég lesz beszerezni az elsőt.
2011. jan. 15. 12:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
69%

én 9 éve voltam elsős, de én is akkor kaptam az első telefonomat. nem volt egy szuper teló, csak azért volt, hogy ha valami van, apát, anyát tudom rajta hívni. most már a kisgyerekeknek is gyártanak olyan telefonokat amiknél csak 1 gombot kell megnyomni és máris tudja hívni az anyját/apját.

megértem, hogy régen felnőttek a gyerekek mobil nélkül, de ez már egy teljesen más világ...

15Ł

2011. jan. 15. 12:15
 2/26 anonim ***** válasza:
26%
én akkor vettem a lányomnak mikor elkezdte az 1. osztályt. jó ha utol tudom érni és ö is engem bármi adódna.
2011. jan. 15. 12:17
 3/26 anonim válasza:
94%
Lassan 15 vagyok, és teljesen egyet értek veled. Én harmadikos koromban kaptam az első telefonomat, de csak azért mert a suliban a napközis tanárok nem hívták fel a szüleim, ha elmaradt valamelyik különórám, szóval, mert kellett. A húgom most ötödikes, és van telefonja, de nem is használja, azt mondja nem kell neki. Szóval, szerintem ha harmadikos, negyedikes korban kapjuk meg az első telefonunkat, az úgy ideális.:)
2011. jan. 15. 12:19
 4/26 anonim ***** válasza:
65%
Engem most le fognak pontozni, de én nem vennék kicsi gyereknek telefont. Legkorábban kb. 14 éves korában vennék a gyerekemnek. :)
2011. jan. 15. 12:19
 5/26 anonim ***** válasza:
86%

Én is azt hiszem elsős-másodikos korom körül kaphattam az első telefonomat.

Most 10.-es vagyok.

2011. jan. 15. 12:20
 6/26 anonim ***** válasza:
77%
Persze ha nem áll fenn semmi olyan körülmény, ami miatt kellene neki...ez lemaradt.
 7/26 anonim ***** válasza:
92%

Ha jól emlékszem,én 11 évesen kaptam.

Azonban ez attól függ,hogy a lányod mennyire képes megbecsülni egy drágább dolgot,mint pl ez a mobil.

Ha képes megbecsülni a dolgokat,akkor nyugodtan adhatsz neki.

Tanács: előbb egy olcsóbb fajtát adj neki,javaslom a nokiát.

Aztán,ahogy telik az idő,bizonyára egy újabbat szeretne,ezért vidd el egy üzletbe,ahol mobilokat lehet venni és ott hagyd,hogy ő válasszon,de minimális szinten befolyásold a döntését.

pl. súgj neki,hogy ez nem túl drága,sok funkciója van és könnyű kezelni.

Remélem így könyebb lesz túlesni ezen :)

8/26 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem akkortól kell neki amikor egyedül járós lesz, hogy bármikor eltudd érni, de akkor se 80-100ezres, csak egy olcsóbb.Amíg érte mész addig felesleges.

16/L

2011. jan. 15. 12:21
 9/26 anonim ***** válasza:
65%
A magunk megnyugvàsa érdekében jó,ha van a kisgyereknek telefonja,de màsképpen nem vagyok oda érte, ki tudja milyen àrtalmak vannak benne,mivel azért még nem tudhatjuk.
2011. jan. 15. 12:21
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy tök egyszerű telefont szerintem simán lehet venni a gyereknek,akkor is,ha első osztályos.Olyat kell venni,amiért nem kár,ha elveszíti a gyerkőc,vagy leönti teával.Vész esetére jól jöhet.Ugyanakkor a mobil által kibocsájtott "sugárzás"-t már gyermekkorban adagolni a kölöknek nem ildomos.21/F
2011. jan. 15. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!