Hány éves kortól "kell" egy gyereknek mobiltelefon?
Én 5.-ben kaptam, mikor mentünk osztálykirándulásra és anyu aggódott értem. Meg egyedül is jártam szakkörökre stb, azért tudni akarta, hogy mikor hol vagyok, mikorra érek haza. Előbb meg szerintem felesleges, bár unokatesómnak már 3.-os korától van. Nem tudom, szerintem attól függ, hány helyre jár sulin kívül.
17/L
Hetedikes koromban kaptam az elsőt, mikor táborba mentünk, és kezdtek divatba jönni a mobilok. Az előző években még minden este lementünk a posta elé és fagyizni, aki akarta, az felhívta onnan a szüleit. Egyébként év közben nem használtam, később már igen, mikor gimibe jártam, másik városba.
Húgom viszont kikönyörgött magának egy telefont még alsóban, mert hogy mindenkinek van. Szerintem meg kéne tanítani a gyerekeket az emberi értékekre, szeretni ahelyett, hogy megvásárolnánk a szeretetét. Akkor nem tragédiázna olyasmin, hogy neki nincs telefonja, a többieknek meg van. Esetleg értelmesebb elfoglaltságot is találna magának, mint hogy sms-ezik, csengőhangokat cserél, és képeket nézeget, töltöget szabadidejében, meg a szünetekben.
Nem kell.
Ha te szükségét érzed, akkor legyen a gyereknek telója. Abból is elég egy alapkészülék, hiszen az a lényeg, hogy elérhesd őt, és ő is elérhesen téged.
Én akkor kaptam, amikor elsős lettem a gimiben, mert akkor kezdtem el bejárni faluból a nagyvárosba egyedül a távolsági busszal. Addig a falumban jártam suliba, ami 15 sétára volt otthonról, tök fölösleges volt a telefon...
Amikor meg táborba mentem, mindig kaptam egy telefonkártyát, és fülkéből hívtam fel anyuékat. Most 21 éves vagyok, szóval annyira nagyon nem volt ez régen...
Ha nekem gyerekem lesz, majd akkor kap telefont, amikor ő is messzebbre kezd el egyedül járni. Persze ha mondjuk eleve másik városba jár általánosba, és mondjuk ötödikes korától kezdve már nem viszem autóval, hanem egyedül megy, akkor az az idő ötödikesen fog elérkezni. De csak azért, mert a többieknek van, nem fogok neki telefont venni. Majd elmagyarázom neki, hogy a telefon nem játék, a többiek szülei meg rosszul tették, hogy megvették egy elsős gyereknek, mert nem neki való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!