Anyám zsarol. Mit tudok ezzel csinálni?
Figyelt kérdés
18/L vagyok,a szüleimnél élek.Van egy barátom,akit nagyon szeretek.Már párszor lemondtam az itt alvást,de még nem mertem elmondani neki,hogy igazából azért nem alhat nálunk,mert anyám konkrétan NEM ENGEDI BE a házba.Elmenni máshová nem tudunk,héten megint szeretne jönni.Én már unom,hogy mindig csak a kifogásokat kell keresnem,és félek is tőle,hogy elhagy emiatt,vagy mert hülyék a szüleim.Mit csináljak,mit lehet ilyenkor csinálni?2013. ápr. 21. 20:32
2/32 A kérdező kommentje:
Nincsen hová.
2013. ápr. 21. 20:33
3/32 anonim válasza:
Barátodhoz miért nem tudtok menni? Ahogy te megérted hogy oda nem mehettek, ő is megérthetné hogy hozzátok sem.
Ha komolyan gondoljátok, jó lenne őszinteséggel kezdeni.
4/32 A kérdező kommentje:
Mehetnénk,csak messze lakik,engem meg nem engednek el oda se...
2013. ápr. 21. 20:35
5/32 anonim válasza:
18 évesen jogilag oda mész, ahová akarsz.
6/32 A kérdező kommentje:
Engem viszont érzelmileg úgy zsarolnak kiskorom óta,mint a sicc.
2013. ápr. 21. 20:39
7/32 anonim válasza:
Miért, azt mondják, ha elmész nem szeretnek? Ha ilyet mondanak az vagy kamu, vagy már eddig sem éreztek irántad szeretetet.
8/32 anonim válasza:
Próbál meg felnőttként beszélni a szüleiddel. Komolyan, őszintén. Hátha segít. Más kérdés viszont, hogy az ő házuk, az ő szabályaik. Ahhoz kell alkalmazkodni, ha tetszik, ha nem. Ezeket a szabályokat csak közösen tudjátok megváltoztatni. És az úgy biztosan nem fog menni, ha nyilvánosan lehülyézed a szüleidet. Mert az bizony nem felnőtt viselkedésre vall.
9/32 A kérdező kommentje:
Ilyeneket mondanak kb,igen.Meg hogy csalódtak bennem,mert nem diplomás a barátom,és hogy képzelem,hogy én nem várok el tőle dolgokat,nem kérdezgetem folyton,mikor akar tovább tanulni...
2013. ápr. 21. 20:45
10/32 anonim válasza:
ha a barátoddal megbízható a kapcsolatod, meg kellene értenie, miért nem mehet hozzátok. Ha ezért elhagy, ne is sajnáld. Neked meg addig, míg a szüleid az eltartóid, igazodnod kell az ő elvárásaikhoz.Az ember nem a 18 évével lesz felnőtt, hanem onnantól, amikor önmagáról képes gondoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!