Ahol nagyetku a ferfi, nektek nincsenek neha ilyen gondolataitok?
Exemmel volt ilyen probléma.
Normál adag duplája fért bele.Akkor is evett ha nem volt éhes,csak mert ott volt a hűtőbe.Nem érdekelte sosem hogy az nekem a másnapi ebédem (ő munkahelyen evett menzán,én vittem magamnak)
2 napra valót nem tudtam főzni,mert addig evett,amig volt a lábasban.
Eredménye is megvolt,olyan pocakja volt,hogy terhes nő megirigyelte.
Ha mondtam,hogy nem kellene annyit zabálnia,akkor megsértődött,sajnálom tőle,stb.Egy csokit nem tudtam úgy venni,hogy másnapra legyen,még azt is megette,amit ajándékba vettem másnak.Ha nem húsos volt a kaja,akkor kiakadt,rendelt húsos kaját.
Borzasztó tud lenni.
Nem amiatt szakitottam,de megkönnyebbülés volt.
Párom normál adagot eszik,eleinte még csodálkoztam is,hogy előtte megszokott adagot megfőzöm,hogy az elfogy vacsira,erre még másnapra is elég.És megkérdezi,hogy kérem-e az utolsó joghurtot,megeheti-e.A csoki hetekig ott van,van mihez nyúlni,olyan jó így.
(élet más részein is előzékenyebb,olyan jó érzés)
Amikor el voltunk adósodva, igen, gondoltam ilyeneket, hogy a másik túl sokat eszik. Sőt a párom (férfi) vásárolt be autóval és napokig nem vett ennivalót nekem, csak kenyér vagy kifli volt otthon, sokszor éheztem, ő viszont evett a munkahelye állta a költségeket. Akkor voltam a legsoványabb, nagyon csinos voltam, most nincs hitelünk egyáltalán, csak az autón minimális, örökség állt a házhoz. Most jobb, de a nehéz napokat nem fogom elfelejteni soha.
Nagy nyomorban a legszebb szerelem is elhal, főleg ha a másik nem képes odafigyelni a másikra!
Esetleg szóljál neki, hogy másnap a maradékot te szeretnéd megenni. Mondd azt, hogy nagyon ízlett, és ezért. Ha így is felfalja mondd meg, hogy kevés a pénz és máson nem tudtok spórolni. Akkor vita lesz belőle, de legalább megtudja végre az igazat.
Mikor jóllakott a férjed és marad egy kis kaja, mondd azt, hogy de jó, holnapra nekem megvan az ebédem, és tedd el külön kis edénybe!
De mindenképpen hívd fel a figyelmét arra, hogy az a te holnapi ebédet!
Ezután, ha éhes lesz, esetleg egyen kenyeret és ne a főtt ételt.
Előbb-utóbb megérti és megszokja!
BAromira nem értem, miért kell a tojásos nokedli mellé rántott hús és még spenót is. Három egymás utáni napon is megcsinálhattad volna ezeket és akkor nem tünteti el egy este...
Főzz egyféléből annyit, ami elég neki, neked és neked másnapra a munkába, aztán nincs gond.
1. HA ennyit eszik EGY evésre, akkor érdemes lenne orvoshoz vinni, mert ez NEM normális, elöbb-utóbb komolyan megbetegszik emiatt a zabálás miatt.
2. EGY étkezésre ANNYIT fözz, amennyi jut - pl. a helyedben CSAK tojásostésztát föztem volna, és utána nincs több.
3. A spenótot a tükörtojással másnap, a rántott húst meg vasárnap - NEM hétköznap - készitettem volna.
4. Beszélj vele, hogy ENNYI van kajára, ne zabáljon, hanem egyen normális adagokat.
5. Nálunk a férjemmel és a két felnött fiammal egytt( 4-en) ennyit eszünk egy HÉTEN!!!!
Az én párom is a kapcsolatunk elején hasonlóan vélekedett az ételről mint a férjed. Ha vacsorára csináltam neki rántottát, kért 4 tojást, mikor látta, hogy akkor még marad 2, megkért, hogy hát, azt a kettőt is üssem bele, ne maradjon már ott, majd megeszi valahogy... (Előtte is volt ilyen, hogy már nem is kérte, de megette hogy ne maradjon ott az a fél adagra való, vagy 1-2 tojás ne maradjon már meg stb.) Akkor megmondtam neki, hogy azt a 2 tojást én is meg tudnám enni vacsorára, reggelire főtt tojásként (tehát nem lenne kidobva, nem maradna meg), pláne ha ő csak azért eszi, hogy ne maradjon meg...
Vagy, hogy nekem 1-1 adag elég a megmarat ebédből másnapra, ugyanis én nem 2 adagnyit eszek meg egyszerre.
Aztán rájött, hogy igazam van, azóta annyit eszik amennyit valóban kér/igényel. Szerintem nyugodtan beszéld meg vele, persze ne szemrehányóan, nem kell ilyenen veszekedni. Ha felvázolod neki a helyzetet, biztosan átlátja majd ő is.
4 szelet rántotthúst csináltál ebédre, úgy, hogy magadnak külön főztél spenótot? Azért az durva. Nálunk 4 szelet hús két felnőtt ebédje, és senki nem nyafog, hogy éhes maradt volna, pedig aztán az én párom is tud enni rendesen.
Tehát ha jól értem, a kedves párod betolt ebédre négy rántotthúst, egy nagy fazék tojásosnokedlit, és ezen kívül még csináltatott veled két tükörtojást? Hát nem tudom... Ha négy szelet hús van otthon, én aztán biztos nem tenném egy az egyben oda valaki elé, hogy én majd akkor eszem mást. Kettő neki, kettő nekem, és megvan az ebéd.
Meg kell vele beszélni, hogy amit főzöl, azt kettőtöknek főzöd, nem egyedül neki, mert ezt így anyagilag nem győzitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!