Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok ha a gyereketek...

Mit szólnátok ha a gyereketek magához venne a sajátja mellé egy kamaszt? Nem felelőtlenség?

Figyelt kérdés
Fiamék magukhoz vették a kisunokám osztálytársát. Eddig is sokat volt náluk, mert zűrös gyerekkora volt. Én is sajnálom, szegény nem tehet semmiről, de szerintem felelőtlenség egy 12 évest beengedni a házukba (eddig is annak tartottam), ki tudja milyen lesz pár év múlva, milyen példát mutat az unokámnak. Aki egy nagyon rendes gyerek, jól van nevelve. Míg a másik alapvető dolgokat még csak nem is ismert, míg a menyem meg nem tanította neki. Tudom én, hogy szép dolog más baját is a nyakunkba venni, de nem hinném, hogy átgondolták kellően.
2013. ápr. 16. 13:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Inkább próbáld meg elfogadni őt is pótnagymamaként. Hátha meglátod benne azt, amit fiadék megláttak, és te is megszereted.

Le a kalappal a fiadék előtt.

2013. ápr. 16. 13:17
 12/15 A kérdező kommentje:

Nem beleszólni szeretnék, de meglehet a saját véleményem.

Ismerem a gyereket, szerintem vannak vele gondok. Nem mondom, hogy rossz gyerek, de sok mindenben érdekes. Bár állítólag ha nincs ott más akkor másabb. Javul, nem azt mondom, hogy nem javul csak nekik most a sajátjukkal kellene foglalkozni.

2013. ápr. 16. 13:17
 13/15 anonim ***** válasza:

Miért szólnál bele? Nyilván jól meghányták-vetették a kérdést, mire így döntöttek.

Nagyon szép és nemes cselekedetnek tartom a részükről.

Szerintem ne aggódj, a másik gyerek is egész biztosan beletanul majd a családi életbe, ha szerető, megértő környezetben van. Ne neheztelj rá azért, mert nem tud bizonyos dolgokat vagy zűrös - ha eddig senki nem nevelte, nem szerette, nem figyelt rá, nem törődött vele, akkor ezt nem szabad egy gyereknek felróni, mert honnan is tudná, mi a JÓ példa? Biztos vagyok benne, hogy a fiadéknál jó sora lesz, és megváltozik.

2013. ápr. 16. 13:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem az én anyósom vagy?

Sajnos a húgom drogos volt, drogtúladagolásban meghalt. Nem is volt kérdés, hogy felneveljük a 6 éves gyerekét. Az, hogy neveletlen volt, enyhe kifejezés.

A férjem végig mellettem állt, anyósom meg folyton fúrt minket. Neki is az volt a mániája, hogy elhanyagolom az ő kicsi unokáját. Nyilván kevesebb idő jutott rá, de ez akkor sem lett volna másként ha testvére születik. Nem kényeztettük el az unokahúgom, normális gyereket neveltünk mindkettőből. Most 12 és 9 évesek, imádják egymást.

Az lett a vége, hogy pár hónapig nem beszéltünk vele. Szerencsére észre tért.

Ne szólj bele. Az ő döntésük, az ő életük, az ő felelősségük.

2013. ápr. 16. 13:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Az ő életük,az ő döntésük és szerintem igen is átgondolták. A két srác gondolom jól kijön, a szülők is innen ismerik a kissrácot és szerintem már kiépült köztük valamilyen szintű kölcsönös bizalom. Egyébként egy kiskamasz fiút nevelő házaspár eltudja már dönteni,hogy képes-e bírni két gyerekkel.

A bor nem válik vízzé dolog,szerintem ostobaság. Egyébként nézd meg a Szív bajnokai című filmet, valós történet alapján íródott.

2013. ápr. 16. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!