Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen fényt vet "apukára"a...

Milyen fényt vet "apukára"a biróságon gyermekelhelyezésnél hogy egyátalán nem fizet gyerektartást?

Figyelt kérdés
de még csak egy csomag pelenkával sem támogatta a kislányát

2013. ápr. 16. 09:34
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
kedves válaszoló mondj nekem egy olyan indokot ami megmagyarázza hogy egy apa miért nem hajlandó gyermektartást adni.nem tudom felfogni és megérteni sem.vadidegen gyermeknek odaadja az ember a számára felesleges dolgokat.akkor vajon milyen indok lehet arra hogy a sajátomtól megvonom?talán azt gondolja hogy anyuka magára kötné éjszakára azt a pelenkát amit odaad a babának?ne legyünk már ennyire elfogultak....egyátalán nem érzem magam férfi gyülölőnek ,de ez azért felháborit.
2013. ápr. 16. 10:30
 12/39 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős kislány és mióta tart ez a helyzet? Mindig ilyen volt, vagy mostanában fajult el? Amúgy látogatja a lányát, érdeklődik felőle vagy "csak" anyagilag nem támogatja?

Ezek a kérdések egy normális emberben felmerülnek, mielőtt ismeretlenül, mindenféle információ hiányában kikiáltja a kérdezőt férfigyűlölőnek és vad buzgalommal védelembe veszi az apát, aki nem támogatja a gyerekét.

Apának lenni nem annyit jelent, hogy megcsinálja, hanem azt is, hogy élete végéig támogatja , segíti. Egy olyan ember, aki már az elején képtelen ezt megtenni, arra az anya jogosan kérdőjelezi meg az apai státuszt.

8 hónapos voltam, amikor "apám"!!! lelépett, Anyukám 3 gyerekkel maradt teljesen egyedül, 3 munkája volt, engem bölcsibe kellett rakni, a testvéreim hoztak-vittek, Anyu dolgozott mint az állat vérverejtékkel, hogy mindenünk meg legyen, ez a szemét pedig nemhogy egy fillért nem küldött, egy telefont nem engedett meg magának soha, egy képeslapot nem küldött a születésnapomra vagy karácsonyra, felőle meg is dög..lhettünk volna, arról sem értesült volna. Apa az ilyen??? Nem, hogy nem apa, szót nem találok á, hogy mi. És boldogan élte a világát tovább és tudomást sem vett arról, hogy valahol él egy gyereke. 14 évesen én kerestem fel (iwiw korszak jött és megtaláltam, írtam neki) és előadta a hattyú halálát, hogy nem volt olyan nap, hogy ne gondolt volna rám, nagyon szeret, csak anyuval úgy összevesztek, hogy nem akart vele többet találkozni. Ok, de velem??? Megígérte, hogy mostantól más lesz,minden 2. hétvégén találkozunk, megismerjük egymást. 2x találkoztunk is, a 3., 4.-et az utolsó pillanatban lemondta, azóta sem jelentkezett. Most 24 éves vagyok, és akkor rájöttem magamtól is, hogy mekkora gyökér az apám. Anyukám nem akadályozta meg, hogy találkozzunk, hogy magam lássam meg, neki valószínűleg úgysem hittem volna, hogy biztosan elfogult. Ekkor perelte be anyukám őt a gyerektartásért (addig inkább megoldotta maga, csak ne kelljen ezzel a féreggel kapcsolatba lépnie). Azóta sem fizetett semmit, éppen hajtják be tőle most már hivatalosan.

Szóval erről ennyit. És az a szomorú, hogy ez nem egy kivételes eset. Sajnos sok férfiban semmilyen lelki traumát nem okoz, ha elveszíti a gyerekét.

2013. ápr. 16. 10:31
 13/39 A kérdező kommentje:
13as köszönöm hogy ezt leirtad.benne volt minden ami a mi történetünket jellemzi.soha nem vitte még el a kislányát egy sétára,soha nem ölelte meg,soha nem gondoskodott róla.nem vagyok már fiatal(38)de az életemben még ilyen embert nem láttam akit ennyire a bosszú vezéreljen és közben a lényeges dologrol(egy kis élet) elfeledkezzen.de az egész történetben csak az érdekel igazán hogy a gyermek velem maradjon.
2013. ápr. 16. 10:40
 14/39 anonim ***** válasza:
80%

"egy apuka akkor válik apukává ha szeretettel neveli gyermekét. És az anyuka is akkor válik anyukává"

Ez kérlek édeskevés.

Nem vagyok férfigyűlölő. Elváltam ugyan de jó a viszony, jó apa. Szereti a fiát igen. Szerintem ez alap. Attól lesz jó apa hogy törődik vele, neveli, fegyelmezi ha kell, következetes, kimenne a világból érte. Ahogy én is megtenném. (mondjuk ő sem fizet, mert közös a felügyelet, szóval a gyerektartás nemfizetésétől sem lesz valaki rossz apa, ha olyan a helyzet:))

2013. ápr. 16. 10:50
 15/39 anonim ***** válasza:
27%

"ha szeretettel neveli gyermekét"

Ez kérlek nem édeskevés. És ha apa és anya ezt betartaná, akkor még ha szét is marják egymást, akkor se lesz a gyerek lelki-nyomorék.

2013. ápr. 16. 10:53
 16/39 anonim ***** válasza:
90%
Azért kicsit erős a lelki-nyomorékozás. Én leírtam, hogy nőttem fel, de kikérem magamnak, hogy ettől lelki nyomorék lennék. Ne egyszerűsítsük le így a dolgokat!!! (13-as)
2013. ápr. 16. 11:00
 17/39 anonim ***** válasza:

"és előadta a hattyú halálát, hogy nem volt olyan nap, hogy ne gondolt volna rám, nagyon szeret, csak anyuval úgy összevesztek, hogy nem akart vele többet találkozni"

az, hogy te egészséges lettél, örvendetes, és valószínű annek köszönthető, hogy nem cinikusan hattyúhalál, hanem valóban szeretett de a szétmart helyzetet nem tudták kezelni - úgy, hogy a találkozzatok.

2013. ápr. 16. 11:21
 18/39 anonim ***** válasza:
Azért a válás mindig kettőn múlik - miért is a 3. gyerek után jön rá valaki: féreg az apa?
2013. ápr. 16. 11:26
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

nem, kérlek szépen, nem annak köszönhető, hogy életemben 4x beszéltem az apámmal, hanem Anyukám vérverejtékes munkájának, áldozatainak és igyekezetének!!! Az ő szeretetének! Mert annak van nyoma bennem. Apáménak, még ha igaz is, hogy szeretett, nincs, mert miért lenne? Azért, mert esténként, miközben utazott, nőzött és élte a világát lefekvés előtt siránkozott, hogy mennyire hiányzom neki? Hát kötve hiszem! Tudod, ha szeretek valakit, gazán, akkor nincs az a körülmény, ami miatt megszakítsam vele egy életre a kapcsolatot. Főleg annak tuadtában, hogy szüksége van rám! Mert lett volna, de ő cserben hagyott. Erre nincs bocsánat és mentség.

De mielőtt védelmedbe vennéd, elmondom, hogy nem veszekedések miatt lett vége, hanem mert ő kijelentette 35 évesen, hogy még élni akar, és nem tudja magát lekötni egy nő és egy gyerek mellé, akik csak korlátozzák, Anyukámat meg kirakta velem az utcára. Erre milyen mentséget mondasz?

2013. ápr. 16. 11:29
 20/39 A kérdező kommentje:
az hogy 2ember nem érti meg egymást az nem jogositja fel az apát a gyermekkel való nem törödömségre.ez fix.bármennyire nem kedvelem a gyermekem apját ,mégis beengedném hogy vele legyen ,mert a gyermek érdeke megkivánja.szoval ezzel a baromsággal ne takarozzon.sajnos családban felnövő gyermekek között is van lelkisérült,tehát nem feltétlen ezen mulik.
2013. ápr. 16. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!