Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki látogasson meg kit a lenti...

Ki látogasson meg kit a lenti esetben?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy március 26án szültem,elég könnyű szülésem volt..(április 1re voltam kiirva)mig a párom anyukáját április 2án mütötték egy visszatérőnek mondható daganat szerűség miatt. Nyakán van a probléma.Szegényt nagyon sajnálom,de jó állapotban van a műtét lezajlását követően is. én 27,ő 45-50 körül.. (szóval fiatal) Van egy nagyobb gyerekünk,ő 3 éves. Nagyon szereti a mamát, ott lakik vele a keresztanyuja(párom huga) és a párja is. etek kinek "illik" ebben az esetben meglátogatni a másikat? Nem laknak messze.2 villamos megálló,kb 15perc gyalog. Ők eddig se nagyon jöttek hozzánk,mi amikor tudtunk mindig merntünk hozzájuk. Közös munkahelyen dolgoznak párommal,szóval tudnak beszélni.Mondjuk most ugye a párom anyja(nem mondom h anyós mert az olyan neg,s ő szeret minket,én is őt..) nem dolgozik. Szerintetek? Most hétvégén voltunk a kicsivel elöször levegőn, még elég pici a huzamos nem itthon léthez szerintem...
2013. ápr. 14. 12:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Nekik kellene szerintem,ha anyuka nem is,de a párod huga és párja legalább.Nagyon pici még a gyerek,nem kell cincálni.
2013. ápr. 14. 12:22
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nyugodtan meglátogathatjátok ti őt, főleg ha őt megviselte a műtét, te pedig már bőven túl vagy a szülésen.

Szerintem nem túl sok 2-3 óra egy 2-3 hetes gyereknek nem otthon, párom nővére február végén szült, rá 3 hétre már elhozták családi rendezvényre 6 órára is (közben persze elvonult az anyuka megetetni a kicsit). A nagyját végigaludta a picur, pedig a rokonok között karról karra járt :) Szerintem nem kell aggódni.

2013. ápr. 14. 12:23
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem is a baba még nagyon pici ahhoz, hogy ti menjetek látogatóba. Ha anyós nem is menne meglátogatni titeket, amit meg is értenék, de a többi rokonotoknak illene hozzátok menni.
2013. ápr. 14. 12:26
 4/14 anonim ***** válasza:
26%
most az etikett érdekel? Elvileg a babát 6 hétig nem szokták látogatni, de mivel szűk családról van szó, meg gondolom úgyis sétáltok már az utcán, elmehettek anyósodhoz, bár szerintem az újszülöttet meg a 3 évest nehezebb nem saját környezetében szórakoztatni...Anyósod is meglátogathatna...de tudod, mit hat hétig nem mennék látogatóba, utána azért benéznék anyóshoz. Ha könnyű, szülés, ha nem, pihenjél, utána úgysem lesz fáklyásmenet a két kicsivel.
2013. ápr. 14. 12:29
 5/14 A kérdező kommentje:

Az anyuka/anyós párja lakik velük. Nem a párom hugának a párja... Az "após" nem vér szerinti rokon. Anyuka is jól van a mütétet követően szerencsére...

2. Tényleg nem gond ha átmegyünk 2-3 órára de ha a kicsi alszik ő 4-et is alszik... egy huzamban.

Egyébként a terhesség végén jó 1x hónapot feküdtem,mert veszéélyeztetett terhesnek minősitett a doki és azalatt se jött át senki tőlük. Én ugy látom ha a naggyal szeretném h találkozzanak nekünk kell vinni..

2013. ápr. 14. 12:33
 6/14 A kérdező kommentje:
Szűk család(párom anyja). Nagymama/dédi már jött megnézni a kicsit.. Közel laknak igaz,de babakocsival elbéndzázni hozzájuk... Kb fél óra lenne... Meg az Ülúői uton nem hiszem h nekünk kellene menni. Mi az egyik oldalon,ők a másikon,elég gáz útviszonyok közt...(Ők kocsival is tudnak jönni.) Jó ő is meglátogatott minket,de minimális időt... Pár fotó a fáradt kivel ,kis játszó a naggyal s ment is.. Elöször mentek a naggyal le...
2013. ápr. 14. 12:39
 7/14 anonim ***** válasza:
64%

"2. Tényleg nem gond ha átmegyünk 2-3 órára de ha a kicsi alszik ő 4-et is alszik... egy huzamban"

Tudom, de szerintem semmi gond nincs ezzel...mondom, nálunk is boldogan elaludt a rokonok karján a pici, ő jól érezte magát a rokonok meg örültek, hogy láthatták.

Én azért javasoltam, hogy ti látogassatok, mert a párod testvéréék akkor jönnek, amikor akarnak, de az anyósodnak biztos jól esne látni a picit, és ő ugye nem nagyon tud jönni :)

2013. ápr. 14. 12:50
 8/14 anonim ***** válasza:
67%
Mi is hurcolásszuk a picit, jòt tesz neki a levegô es a napsütes!:) ha elég erôsnek érzed magad, menjetek ti nyugodtan! Viszel babarucit+ pelust, stb, és no problem:) csak légy vele ha éhes:)
2013. ápr. 14. 12:53
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
Ò! Gratulàlok a picihez!:))
2013. ápr. 14. 12:53
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

Na azt mondod anyós volt már nálatok. Oké, csak beugrottak, de a gesztus a lényeg szerintem. Ha a nagyobbnak hiányzik a mama és ők nem jönnek, akkor apuka nyugodtan kézen foghatja és elviheti valamelyik délután a nagyihoz. :) Nem muszáj nektek is menni a kicsivel.

Nyilván ők sem akarnak zavarni. Hívjátok meg őket jövő hétvégére ebédre, vagy délután sütizni, vagy bármi, hátha hívásra szívesebben mennek, mint maguktól!

Néha egy délutáni séta alkalmával ti is elmehettek odáig, meglátogathatjátok a mamát. :) 15 perc azért nem egy olyan nagy dolog gyalog, az aluljárókat is megtudjátok oldani, ha ketten vagytok a pároddal, talán egyedül is, ha találsz segítséget.

2013. ápr. 14. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!