Ilyen esetben örökölhetnek a gyerekek?
3-as vagyok. Kedves utánam szóló! Más az értékrendünk.
Ha engem egész életemben lesz*rt az apám, akkor nyilván én is ezt fogom tenni, de a halálánál sem azt fogom lesni, hogy nekem mi jár, mert arra is teszek magasról. Ha rám marad valami, akkor rám marad, ha nem nem, de az biztos, hogy nem fogok semmit követelni, amihez közöm nincs.
Ha felnőtt ember vagyok én is odamehetek apámhoz még életében és megkérdezhetem mi annak az oka, hogy nem keresett, lehet még örülne is nekem és onnantól nagyon is jó kapcsolatunk lenne. Ha továbbra is tojik rám, akkor sem fogom a végén bosszúból a markomat tartani, mert nélküle és a pénze nélkül kellett felnőnöm.
Én azt mondom, hogyha sosem akart apám lenni, akkor akkor se legyen apám, ha meghal, nekem nem kell tőle semmi.
Viszont az is bőven előfordulhat, hogy a kedves apuka nagyon is akarta tartani a kapcsolatot, csak a gyerekei fordultak el tőle. Na ilyen esetben tartom eszeveszett gusztustalannak azt, ha valaki temetés után két nappal megy kérdezősködni, hogy hol a része!? Ha életben nem kellett az apja, akkor halála után se kelljen neki az öröksége.
Ha valaki meghal, akkor a gyerekei öröklik a vagyonát, illetve ha közös szerzemeny a feleséggel, akkor fele a feleségé, a másik felét meg a meghalt valaki ÖSSZES gyereke - akár házasságon belüli, akár egyéjszakás kapcsolatból született - EGYENLÖ arányban örökli.
Ez alól csak az a kivétel, ha eltartási szerzödést kötött valakivel, mert akkor nem örököl senki más, csak a szerzödésben szereplö személy.
Ha a meghalt végrendeletet ir, a gyerekeinek akkor is jár a köteles rész, ez a végrendelet nélküli örökség fele.
Ha a meghalt halála elött elajándékozta a vagyonát, az ajándékozástól számitott 15 éven belül semmissé lehet nyilvánittatni, és a törvényes örökösödés lép életbe.
Tehát a gyerekeknek JÁR az apa vagyonából az örökség, viszont az apa növérének csak végrendelet esetén, amennyiben ö a kedvezményezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!