Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni anyukám...

Hogyan tudnék segíteni anyukámnak? (többi lent) Légyszi minél több véleményt.

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Anyukámmal élek 1 elég kis faluban. Apukám meghalt 9 éve,a bátyám tavaj májusban talált munkát Kecskeméten,azóta ott él.Én jövőre fogok érettségizni.A baj az, hogy elég nehézkesen tudunk megélni, mivel anya munkahelyén télen (szóval kb 3-4 hónapig) nincs meló. olyan november-december környékén megszűnik és majd csak áprilisban kezdődik. És hát ugye jön a tél,fizetése nincs, így felhalmozódik rengeteg adósság,jönnek a felszólító levelek stb. Áprilistól novemberig nagyjából helyrejövünk anyagilag, de utána megint kezdődik elölről, és évről évre rosszabb. A bátyám néha tud adni kb 10ezret,de neki is fizetni kell a rezsit meg mindent, és anya sem szívesen kér tőle.

Na most, a kérdésem az lenne,hogy hogyan tudnék anyának segíteni? Nyári meló ki van zárva, mert 1 az h nincs, 2 meg az h nyáron én végzem a házimelót (takarítás,főzés,kertben amit tudok megcsinálgatom) hogy legalább azt ne kelljen még munka után hulla fáradtan csinálnia. :/

Gondolkodtam esetleg valami internetes "vállalkozáson" vagy vmin, de nem igazán van ötletem és nem is nagyon értek az ilyesmihez.

Légyszi írjatok valami tippet, mert nagyon rosszul érzem magam emiatt. Mikor látom h idegeskedik meg minden, csak koloncnak érzem magam, ráadásul sokszor van olyan, h gondolkodik az anyagiakon, és felidegesíti magát és olyankor nem igazán lehet hozzá szólni mert "kiabál". Persze tudom h nem rám mérges meg minden, de akkor is rossz ezt nézni. :/

(bocsi, ha hosszúra sikeredett)

2013. ápr. 13. 13:30
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Szerintem dícséretes, hogy segíteni akarsz! Nem tudok konkrét javaslatot, mert nem ismerem a pontos helyzetet, lakhelyet stb., de kívánok sok sikert!
2013. ápr. 15. 13:49
 32/36 anonim ***** válasza:
"Ezért írtam, h ne csak azzal dobálózzatok h ott van 60 oldal, hanem küldjetek 1 konkrét linket, aminek az elvárásainak megfelel... " Ne haragudj, de ezután a stílus után (kineveted a tanácsokat) illetve a folyamatos kifogás-keresés után (mert igen, neked mindenre megvolt a válaszod, hogy mit miért is nem lehetne végrehajtani esetetekben) szerintem senki sem fog már neked segíteni - teljes joggal, teszem hozzá!
2013. ápr. 15. 17:55
 33/36 A kérdező kommentje:

A tanácsokat nem nevettem ki és meg is fogadtam, viszont a lehurrogás nem érdekel, mert én tudom,hogy mi a helyzet, és amúgy meg ha csak "kifogásokat gyártok" akk miért nem jött még egyetlen link sem egy olyan állásról, aminek a követelményeinek megfelel?

Az a baj h messziről,semmit nem tudva könnyű lehurrogni az embert, viszont értelmes választ (néhány hozzászóló kivételével:) ) senki nem adott...

2013. ápr. 15. 18:21
 34/36 anonim ***** válasza:

Rengeteg konkrét segítség érkezett, tessék összegyűjtöttem neked, lehet nem látod a fától az erdőt:

1) "ha van a közelben nagyobb város, vagy legalább könnyen el tudsz oda jutni, akkor ott nézz szét, hogy van-e valami lehetőség(meki stb)." (#2-es válaszoló)

2) "Esetleg azt meg lehetne próbálni, ha nem is pénzért, hogy más háztartásokba besegítenél. Öregeknél pl házimunka, vagy kertészkedés, udvarfelásás, gazolás ilyesmi. És mondjuk fizetnének étellel (tojás, hús..amijük van) Így amit ilyen kajákra költenétek pénzt, az megmaradna." (#5-ös válaszoló)

3) "Te a magad részéről esetleg telemarketinges munkát vállalhatnál, azt lehet otthonról is végezni. Esetleg borítékolás vagy ilyesmi.

Ha jó vagy valamilyen tantárgyból akkor korrepetálhatsz alsósokat vagy általános iskolásokat, ha a nyelv az erősséged, kisebb fordításokat is bevállalhatsz. " (#6-os válaszoló)

4) "akkor a kertben ültess olyan zöldségeket amik télen nagyon jól jöhetnek. Pl: krumplit, répát, borsót, babot. Télen ha nincs pénzforrás, legalább zöldség lesz amit lehet főzni, így a kajáért még fizetni sem kell.. Vegyetek napos csibét, és ha úgyis otthon vagy neveljétek. Így lesz tojás, és hús is néha.. Szóval a kaja megoldható ha megfelelő dolgokat ültettek. Csak erre se mond azt hogy nem lehet, mert rengetegen így oldják meg a telet. Nyáron készülnek rá.." (#7-es válaszoló)

5) "Ja valamint ha jó a kézügyességed, akkor csinálhatnál ékszereket, esetleg festhetnél, kreatívkodhatnál stb. Facebookon rengeteg ilyen DIY eladós oldal van, bepróbálkozhatsz ezzel is." (#8-as válaszoló)

6) "1.Szerintem regisztrálj anyud e-mail címével meg adataival a blogspot.com-ra és írj blogot valamiről,akár az életetekről is írhatnál..na és akkor ott van az egyik bevételi lehetőség(ADSENSE),hogy különböző hirdetéseket kiraksz a blogodra,és innen is jön egy-két ezer forint.

2.Lehet spórolni úgy is,hogy egypár ruhát eladsz,ami már nem kell neked vagy nem kell anyudnak.Ebből is összejön egypár ezer forint.

3.Vállalj ismerősnél házimunkát,vagy babysitterkedj,vagy valamit találj melót,hirdesd itt a neten,hogy munkát vállalnál!" (#10-es válaszoló)

7) "Menjen el takarítani mondjuk gazdagabb családokhoz vagy benzinkútra, étterembe konyhalánynak, nagyobb bevásárlóközpontokba árufeltöltőnek, gyári munkásnak stb. Ezekhez az ég világon semmilyen képzettség nem kell és ne mondd hogy ezek közül egyik sincs abban a faluban ahol éltek vagy a vonzáskörzetében. " (#13-as válaszoló)

8) "Nyáron főzzetek be, csináljatok sok lekvárt, esetleg lecsót, savanyúságot stb. Amit ti nem esztek meg azt el lehet adni a piacon." (#15-ös válaszoló)

9) "Ha te segíteni akarsz anyukádnak akkor ne kifogásokat keres, hanem segíts neki. Ha dolgozni akarsz akkor ne legye az kizáró ok hogy 60-80 km-et kell utaznod.. Anyudnak sem szabadna hogy ez kifogás legyen..

Anyud ha akar még most is leérettségizhetne. Szakmát tanulhatna.. Télen ő is mehetne akár egy kicsit messzebbre is dolgozni. Ha az utazási költség el is viszi a pénz felét, még mindig több maradni mint a semmi bevételnél.. " (#21-es válaszoló)

10) "Hogy fizetné a számlákat ha tanulna? Úgy ahogy sok millióan akik majdnem 40 évesen tanulunk és dolgozunk. Munka mellett. Ne mond hogy nem lehet. Nem kell minden nap az iskolapadban ülni 6-8 órákat. Sőt iskolába sem kell járnia, ha otthon egyénileg tud tanulni valaki. Akár te is tudnál segíteni a tanulásban. Én úgy érettségiztem le, hogy alig jártam suliba. bementem hogy megkapjam a tanulnivalók listáját, és a pontos dátumokat amikor vizsgák lesznek. Csakis a vizsgákra jártam be.. Az iskolát is lehet részletre fizetni, sőt támogatást is kérhet.." (#24-es válaszoló)

11) "beütöttem a Googléba, hogy "vásárosnamény állás" csak úgy kíváncsiságból, kapásból 15 oldal munkalehetőséget dobott ki, és azoknak a 60%-a alapfokú végzettséggel is elvégezhető. Vásárosnaményben pedig ha jól látom Tesco is van." (#27-es válaszoló)

12) "Kisvárdán is van Tesco, Nyíregyházán meg pláne. Oda elmehet árufeltöltőnek, takarítónőnek vagy kasszásnak." (#28-as válaszoló)

13) "Debrecenben is lehet dolgozni ott is van tesco( van pár) vannak üzletek, lehet menni takarítani. Csak 49 km-re van.. Vonattal hamar át lehet menni.. " (#29-es válaszoló)

És ezekre te mind-mind találtál kifogást.. Érzed most már hogy kivel van a hiba? Látszik hogy nagyon fiatal vagy még!

2013. ápr. 15. 18:56
 35/36 anonim ***** válasza:
Nyilván nem fogja érezni kivel is van a hiba.. :)
2013. ápr. 15. 18:58
 36/36 A kérdező kommentje:

4,5,6,7(ott írtam h bejárónő szerűség a polgármesternél),8, Nah ezek voltak a hasznosak, amikre kb 3x leírtam h megfogadom őket.. :)))

1,12,13 Most mit csináljak ha megvannak az alkalmazottak és nem keresnek többet? Rúgassam ki mindet, vagy törjek be h az én anyámat márpedig felveszitek! ? :))

2. Amint mondtam, a faluban erre vannak felvéve alkalmazottak, akik bevásárolnak,takarítanak és ebédet visznek az öregeknek.

11. Leírom akk még1x: akk adjatok a 60 oldal közül 1 olyan linket (Konkrét linket egy konkrét állásról) aminek anya megfelel, és azonnal intézkedek. :))

3.Igen, de ennek meg van a veszélye, mivel ezek közül rengeteg az átverés, és én ezt nem merem bevállalni.

De amint mondtam, a hasznos válaszokat köszönöm, a többiek meg ha annyi sok munkát találtak a környéken, akk dobjanak 1-2 linket arról a sok állásról (és kihangsúlyoznám ismét: KONKRÉT ÁLLÁSHIRDETÉST, ne csak 1 google keresős linket. :))

2013. ápr. 16. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!