Miért mondják, hogy ha a férfi megnősül, akkor már csak a felesége és a gyerekek a családja?
Nem értem. Attól, hogy megnősül, még ugyanúgy vannak szülei, testvérei, nem szűnik meg a családja. Lesz felesége, de megmaradnak a szülei is.
Sokszor tapasztalom, hogy az öntudatos menyek ezt hangoztatva már át sem akarják engedni a férjet a szüleihez, mert ne menjen, üljön itthon, mi vagyunk a családja. Sógornőm is ilyen. Miért eszik anyjáéknál, miért van ott... De már rivalizálásba megy át részéről.
De szerintem a srác meg már pont ez miatt a hozzáállás miatt megy anyjáékhoz, mert ott nyugalom van.
Értem én, hogy otthon is kell lenni, gyerekkel foglalkozni, stb., de könyörgöm, miért ne mehetne, miért ne lehetne ott, miért ne mehetne segíteni????
Én örülök, ha férjem elugrik anyjáékhoz, nem problémázom, ha ott eszik, jó helyen van, segít az apjának...
Én még ilyet komolyan életemben nem hallottam, úgyhogy nem tudom, kik mondják, ha mondják. Természetesen családtag mindenki, aki eddig is az volt. Nemcsak a szülők, hanem a testvérek, unokatestvérek is. Olyat már hallottam, hogy mikor valaki a "családja" szót használja, akkor átvitt értelemben a gyerekeire céloz vele (pl. két kis családja van), de ettől még persze ugyanúgy családtag a feleség, a nagymama, a nagybácsi, stb. Talán sok helyen az van, hogy a legszűkebb családnak az egy háztartásban élő anyuka, apuka és gyerekek számítanak, de ez is változó.
Mondjuk sajnos nálunk tényleg engem tart a férjem az igazi családjának, mert a többi családtagjára nem számíthat, nem is foglalkoznak vele, de ez megint egy más kérdés.
Az megint más kérdés, hogy ha már valaki alapított egy saját családot (attól függetlenül, hogy nem lett kevésbé családtag a szülei, a testvére, stb.), külön életet él, külön háztartásban, azért tényleg az lenne a természetes, hogy otthon lakik, otthon eszik, otthon fürdik, stb. Persze ettől még nyugodtan elmehet vendégségbe az anyukájához, vagy segíteni, vagy beszélgetni, miért ne? De azért ebben a helyzetben is vannak néha szélsőségek.
25-ös, 12-14-es!
És a pasi majd neked sir,hogy miért hagyta el a csaj.
Hát miattatok.
Ezt nem értem. Nekem mi közöm ehhez?
A családba anya-apa-gyerekek tartoznak. Utána van a tág család, abba mehet mindenki más.
Nálunk is volt ebből gond, meg óriási veszekedés, hogy a férjem keresztanyja úgy volt vele, hogy ők a férjem családja, nem pedig én(akkor még csak terhes voltam a lányunkkal.) Konkrétan azt mondta a férjem, hogy ha kell vérre is megy a családjáért. Erre a keresztanyja azt mondta, hogy ők a családja nem én/mi. Hamar el lett magyarázva, hogy a férjem nem így gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!