Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy ha a...

Miért mondják, hogy ha a férfi megnősül, akkor már csak a felesége és a gyerekek a családja?

Figyelt kérdés

Nem értem. Attól, hogy megnősül, még ugyanúgy vannak szülei, testvérei, nem szűnik meg a családja. Lesz felesége, de megmaradnak a szülei is.

Sokszor tapasztalom, hogy az öntudatos menyek ezt hangoztatva már át sem akarják engedni a férjet a szüleihez, mert ne menjen, üljön itthon, mi vagyunk a családja. Sógornőm is ilyen. Miért eszik anyjáéknál, miért van ott... De már rivalizálásba megy át részéről.

De szerintem a srác meg már pont ez miatt a hozzáállás miatt megy anyjáékhoz, mert ott nyugalom van.

Értem én, hogy otthon is kell lenni, gyerekkel foglalkozni, stb., de könyörgöm, miért ne mehetne, miért ne lehetne ott, miért ne mehetne segíteni????

Én örülök, ha férjem elugrik anyjáékhoz, nem problémázom, ha ott eszik, jó helyen van, segít az apjának...

2013. ápr. 12. 10:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ezalatt azt értik, hogy ha a férfi megnősül, akkor utána a "szerzett" családja az első. Vagyis a felesége, gyerekei. Nem szűnik meg a család.

Azt gondolom Te is elég sarkallatosan látod ezt a kérdést, Kérdező!

Én is azt szeretném, ha a párom azt a kevés szabadidejét ami van, a családjával töltse majd. Ne rohanjon mindig haza mamához. És ez nem jelenti azt, hogy zavar ha ott van, ha időnként segít nekik, ott eszik stb.

A másik, amikor a férfi a "volt" családját, a szüleit védi a feleségével szemben. Ilyen soha nem szabadna előforduljon. Ez esetben bármi van, tényleg a család az első.

2013. ápr. 12. 11:22
 12/35 anonim ***** válasza:
66%

Nagyon sok fiatalasszony okosabbnak hiszi magát mindenkinél, és uralkodni akar a férjén is. Csak ezt nem akarják belátni. Ha az anyós mond valamit, az "beleszólás" az életünkbe, de ha a saját anyja mondja ugyanazt, akkor az meggondolandó.

Legalábbis ezt tapasztalom a környezetünkben.

Mi 8 évig éltünk együtt az anyósomékkal. Ha valamiben nem értettünk egyet, azt kulturáltan megbeszéltük, és ha a másiknak volt igaza, belátta mindegyikünk.

De többször is előfordult, hogy nem hallgattam rá. Utólag r jöttem rá, hogy neki volt igaza.

Erre a mai nők nem igen vevők.

2013. ápr. 12. 11:23
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez sem igaz, azt kell védeni akinek igaza van. Csak azért mert az anyám vagy csak azért mert a feleségem soha nem szabad igazat adni egyiknek sem ha hülyeséget magyaráz.
2013. ápr. 12. 11:24
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezt úgy szoktuk mondani, hogy van a kiscsalád, meg a nagycsalád, tág család.

A kiscsalád három fő, a nagycsalád 14, a tág család 24 fő.

A mennyiség a lényeg. Ha a férjem heti ötször az anyjához menne ebédelni, lehet kiakadnék. De heti egy-kettő inkább megkönnyebbülés lenne. Imádok főzni, de utálok mosogatni.

Persze, hogy nem szűnnek meg a családi kapcsolatok, csak a prioritás változik.

Nézd a gyerek szemszögéből.

Apa: dolgozik nyolc órát, alszik nyolcat, utazik mondjuk másfelet, az anyjánál van kettőt munka után, pihen kettőt otthon, és mindjárt csak két és fél órája van férjnek és apának lenni. Mit ad isten, van otthon pasimunka (favágás, ásás, szerelés) és már minuszban vagyunk az idővel.

Én is örülök, ha megy a férjem segíteni.

De itt a mértékletességről van szó. Én is megyek anyóshoz, ő is jön velem anyukámékhoz.

2013. ápr. 12. 11:28
 15/35 anonim ***** válasza:
57%
Azért mert a nők 90%-a nem tudja elviselni hogy ha a férjüknek rajtuk kívül mással is van emberi kapcsolata. Úgy könnyebb ráerőltetni a dolgokat, hogy ha nem tartja annyira a kapcsolatot anyucival apucival meg a tesókkal akik elmondják hogy mennyire rossz irányba tart.
 16/35 anonim ***** válasza:
75%

Igen, attól még lesz anyja apja ugyanúgy. Csak tudod, amikor átmegy mint az én férjem és telebeszélik a fejét hülyeséggel, aztán kifordul magából emiatt napokig, na így már te sem gondolnád, hogy jó helyen van ott.

Igenis, egy férfinek elsősorban a családja mellett a helye, nálunk én vagyok az utolsó a rangsorban, előbb anyuka, apuka, testvérek és utána én. és ezt meg is mondta. Tökjó lehet, nem?

17/35 anonim ***** válasza:
93%
Ja igen, és még valami. Ugyanakkor én havonta-kéthavonta láthatom 1-2 napra az anyámat, mert szerinte azt nem kell túlzásba vinni. Telefonon is minek beszélni? Ő meg mindennap megy a családjához. Érdekes.
2013. ápr. 12. 11:31
 18/35 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez meg már bőven a férjed hibája nem az anyósé.
2013. ápr. 12. 11:31
 19/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom mert nálunk nem így van. Persze a férjem szemében mi vagyunk már a családja, mi vagyunk az első, de soha nem problémáztam azon, hogy átmegy az anyjáékhoz. Ha akar menni menjen nem fogom megtiltani neki.

De mivel elég sokat dolgozik hétvégente vasárnap van csak itthon egész nap azt inkább velünk tölti.

2013. ápr. 12. 11:36
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a dolognak több oldala is van.

Egyrészt nem tudhatod hogy élnek otthon még akkor sem ha te vagy a sógornő. Nem tudhatod mit mulaszt el a kedves férj a családjával szemben, mert igen ők már külön család.( és ettől még van a "másik család" amibe mindenki más beletartozik) Nem tudhatod nem kellene besegíteni, vagy a feleség nem e pihenne a gyerek miatt, vagy esetleg csak azt szeretné ha a gyerekkel is lenne. És itt megint nem mondhatod hogy ez nem igaz mert a tesód ezt meg azt igenis megtesz, tehát ebbe sem látsz bele.

A másik rész hogy nem is biztos hogy az anyóssal olyan jó a kapcsolat, azért az anyósok is lehetnek igen furcsák, te mint a lánya ezt lehet észre sem veszed mert te nem sértődsz meg azon amit a te anyád mond neked de menyként másképp érted.

Az is lehet hogy a meny tényleg túllő a célon, mert sajnos vannak olyan emberek akik féltik még az anyától is a férjüket, beteges de ez van.

De lehet hogy a kedves testvéred is hibás, mert ha én otthon főzök előre meg van beszélve és ott "poshadok" a konyhában fél nap akkor ne egyen anyukánál.Igenis rosszul esik. Szóval ezek közül bármi lehet.

De te mint sógornő is már próbálsz beleszólni a dolgokba, ha már így itt megfogalmaztad a kérdést, egyszerűen érződik rajtad hogy máris ítélkeztél, véded a tesód, magatokhoz hasonlítod. Lehet anyukád is ilyen csak nem veszitek észre.

Egy jó tanácsot adhatok neked, semmilyen körülmények közt ne szólj bele más dolgába, ne alkoss véleményt, egyszerűen szeresd a tesód és a többi hogy ők hogy vannak mit csinálnak ne érdekeljen.Felejtsd el ezt a kérdést is amit kiírtál, még a véleményedet is felejtsd el. Te csak a magad dolgával törődj. És ezt úgy mondom hogy van 3 sógornőm 3 báttyal, családjukkal.

2013. ápr. 12. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!