Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy ha a...

Miért mondják, hogy ha a férfi megnősül, akkor már csak a felesége és a gyerekek a családja?

Figyelt kérdés

Nem értem. Attól, hogy megnősül, még ugyanúgy vannak szülei, testvérei, nem szűnik meg a családja. Lesz felesége, de megmaradnak a szülei is.

Sokszor tapasztalom, hogy az öntudatos menyek ezt hangoztatva már át sem akarják engedni a férjet a szüleihez, mert ne menjen, üljön itthon, mi vagyunk a családja. Sógornőm is ilyen. Miért eszik anyjáéknál, miért van ott... De már rivalizálásba megy át részéről.

De szerintem a srác meg már pont ez miatt a hozzáállás miatt megy anyjáékhoz, mert ott nyugalom van.

Értem én, hogy otthon is kell lenni, gyerekkel foglalkozni, stb., de könyörgöm, miért ne mehetne, miért ne lehetne ott, miért ne mehetne segíteni????

Én örülök, ha férjem elugrik anyjáékhoz, nem problémázom, ha ott eszik, jó helyen van, segít az apjának...

2013. ápr. 12. 10:52
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Igen a férjem hibája. IS. Mert azt még hozzátenném, hogyha csak 1 napig nem megy át az apjáékhoz, már áll a bál, telefonon zaklatják. Nekik sincs annyi eszük, hogy felfogják, hogy van saját családja, ráakaszkodnak.Csak én le legyek kiváncsi az anyukámra.
2013. ápr. 12. 11:46
 22/35 A kérdező kommentje:

1-esnek: 90%-ig biztos vagyok benne,hogy anyukád tömi a kisfia fejét is,nem csak a hasát. Nem anyukám, anyósomék nekem is. Tudom, ismerem a hibáikat, de ez van. Mindenkinek vannak hibáik.

Másrészt sógornak sem mondanak semmi extrát, ebből a szempontból rendesek, nem beszélnek a hátunk mögött, sem egyikünknek a másikról.

2013. ápr. 12. 11:58
 23/35 anonim ***** válasza:
Nem az a baj hogy elmegy a szüleihez! Nálunk is volt sokáig úgy, hogy pld. a férjem elment vasárnap reggel az anyjához, mert megkérte hogy segítsen neki pakolni, emelni, stb... Ezzel el is ment a délelőtt, ami még mindig nem baj, de a férjem ott maradt ebédelni anyósomnál, aki nem szokott főzni, konzerveket, szalámit, ilyesmiket vett elő a hűtőből. Ez sem gond, mindenki azt eszik, amit akar. Én pedig reggel 6 óta főztem, húslevest órákig, a férjem kedvenceit, süteményit is, aztán szépen megterítettem, ahogy szoktam, és vártam haza. Nem jött, erre du. fél háromkor már fölhívtam, mert nem bírtam tovább. És mondja, hogy ja, Ő már evett, még ott van anyósnál, beszélgetnek, pakolásznak. Ilyen nálunk sorozatosan előfordult, ami Nekem nagyon rosszul esett, de már régebben voltak ilyenek, azóta változott a helyzet, mert szóvá tettem. Ez a baj, nem az hogy elmegy hozzá!
2013. ápr. 12. 12:01
 24/35 A kérdező kommentje:

Csak már azt veszem észre, hogy sógornőmnek semmi se jó. Ha telefonálnak neki, akkor miért, aludta gyerek. Ha nem telefonálnak, akkor milyenek már.. Ha mennek, akkor miért pont akkor... Egyébként az a gond, hogy sosem mennek...

Ha vigyáznak a gyerekre, akkor orbitális hibákat követnek el a gyerekkel, ha nem érnek rá, akkor az a gond, hogy miért nincsenek otthon, amikor neki segítségre van szüksége...

És közben megy ez a külön család duma. És tudom, hogy a srác többet is lehetne otthon, de dolgozik, vállalkozó, kell a pénz... De azt veszem észre, hogy ez a 22-es csapdája, minél inkább fúj anyósékra a csaj, a srác annál többet van náluk (nem csodálom egyébként, ilyen hangulatban én sem tudnék élni, amikor pl a csaj heti 1-szer közli telefonon, munka közben a pasival, hogy elhagylak anyád miatt)

2013. ápr. 12. 12:02
 25/35 anonim ***** válasza:
69%

És a pasi majd neked sir,hogy miért hagyta el a csaj.

Hát miattatok.

Ha nem képes otthon lenni a gyerekkel és a feleségével,hanem anyucihoz rohangál,meg is érdemli.

Párom kétszer csinálta meg,hogy vasárnap délelőtt ment segiteni.azzal nincs is baj,mondtam,mivel segiteni nem tudok,addig megfőzök,ebédre úgyis hazaér,órás meló,elment 8kor.Erre hivom 1 órákor,hogy merre van,ebédelnek.Hazajött,elmagyaráztam,hogy ha én a délelőttömet főzéssel töltöm és azt beszéljük meg hogy délre itthon van,akkor úgy legyen.Másodszorra pár hónappal később ugyanez.Csodálkozott amikor hazajött és az komplett ebédet a szomszéd ette épp (szegény család,sokszor viszek át nekik ha többet főzök),és nem főztem kb 2 hétig,de még egy vajaskenyeret se csináltam (ő nem tud főzni,szenvicseket evett).

Ennek kb 5 éve,azóta sosem fordult elő,hogy ne legyen itthon amikorra megbeszéljük,nem eszik máshol ha tudja hogy itthon főzök,stb.

2013. ápr. 12. 12:14
 26/35 anonim ***** válasza:
79%

EGyszer fel kell nőni, és nem anyuci hanem a feleség szoknyája mellett kell ülni!

Azért van SAJÁT családja, hogy azokkal üljön, ebédeljen, dumáljon, nevelje a gyerekeit, mert nem csak legyártani kell őket.

Minden életnek több korszaka van, családos férfinak a családja és nem az anyja mellett a helye. Az anya helyébe lép a társ, még a jogszabályok is sorrendet állítanak fel, ld. öröklés. Ki örököl? Első sorban házastárs, ha nincs gyerek és folytathatnám.

A jog a társadalom igényét tükrözi. Tehát igény volt van arra, hgoy az asszony és ne a kedves mama legyen az első.

Jól is néznénk ki ha a férfi nem a saját gyerekét akarná meg a feleségét, hanem munka után és minden hétévégén a mamáját akarná nézni. Ha a mama kell akkor nem kell család. Maradjon agglegyény. Bocs a hibákért, jön a főnök vissza.

2013. ápr. 12. 12:35
 27/35 anonim ***** válasza:
22%
Nem véletlen mondják azt hogy amikor egy férfi megházasodik kvázi meghal. Onnantól legyen egy robot, aki csak a munkájával foglalkozik meg otthon legyen egy papucs aki főz mos takarít gyereket nevel a nő helyett, ameddig az sorozatokat néz meg műkörmöshöz jár.
2013. ápr. 12. 12:37
 28/35 anonim ***** válasza:
41%
Mondjuk azt a kérdést is feltenném csendben, hogy miért is kell azzal mártírkodni, hogy amikor tudjátok, hogy elmegy segíteni a férjetek, akkor nekiálltok reggel hatkor húslevest főzni neki? De komolyan. Ha valamit meg kell csinálni, nem lehet előre kiszámítani, hogy egész pontosan két óra 32 perc alatt lehet véghez vinni a feladatot, főleg mondjuk egy szerelést, bármi beüthet, kell hozzá valamilyen szerszám, ami nincs kéznél, elő kell keresni, teljesen mindegy. Ilyenkor egyszerűbb lenne megérteni, hogy ott van, és nem direkt csinálni a konfliktust.
2013. ápr. 12. 12:39
 29/35 anonim ***** válasza:
66%
Az pedig már végképp mókás, hogy azért nem beszél valaki az édesanyjával, mert a párja szerint nem fontos. Normális embert egyenrangú párkapcsolatban nem lehet megakadályozni abban, hogy azt tegye, amit szeretne, ott máson kell elgondolkozni, nem vaktában lövöldözni, hogy a külső körülmények okozzák. Nem megsérteni akartam bárkit is, de próbáljátok meg egyszer visszaolvasni ezeket a válaszokat, és gondolkozzatok el, hogy te jó ég, miért van ez?
2013. ápr. 12. 12:41
 30/35 anonim ***** válasza:

12:14 vagyok

Én írtam,hogy kétszer játszotta el azt hogy nem jött időben haza,miközben tudta hogy délre várom.

Nem mártírkodásból főztem,főzök,hanem hogy legyen mit ennünk.

És ha elmegy beálítani egy lejátszót vagy a padlásról lehordani a nehezebb dolgokat,akkor ha az fél óra,akkor legyen elég rá 4 óra trécseléssel együtt.

Felnőtt ember,tudja megmondani reggel ha csak délután ér haza,ennyi.

2013. ápr. 12. 13:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!