Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka abbahagyása szülés...

Munka abbahagyása szülés miatt: ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy nincs saját bevételem,nincs saját pénzem amivel én rendelkezem. A párom dolgozik,ő keres pénzt, a gyerek után is kapok ugye gyedet,családit de azt persze a gyerekre költjük,így az én kívánságaimra nem jut. Nem azért,mert kevés van csak ha ugye a párom szerint nem fontos valami akkor húzza a száját ha kérek tőle meg ilyesmik. Ilyen dolgokról beszélek,hogy pl.: szoli vagy drágább tusfürdő vagy parfüm vagy valamilyen ruhadarab meg ilyesmi,ami nem olyan fontos de a saját keresetemből meg szoktam venni mert jobban érzem magam tőle ,jol esik :). Most ilyenekre...hát...lenne de a páromtól nem tudok kérni rájuk,mert aztmondja,hogy nem azért dolgozik,hogy fölösleges dolgokra költsük a pénzt. De hát istenem,nem én tehetek róla hogy az " Ő pénzét " kell költenem.
2013. ápr. 11. 20:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez kijön már a gyerek előtt is.

Egyik exem is előadta,hogy ha majdf csinálunk gyereket,akkor nekem kuss a nevem,mert ő keresi a pénz nagy részét.Pislogott amikor megmondtam hogy így vele még kiskutya se lesz közös,nemhogy gyerek.

Párommal esküvő után közös sámlánk lett,kb ugyanannyit kerestünk a kicsi előtt,most max gyedet kapok,de kb harmada a fizumnak,de sosem szólt még rossz szót sem,hogy minek nekem ez vagy az.Párezres kiadásokat meg se beszélünk,veszek ami tetszik.

De ami nagyobb 8pártizezernél nagyobb),azt megbeszéljük,akkor is ha ő akarja épp.

2013. ápr. 12. 09:03
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi a gyeded? Mennyi volt a fizud?

Én azt nem értem, ha tusfürdőt vagy valamit venni akarsz, akkor miért nem mész le a boltba és veszed meg?

Én is gyeden vagyok, ha valami kell, megveszem. Miért is kellene szólnom, (pénzt kérni?????) ha drogériába megyek, vagy ruhát veszek, vagy pl. Avonból rendelek (pedig az is 8000 Ft volt legutóbb). Ha nincs nálam pénz, veszek le a kártyámról. Ami az enyém, így nálam van.

2013. ápr. 12. 09:59
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez a tipikus példája annak, amikor valaki maximálisan visszaél a másik helyzetével. Jelen esetben azzal, hogy nincs olyan jövedelmed, amiből fedeznéd az esetleges magánkiadásaidat. Nálunk is ez volt, a férjem mindent megvett magának, amíg én mnélküli voltam, könyörögtem egy fodrászra, na arra nem volt pénz, de neki ez meg az kellett, megvett vagy ugyanígy egy drága tüsfürdőre. ÉS soha nem adott egy forintot sem a háztartásba esetleg megvette a boltban, ami (szerinte)szükséges volt és közölte, hogy sosem leszünk közös számlán! Borzasztó kontroll alatt voltam. Ez nekem is nagyon rosszul esett és gyűlöltem azt az időszakot, tehát maximálisan veled érzek. Most eljött az az idő, amikor nagyobb pénzösszeghez jutottam ami az ÉN számlámon van, most akkor járok fodrászhoz, vásárolgatni amikor akarok és nagy kegyesen megveszek egy két dolgot, ami neki kell. Közöltem én is, hogy soha a büdös életben nem leszünk közös kasszán. :) Undorodom az ilyen viselkedéstől.
2013. ápr. 12. 11:22
 24/26 anonim ***** válasza:
82%
Ja a legszebb az egészben, hogy most a saját pénzemet költöm és abba is beleszól! :)
2013. ápr. 12. 11:53
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Oké a párod valóban önző, ha magára annyit költ akkor rád is költhetne. De sajnos nem fog, mert az emberek nem változnak. Szóval ki kell bírnod amig nem dolgozhatsz újra. Ilyenek a pénzes pasik, minden egyes garazst csak magukra költenek.
2013. ápr. 12. 12:47
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, hogy van ez a dolog nálatok. A szavaidból úgy veszem ki, hogy külön kasszán vagytok. Azt írod, azért nincs saját pénzed, mert a GYED-et és a CSP-t a gyerekre költitek. De végülis a GYED gyakorlatilag a te jövedelmed arra az időre, amíg otthon vagy a kicsivel. Nem tudom ez mennyi, de a maximum jelenleg 100 ezer Ft fölött van, ennyit azért egy hónapban nem kell egy kicsi gyerekre költeni szerintem. Ha pedig ezt elteszitek bankszámlára a babának, akkor ennek fényében a pároddal ezt meg kell beszélni. Ő a "saját" pézéből mivel járul hozzá a neveléshez? Esetleg a GYED felét tegyétek el a kicsinek, és apuka is egészítse ki ugyanennyivel. Így neked is maradna pénzed és a gyerek is megkapná ugyanazt az összeget, mint eddig.
2013. ápr. 12. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!