Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka abbahagyása szülés...

Munka abbahagyása szülés miatt: ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy nincs saját bevételem,nincs saját pénzem amivel én rendelkezem. A párom dolgozik,ő keres pénzt, a gyerek után is kapok ugye gyedet,családit de azt persze a gyerekre költjük,így az én kívánságaimra nem jut. Nem azért,mert kevés van csak ha ugye a párom szerint nem fontos valami akkor húzza a száját ha kérek tőle meg ilyesmik. Ilyen dolgokról beszélek,hogy pl.: szoli vagy drágább tusfürdő vagy parfüm vagy valamilyen ruhadarab meg ilyesmi,ami nem olyan fontos de a saját keresetemből meg szoktam venni mert jobban érzem magam tőle ,jol esik :). Most ilyenekre...hát...lenne de a páromtól nem tudok kérni rájuk,mert aztmondja,hogy nem azért dolgozik,hogy fölösleges dolgokra költsük a pénzt. De hát istenem,nem én tehetek róla hogy az " Ő pénzét " kell költenem.
2013. ápr. 11. 20:26
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Jó neked. MIndedj. Megprobálok majd beszélni megint vele. Főleg azért,mert lenne rá csak nekem úgy tűnik, hogy rajtam akar takarékoskodni. Nem úgy tűnik?
2013. ápr. 11. 21:17
 12/26 A kérdező kommentje:
Mindedj. Köszi a válaszokat,szerintem csak megerősítésre volt szükségem.
2013. ápr. 11. 21:19
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem ártana pontosítani: a családit kapod a gyerek után, gyedet a keresetkiesés miatt kapod.
2013. ápr. 11. 21:55
 14/26 anonim ***** válasza:
45%
Mindedj? Ez komoly? Rendesen elszomorodtam, ezt még soha nem láttam ilyen formában leírva. Amúgy egyértelműen gáz, de gázabb dolgok ennél, hogy nem tanultál meg írni, és hogy a gyerekvállalás előtt nem esett szó ilyen dolgokról, hogy mi lesz akkor, ha csak egy keresetből kell megélnetek.
2013. ápr. 11. 22:51
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

a barátnőm is ilyen helyzetben volt 8 évig. Egymás után jöttek a gyerekek. Majd nem talált munkát 2 évig.

Sokat szenvedett e miatt.

Ott a férj síelni ment. 100000-ért. A Pick szalámin kívül semmi nem volt jó neki. Csak a Zewa WC papír, mert csak az a jó a seggének. Meg ilyenek, a barátnőm meg lepukkadva, a haja lenőve, mert csak két-három havonta mehetett fodrászhoz.

Szépen a fejére nőtt, mert érezte, hogy kiszolgáltatott neki.

Nem tudott tenni ellene semmit, bárhogy magyarázhatta, hogy itt meg itt lehetne spórolni, és máshogy csoportosítani a pénzt, a priorításokról már nem is beszélve...

Semmi nem használt. Egyre inkább az egyik fülén be a másikon ki. Még csak végig sem gondolta mit mond neki. Annyira érezte a nélkülözhetetlenségét, és egy idő után az volt a dumája, hogy én keresem meg a pénzt én döntöm el, hogy mire költsük, mi a fontos és mi nem.

Csóri barátnőm ennyi idő után örült, hogy talált egy vacak állást még vacakabb fizetésért, ahol halálra csesztetik. És ennek ellenére az mondja, hogy ha nem rugják ki soha nem hagyja ott azt a sz.r állást, mert többet nem akar ilyen kiszolgáltatott lenni egyetlen napig sem. A saját kis keresetét szinte azonnal elkölti a gyerekeire, magára ugyanúgy nem költ, már leszokott róla.

Szóval én úgy látom a lelke is megnyomorodott ettől.

2013. ápr. 11. 23:22
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Szülés előtt nem voltak jelek, hogy így áll a dolgokhoz? Apám volt ilyen, napi két doboz cigi + sör az oké, mi testvéremmel használt ruhákban jártunk, fodrász két évente, mert minek, a többit inkább nem is sorolom :S

Az én párom (Ő tényleg az...) az utolsó "bármilyét" is nekem adná (és viszont), akkor is, ha nem érdemlem, és soha nem tud elmenni úgy a boltba, hogy meglepetést ne hozzon nekem. Szerintem ez a normális, pedig mi még nem is házasodtunk össze, és gyermekeink sincsenek.

2013. ápr. 12. 00:43
 17/26 anonim ***** válasza:
64%
A "párod" konkrétan magába és a pénzébe szerelmes, nem beléd, sajnos.
2013. ápr. 12. 00:45
 18/26 anonim ***** válasza:
80%

Miért mentél hozzá egy ilyen önző alakhoz?

Gondolom nem pár hónapja ismered...szóval erre kellett, hogy legyen valami jel.

24N

2013. ápr. 12. 06:50
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Az első vagyok. Kezdjétek el tételesen vezetni a kiadásokat (ezt amúgy sem árt), csináljatok családi könyvelést. Ott mindent kategorizáljatok. Egy idő után kijön, hogy mennyit költötök rá, és mennyit rád. Ha ezt bemutatva, a tényeket teljesen bemutatva még mindig úgy gondolja, hogy neked nem jár ugyanannyi egy elvileg két egyenlő fél közti kapcsolatban, akkor rossz emberhez mentél hozzá...
2013. ápr. 12. 07:27
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
a GYED a te fizetésed, a családi a gyereké. Annyira felháborító, hogy visszaél azzal, hogy te vagy a gyerekkel, ez már komoly önzés, gyakorolja a hatalmat, úgy gondolja, fölényben van veled szemben, mert ő keres??? Szeret egyáltalán? Húznék vissza a gyerek egy éves korában dolgozni, a gyereknek sem egy megalázott, kiszolgáltatott és emiatt szenvedő anyára van szüksége, ez igencsak rombolja az önbecsülést, egy darab semminek fogod magad érezni, ha ez megy 3 évig...
2013. ápr. 12. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!