Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért vagyok ennyire önző?

Miért vagyok ennyire önző?

Figyelt kérdés
A férjemnek előző házasságából van egy kisfia. Nekünk is született most egy kisfiúnk. Nem tehetek róla,de nem szeretem az első gyermekét. Pedig soha nem bántott meg és nem utál,de mégis...azt szeretném ha csak mi 3an lennénk. Azt mondta a barátnőm,ha megszületik a kisfiam,akkor másképpen fogok az 1.gyerek iránt érezni,DE MÉGSEM ÍGY LETT.Mit tehetnék?Olyan rossz így. Már feláll a szőr a hátamon ha elhozza.
2009. szept. 22. 21:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves az első gyereke? Szerintem ha a ti közös babátok nagyobb lesz, és együtt játszanak majd, az talán megváltoztat, most még pici a te babád, nem normális, de érthető, hogy hozzá jobban húzol, addig is, míg nagyobbacska lesz, próbáld legyűrni az ellenszenved, és vond be a nagyobbat ebbe-abba, mondjuk egy kislányt könnyebb lenne, de talán egy fiú is lelkes lehet a kistesó mellett.
2009. szept. 22. 21:26
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne arra gondolj hogy az nem a te gyereked(akit talán azért nem szeretsz mert a férjed korábbi kapcsolatát juttatja eszedbe), hanem arra hogy ha azt a gyereket is szereted, akkor ő is szeretni fog téged, sőt, talán majd rád akar hasonlítani. Ha utálod, ő is utálni fog és ez mindig gondokat fog okozni a jövőben.

Ő semmiről sem tehet, Te vagy a felnőtt.

2009. szept. 22. 21:27
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

de ugye nem mutatod ki a gyereknek????:S

férjed mit szól ehez?

2009. szept. 22. 21:28
 4/22 anonim ***** válasza:
77%
Bocs de tényleg önző vagy!!!!! A gyerek miről tehet? Neki több esze van mint neked!Ha a te gyerekedet nem szeretné a párod te mit éreznél???????????
2009. szept. 22. 21:43
 5/22 anonim ***** válasza:
54%

Remélem még így egy anonim oldalon keresztül is szégyelled magad erősen, amiért mindezeket érzed és leírtad.

Ne várj feloldozást, igenis szörnyű amit mondasz. És ha Neked lenne előző házasságból gyermeked, és őt utálná ki a párod? Mit éreznél?

Hogy lehet egyáltalán egy gyermeket nem szeretni? Miről tehet Ő? Megértem, ha valamiféle ellenérzésed van az édesanyja miatt, de hogy NEM SZERETED és feláll a szőr a hátadon Tőle??? Sajnálom szegény gyereket, hogy ilyen körülmények közt kell felnőnie, ha az apjával szeretne jó kapcsolatot tartani.

2009. szept. 22. 21:59
 6/22 anonim ***** válasza:
95%

Felesleges lehurrogni a kérdezőt, belátta és tudja jól hogy ez nem jó így, és tenni akar ellene, segíteni akar a dolgon, akkor meg minek kell neki állni?

Ha jól értem, nem lakik veletek a kisfiú ugye? Tehát anyukánál van a gyerek és néha megy hozzátok?

2009. szept. 22. 22:00
 7/22 anonim ***** válasza:
23%
Nem hiszem, hogy a gyermeket akarja megkedvelni, azt mondta, szeretné ha csak 3-an lennének... Maga miatt aggódik nem a gyerek miatt.
2009. szept. 22. 22:02
 8/22 anonim válasza:
100%

kemény dió.

szerintem gondolj arra, hogy a párodnak mekkora örömet okozol azzal, ha pozitivan állsz hozzá a gyerekéhez. és ha ő boldog abból neked is kijut. főleg ha az imádott nő jól bánik az ő gyerekével, akit szintén szeret. igy hátha menni fog egy kicsit az, hogy jobban állj hozzá.

nem tudom a férjed ebből mennyit érzékel, de ha érzékel valamit is, akkor gondolj bele, hogy mennyire rossz neki, ha meg kell osztani magát. a pasik ezt nehez kezelik.

és nem kell, hogy a legjobb barátja légy, csak arra a kis időre kell jobban oda tenned magad, ha másért nem a férjedért. és ha Te adsz a gyerekenek pozitivumot akkor biztos, ha odafigyelsz Te is kapsz tőle.

a többi időt pedig 3-asban töltitek. :)))

2009. szept. 22. 22:15
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem egyszerű a helyzeted ezt elismerem, de valahogy helyre kell magadban tenni ezt a féltékenységet. El kell fogadnod, hogy a párodnak a saját fiatokon kívül van még egy fia, amit jó esetben ugyanúgy szeret, mint a közös gyermeketeket. Szerintem már jó uton haladsz, mert legalább bevallod saját magadnak is, hogy van ez a rossz érzésed. Szabadulj meg ettől az érzéstől, tudatosítsd magadban, hogy ez a helyzet, az a másik fiú is van, és próbáld meg szeretni azt figyelembe véve, hogy a párod életének része az a fiú.
2009. szept. 22. 22:20
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Az önzés. Minden baj okozója. Minden háború, minden gazdagság és szegénység, minden boldogtalanság oka. Az önzés ellentéte a felebaráti szeretet. A szeretet gyönyörű, boldogító érzés. Próbáld meg a szeretetet gyakorolni. Próbáld kimutatni. A nagyobbik fiút (fiadat!) kicsit kényeztesd, símogasd meg, és próbáld megérezni azt az örömöt, amit ad a szeretet. Oszd meg a saját kisfiadban lelt örömödet a testvérével. Mutasd meg neki, milyen egy pici baba, milyen játékai vannk, stb. Kérdezgesd a barátairól, az ovodáról, vagy amiről lehet. Próbáld beleélni magad, hogy ő mit érez. Próbálj jószívű lenni, és örülni, hogy jószívű vagy. És ha a fiucska kedves hozzád, azt fogadd örömmel. Gyakorold! Menni fog! Már önmagában az jó jel, hogy őszintén feltetted ezt a kérdést. Próbálkozz! Nyisd ki a szíved!
2009. szept. 22. 22:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!