Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az apa mennyi idő múlva...

Az apa mennyi idő múlva veheti nevére a gyermekét?

Figyelt kérdés

Férjnél vagyok még,de az új páromtól vagyok terhes...szülés után sajnos mèg nem fog lezàrulni a vàlás....utàna mennyi idõ annak az intèzèse,hogy a vèr szerinti apa nevère kerüljön a gyermek???

Hol kell ezt intèzni???Bíróságon???

Váwrom a válaszokat,elôre is köszi!

2013. ápr. 9. 10:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#5-ös vagyok

Keresztbe beszélünk. Más dolog az apaság, és más az, hogy egy gyereket a nevére vesz valaki.

Én mikor megnősültem, a feleségem előző házasságából származó gyereket akartam a nevemre venni. Akkor nem jött össze, mert nem tudtunk egy év azonos lakcímet igazolni visszamenőleg, így várni kellett volna. De addigra a gyerek óvodás lett, a régi nevén ismerték meg, utána már nem is bolygattuk.

Ha lett volna egy év közös lakcím (meg persze a házasság), akkor simán átírták volna a gyerek nevét az enyémre, az igazi (és nálunk tényleg a régi férj az igazi)apától kell egy beleegyező nyilatkozat.

Ezzel lemond a láthatásról és cserébe mentesül a tartási kötelezettség alól.

A ti esetetekben valószínű, hogy a volt férjed ebbe belemegy, hiszen amúgy is csak jogilag lesz apa egy darabig.

Ha névnél többre vágytok, vagy a volt férjed nem akar beleegyezni a névváltozásba, akkor jön a DNS vizsgálattal járó hercehurca, ahol megállapítható, vagy kizárható valakinek a biológiai apasága.

Ez még mindig nem jogi apaság és automatikusan névváltozással sem jár.

2013. ápr. 9. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!