Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok az alábbi...

Mit csinálnátok az alábbi szituációban? (vegetáriánus életmód)

Figyelt kérdés

Többször is eldöntöttem,hogy vegetáriánus leszek.De mindig az volt,hogy vendégségben nem mertem elmondani,mert féltem,hogy megsértődnek,ha nem eszek a főztjükből.És nem volt az,hogy csak köretet tudtam volna enni,mivel pl. a töltött káposztát meg az ilyen kevert kajákat nem lehet feltűnés nélkül megúszni..Igazából nagyiméknál volt ez,mert heti egyszer megyek hozzájuk ebédelni meg beszélgetni suli után.Papámmal laknak ketten,és papám beteg,és mamának is egészségügyi gondjai vannak és nem tudom,mit tegyek,mert nagyon szeretném,ha nem kéne húst ennem..de mégsem kérhetem meg,hogy főzzön rám külön,megenni meg muszáj mert tudom,hogy rosszul esne neki,ha nem enném meg.Ráadásul így is kétfelé főz,mert tesóm glutén meg tejallergiás is.Nem akarom megbántani vagy plusz munkát adni neki..mit csináljak?

16/L

2013. ápr. 8. 15:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Én voltam vega :)Azóta kicsit feladtam, de sokszor most sem eszek húst, figyelek arra, hogy ne tömjem két pofára. A kérdezőt pedig ne oltsátok, mert néhány csirke halálánál azért mélyebb problémáról beszélünk. 1kg hús előállításához több termőföld és víz szükséges, mint 1 kg búzához/kukoricához/bármilyen növényhez. A húsfogyasztás egy globális élelmezési és környezetvédelmi probléma.

Mindig úgy vegyél magadnak a kajákból, hogy ne legyen benne hús, de én simán megcsinálom azt is, hogy nem eszem a töltött káposzta gombóc részéből, csak veszek egy kis káposztát és krumplit.

Én most azt csinálom, hogy értelmes szintre veszem a húsfogyasztást. Az, hogy napi 3szor húst kell enni, nem csak a már említett okokból rossz, hanem a te egészségedet sem jó irányba viszi. Figyelek, hogy egy nap max egyszer egyek húst és felváltva főzök húsos és vega kaját. Szóval hétvégén anyuméknál ettem húst, most karfiol elves főztem meg grízes tésztát. Ez elég lesz holnapra, aztán újra csinálok valami húsos dolgot, utána újra valami vegát...

Szerintem te is igyekezz minél kevesebbet enni és kihagyni napokat. Ha mondjuk elmondhatod magadról, hogy a hétfőt átvészelted, akkor nem fogod olyan rosszul érezni magad kedden, amikor nagyidnál eszel.

2013. ápr. 8. 23:53
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam vegetariánus (azóta felhagytam vele), szerintem nem fognak megsértődni, ha őszintén megbeszéled velük, hogy ilyen és ilyen okok miatt nem szeretnél húst enni. Szerintem megértik. Ha nem is főznek rád külön, csak azt megteszi a nagymamád, hogy pl külön készíti a krumplit és a húst a brassóinál, vagy ilyesmi, az már jó, mert azt megeheted. Ez nem nagy áldozat, nem plusz munka. Maximum majd kompenzálod azzal, hogy elmosogatsz, vagy valami:)
2013. ápr. 9. 09:49
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam végig az előző válaszokat úgyhogy bocsi ha már írta ezt valaki:)

szerintem őszintén mond meg neki hogy vegetáriánus szeretnél lenni.

az ételt én úgy oldottam meg hogy mindig előre megkérdeztem hogy mi lessz a kaja és ha olyan volt amibe belefőtt a hús akkor vittem kaját ételhordóba magamnak hogy mamámnak ne keljen külön főznie miattam.

16/l

2013. máj. 14. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!