Mit csinálnátok az alábbi szituációban? (vegetáriánus életmód)
Többször is eldöntöttem,hogy vegetáriánus leszek.De mindig az volt,hogy vendégségben nem mertem elmondani,mert féltem,hogy megsértődnek,ha nem eszek a főztjükből.És nem volt az,hogy csak köretet tudtam volna enni,mivel pl. a töltött káposztát meg az ilyen kevert kajákat nem lehet feltűnés nélkül megúszni..Igazából nagyiméknál volt ez,mert heti egyszer megyek hozzájuk ebédelni meg beszélgetni suli után.Papámmal laknak ketten,és papám beteg,és mamának is egészségügyi gondjai vannak és nem tudom,mit tegyek,mert nagyon szeretném,ha nem kéne húst ennem..de mégsem kérhetem meg,hogy főzzön rám külön,megenni meg muszáj mert tudom,hogy rosszul esne neki,ha nem enném meg.Ráadásul így is kétfelé főz,mert tesóm glutén meg tejallergiás is.Nem akarom megbántani vagy plusz munkát adni neki..mit csináljak?
16/L
"Ha már csak 1 csirke/disznó akármi megmenekül miattam,azért már megérte."
Egy sem fog miattad megmenekülni, hacsak nem külön a te kedvedért vágták le otthon. Ettől függetlenül mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akarj, csak arra figyelj oda, hogy mindent megkapjon a szervezeted, amire szüksége van, szóval jól állítsd össze az étrendet.
Persze,hogy könnyebben lebomlik az állati..csakhogy naponta többmilliárd állat hal meg,nem túl kellemes és fájdalmas halállal.Én nem érzem úgy,hogy jogom lenne más élőlény életét elvenni..úgy tartom,minden élőlény egyenlő.Az állatok pedig semmiről sem tehetnek,sokkal jobbak az embereknél.
Egyébként ez már csak szőrszálhasogatás,nem tudsz másba belekötni..akkor most járjak meztelenül..vagy inkább haljak meg?Minden káros manapság.Az egész civilizáció.Ruha nélkül nem tudok élni,de állati dolgok nélkül igen. És ez az óriási különbség.
Hm, lehet, hogy sokszor cinikusan fogalmazok, ezt elismerem. Abban is igaza van aki írja, hogy miért ne lehetne ettől valaki vegetáriánus. Valóban, legyen, engem nem zavar.
De ha az én néha talán a kelleténél indulatosabb kommentjeim (melyekben azért olyan nagy valótalanságokat nem szoktam állítani) szánalmasak, akkor minek nevezitek azt, hogy a 3. oldal első válaszolója is le lett pontozva, pedig ő az enyémnél sokkal kevésbé éles választ írt? Az nem szánalmas?:)
Mint már írtam,senkit nem pontoztam le.Akinek a válaszát hasznosnak találtam,felpontoztam,akié nem tetszett,azzal meg nem csináltam semmit.Nem csak a kérdező pontozhat,hanem bárki.
Egyébként tudom,hogy valószínűleg akkor az a csirkemell elrohad a polcon,mert nem vette meg senki.Majd legközelebb kevesebbet rendelnek a beszállítóktól :)
Megjegyzem,nem is hinnétek,mennyi vegetáriánus van.Sok kicsi sokra megy!!:)
"...attól nem fognak kevesebb állatot levágni a Földön, mert te nem eszel húst..."
- Annyival mindenképp kevesebbet, amit ő enne meg, de ha nem is így lenne, legalább az ő lelkiismerete tiszta, és jobban érzi tőle magát. Egyébként egy átlagember húsfogyasztása miatt évente akár 50-70 állatot is levághatnak.
"...amúgy azt tudtad, hogy a különböző polimerek előállítása, amikből az egyéb ruhák készülnek mennyire környezetkárosító folyamat?....az állati hulladékok legalább lebomlanak...."
- A bőrök és prémek akkor bomlanak le, ha nem kezelik őket semmivel. Ahhoz viszont, hogy hordani lehessen ezeket, vegyi anyagok tömkelegével kell kezelni őket. Nemrég olvastam, hogy 20-szor környezetszennyezőbb egy valódi bőr vagy szőrmekabát előállítása, mint a műé. De ha csak a krómot vesszük (crom VI), amit cserzésre használnak, az is elég lenne. Súlyosan károsítja a nyálkahártyát, a bőrt és erősen rákkeltő. Akik ezzel dolgoznak, különleges veszélynek vannak kitéve, a bőrök nagy része pedig Kínából és Indiából érkezik hozzánk, ahol sem állatvédelmi, sem munkavédelmi előírások nincsenek, a munkások meztelen felsőtesttel, puszta kézzel dolgoznak a krómmal. Nem is élnek sokáig.
30.:
Ez így nem teljesen igaz. Ha egy termelő tetemes mennyiségű túltermelést észlel minden hónapban, a következő állatállomány megrendelésekor odafigyel arra, hogy ne rendeljen felesleget. Így a fogyasztói réteg csökkenése igenis ment életeket.
A karácsonyi favásárra is igaz ez, az előző évi bevételhez és elkelt famennyiséghez igazítják az azévi favágást akik tehetik. Nem vágnak ki 5x annyit, mikor nem kel el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!