Mit csinálnátok az alábbi szituációban? (vegetáriánus életmód)
Többször is eldöntöttem,hogy vegetáriánus leszek.De mindig az volt,hogy vendégségben nem mertem elmondani,mert féltem,hogy megsértődnek,ha nem eszek a főztjükből.És nem volt az,hogy csak köretet tudtam volna enni,mivel pl. a töltött káposztát meg az ilyen kevert kajákat nem lehet feltűnés nélkül megúszni..Igazából nagyiméknál volt ez,mert heti egyszer megyek hozzájuk ebédelni meg beszélgetni suli után.Papámmal laknak ketten,és papám beteg,és mamának is egészségügyi gondjai vannak és nem tudom,mit tegyek,mert nagyon szeretném,ha nem kéne húst ennem..de mégsem kérhetem meg,hogy főzzön rám külön,megenni meg muszáj mert tudom,hogy rosszul esne neki,ha nem enném meg.Ráadásul így is kétfelé főz,mert tesóm glutén meg tejallergiás is.Nem akarom megbántani vagy plusz munkát adni neki..mit csináljak?
16/L
köszi,köszi,köszi nektek!:)
Itthon magamra főzök 2-3 adagot,ami elég kb 2 napra.Anyu szerencsére megveszi azt,ami kell nekem(pl szójatermékek),így az itthoni étkezéssel nincs gond.Ésure sem veszi senki,hogy nem eszek húst már mióta..csak anyu :DD
Mamáméknak egyébként nem mondtam még,hogy az akarok lenni,de akkor erőt veszek magamon és elmondom,hogy nem a főztje miatt :)
Ja, és innentől kezdve ne vegyél:
-bőrcipőt
-bőrkabátot
-gyapjú dolgokat (hiszen az bárányok szőréből van)
-ne vegyél be gyógyszereket, ne használj semmilyen kozmetikumot, de tényleg semmilyet (ezeket is állatokon tesztelték)
Ezt persze már nem szeretnéd megcsinálni, ugye? Divat-vegetarianizmussal meg felesleges lenne idegesíteni a családodat, nem igaz?
Kedves utolsó, azt ugye tudod, hogy pl. a bárányok gyapjának lenyírásába nem halnak bele?
Másfelől pedig nem csak sajnálatból lehet valaki vega, hanem egészségügyi megfontolásból is. Ettől eltekintve én is hülyeségnek tartom, de a te ellenérveidet is.
Én mindenkinek zöldet adtam,aki nem ért egyet az életmódommal stb. azt nem pontoztam le :)
Egyébként egy ember rengeteg húst megeszik az élete során..gonjdoljatok bele,töménytelen mennyiséget!!És még drága is.És ahogy bánnak az állatokkal az gyalázatos.Ha már csak 1 csirke/disznó akármi megmenekül miattam,azért már megérte.De ha nem,akkor is jobb úgy élni,hogy tudom,nem vagyok része többé ennek az egész gyilkolászásnak.Na,jöhetnek a kommentek,akik leszólnak.Nem értem,mást miért zavar,hogy én így döntöttem..Órákig tudnék még érveket írni,de inkább hagyom.Én nem kényszerítelek rá titeket,ti se írjátok,hogy egyek húst!:)
Nem veszek bőrcuccokat..én tudok divatosan öltözködni más anyagokból is.Amúgy sem tetszenek a bőrcuccok.Meg drágák is.
Kozmetikumokat nem igazán használok,amit meg igen azt mindig megnézem,hogy természetes legyen gyógynövényekből vagy külön vannak ilyen kozmetikai cégek,akik természetes anyagokból gyártanak és nem tesztelnek állatokon.De ha mégis becsúszna 1-2 ilyen cucc,akkor mi van? Akkor is sokkal kevesebb állatnak ártok,mint ha húst is ennék.Nyilván nem lehet 100%-ig állatoktól mentes életet élni,de megpróbálom a legkisebbre tenni ezeknek a számát.
Ugye megmondtam, hogy ezért csinálja a Kérdező!:)
Kérdező:
Remélem akkor megfogadod a többi tanácsomat is. Hiszen azzal is megment(het)sz egy állatot.
Ha erre nem vagy hajlandó, akkor a magasztos elveid mit sem érnek, csak kifelé teszel úgy, mint aki sajnálja az állatokat. Belülről egyáltalán nem érdekel tége daz egész.
"Ja, és innentől kezdve ne vegyél:
-bőrcipőt
-bőrkabátot
-gyapjú dolgokat (hiszen az bárányok szőréből van)
-ne vegyél be gyógyszereket, ne használj semmilyen kozmetikumot, de tényleg semmilyet (ezeket is állatokon tesztelték)"
Bőrcipő, bőrkabát: hallottad már azt a szót, hogy műbőr? Ha nem akkor elárulom, a legtöbb "bőr"dzseki meg cipő műbőr, ha nem, külön odaírják, hogy az igazi bőr. És kb 30000 forint. Jó ha valami nagyon márkás boltban vásárolsz akkor lehet nem írják külön oda mert alap hogy bőr de nem hiszem hogy az az átlagos hogy valaki 50000-ekért vegyen ruhákat. Gyapjút már leírták előttem. Kozmetikum: vannak olyan cégek, amik nem kísérleteznek állatokon és ezeken a termékeken van címke úgyhogy megoldható. A gyógyszert meg ha beteg valaki akkor be kell venni, remélem ezt te sem gondoltad komolyan. Egyébként nem vagyok vega csak ezek az érvek nagyon gyengék és látszik hogy az írója csak kötekedni akar.
Egyszerűen szégyen, ahogy itt Valamokka és más válaszadók is viselkednek.
A kérdező feltett egy egyszerű kérdést, amihez gyakorlatilag sehol nem tartozik hozzá az, hogy milyen okokból vegetáriánus, valamint nem is ezügyben kért meggyőző érveket vagy étrendváltoztató tanácsokat. Gyalázatos, ahogy felnőtt emberek itt viselkednek, hogy mennyi intolerancia szorult egyesekbe, mikor egy egyszerű étrendbeli kérdésről van szó.
Egy 16 éves lány érettebb és értelmesebb gondolkodású az itteni hústérítőknél, vegyétek már észre magatokat!
Hadd egye már azt amit akar, basszus.
Na, ez dicséretes, így már oké.
Amúgy azt tudtad, hogy a különböző polimerek előállítása, amikből az egyéb ruhák készülnek mennyire környezetkárosító folyamat?:D
Meg kell mondjam, eléggé:D
Végső soron tehát igazából az állatok hasznosításával a Földnek mint ökoszisztémának sokkal jobbat teszel, mert az állati hulladékok legalább lebomlanak, a polipropilén palack pedig még 500 év múlva is egyben lesz az erdő mélyén.
Annyira sok összetevője van a dolognak, hogy ha valamit teljesen kihagysz a rendszerből, akkor azt valami mással kell pótolni ami (vagy aminek az előállítása) talán sokkal károsabb, mint maga az alapötlet. (lásd szénhidrogénnal működő autók vs elektromosak)
Emiatt nem enni húst lehet, hogy a te lelkiismeretedet megnyugtatja, csak értelme nincsen, mert máshol (a gyárnál pl, amiben a nem-állati eredetű ruhád előállítják) ez úgyis visszaüt.
16. válaszolónak
Miért kell kötekedni?Komolyan,nem értem..írtam,hogy nem csak az étkezésem ilyen,hanem az életmódom is,ami azthiszem magába foglalja,hogy nem veszek állati eredetű dolgokat.Nem is engedhetném meg magamnak az áruk miatt.Ha pedig egyszer-egyszer becsúszik egy.egy kozmetikum figyelmetlenségből,akkor az sem a világ váge,de igyekszem a legjobban odafigyelni ezekre!Másik ok,hogy egészségesebbnek tartom.Sok szívbeteg van a családban,és én nem akarok közéjük tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!