Nem fogom tudni fizetni a tanulmányaimat és otthonról se nagyon tudnak segíteni. Mit tegyek?
eddig egész jól eléldegéltem, mert kaptam ösztöndíjat, szociális támogatást, így otthonról csak ritkán kértem pénzt. de idén... az ösztöndíj minimális határát megemelték... 4.00-ra... és őszintén bevallom h a BME-n kevés embernek sikerül ezt elérnie. aztán a szociális támogatás... tavaly havi kb. 10et kaptam, az ösztöndíjjal együtt volt olyan 20ezrem egy hónapra, amiből úgy, ahogy kijöttem, kolidíj, útiköltség, kaja minden...
na idén lecsökkentették 6ezerre, ösztöndíj meg ugye nincs :( alapból a koli többe kerül mint amennyit kapok, az nem gond, bepótolják otthonról. viszont miből járok majd haza (270km - nem olcsó a vonatjegy)? miből eszek?
anya azt mondta, megoldjuk, de sír ő is, meg nagyi is, mert magukat meg a tesóimat is alig tudják ellátni ketten.
munkára nem is gondolhatok, hétfőtől-péntekig 7ig vagyok benn, minden héten min. 2 ZH... hétvégén meg örülök ha látom a családom.
eléggé kétségbeestem... volt már valaki ilyen helyzetben? hogy oldódott meg végül? (kölcsönkérni semmiképp nem akarok, anyáék meg nem engedik a diákhitelt, mondván ha nem kapok egyből munkát, állás nélküli hitelvisszafizető leszek... jogos) de akkor mégis mit lehet tenni?
Hol van apukád?
Elvileg amíg tanulsz,addig mindkét szülőnek támogatnia kell.Azonkívül kapsz családi pótlékot is.Az is több ,mint 10000ft.
ma este kerestem meg minden szóba jöhető illetékest, és érdemes volt lejárni a lábam, mert elfogadták a fellebbezést, és megkaptam az alaptámogatást. igaz azt 5 év alatt csak egy félévben lehet igényelni, de havi 30, úgyhogy végre nem kell annyit aggódnom :)
köszönöm mindenkinek a választ, akkor nyáron mehetek majd dolgozni, nem bánom, de legalább addig is megleszek vhogy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!