Rossz családi körülmények között meg tudnátok lépni ezt? Avagy: kiutaznátok külföldre a hátatok mögött hagyva mindent és teljesen új életet kezdenétek?
Nem éppen mesébe illő a kapcsolatom a családdal, ráadásul a vőlegényemmel is most lett vége a kapcsolatunknak.
Fix állásom nincs, így azt gondoltam külföldön próbálok szerencsét. Persze nem szakítanám meg a családommal a kapcsolatot, de ritkábban találkoznánk.
Meg mernétek lépni ezt? Kiköltözni egy teljesen ismeretlen országba, teljesen egyedül, ismerősök nélkül?
A nyelvtudás szuper, a pénz is fontos, viszont az ügynökségekben én egyáltalán nem bízok.
Volt már, aki átb*szott, persze a pénzt benyelte, munka sehol.
Aztán önerőből találtam magamnak állást itthonról Angliába, nagyon jó hely volt.
Olyan ügynökben ne bízz, aki pénzt kér ilyen-olyan címen.
Na ná, hogy megpróbálnám.
Általánosan igaz, hogy jó, ha 2-300 ezer forintod van, minden szükség esetére megtakarítva, hogy bárhonnan haza is tudj jönni vész esetén. De egyébként ha ez nincsen, akkor is mennék, csak akkor jól meg kell nézni, hova, milyen munka.
Ha tudsz angolul, németül vagy más nyelven szépen, folyékonyan, akkor kb. már nyert ügyed van. Egy kis külföldi ismeretséged nincs? Ismerősödnek nincs kint ismerőse? Bárki, akiről tudod, hogy rendes ember, és egy kicsit tudna neked segíteni eleinte?
Vannak ilyen hajós munkák is, azok kiválóak, főleg, ha ilyen független lettél most.
Én tuti bevállalnám! Mikor indulsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!