Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan találjam meg a közös...

Hogyan találjam meg a közös hangot az édesapám feleségével?

Figyelt kérdés
Egy kicsit bonyolult a helyzetünk. Édesanyámmal nem voltak házasok, majd mikor 2 éves voltam külön is mentek. Néha találkoztunk, de egyikünk sem vitte túlzásba a kapcsolattartást. Édesanyám meghalt mikor 15 éves voltam és papíron édesapámhoz kerültem, de a valóságban másként alakult. Édesapám beköltözött az általam örökölt lakásba, de mivel nem volt igazán apa típus, én elköltöztem anyai nagyszüleimhez. Édesapám közben megismert majd feleségül vett egy nőt, akitől már 2 gyereke született, továbbra is az én lakásomban élnek. Én nagyjából egy hónapja beköltöztem hozzájuk (közelebb van a munkahelyemhez) és azóta sajnos folyamatosak a veszekedések, viták. Semmi nem jó amit én csinálok, miért pont akkor főzök, miért akkor mosok... Tudom, hogy a felesége szemében én csak betolakodó vagyok, főleg, hogy így a gyerekeknek egy szobába kellett költözni, de azért jó lenne, ha elfogadható viszonyt tudnánk kialakítani.
2013. ápr. 3. 09:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szerintem a következő az lesz, hogy a gyerekeken keresztül fog érzelmileg zsarolni. (XY az utcára tesz minket, stb.)

Az ilyentől kitelik. A házasságuk miatt meg ne aggódj, az az ő dolguk.

2013. ápr. 3. 15:07
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Az elsö válaszolóknak annyiban igaza van, hogy ha a kérdezö BELEEGYEZETT abba, hogy az apja + családja ott éljenek, akkor nekik van joguk ott élni. Ha a kérdezönek nem teszik - amiröl itt szó sincs - akkor ELÖSZÖR hivatalosan fel kell szólitani öket a kiköltözésre meghatározott - és reális - idö múlva (tehát NEM AZONNAL!!). Arra viszont nincs joga, hogy amig öt a beleegyezésével ott élnek, addig csak úgy beköltözik hozzájuk.

Ha valaki belegondol, hogy az apáék ott élnek már 5-10 éve, akkor jogos a részükröl, hogy nem akarják felboritani az életüket csak azért, mert a kérdezö odaköltözik.

Ez a helyzet kicsit hasonló, mint a haszonélvezet - ott is a bennlakónak joga van eldönteni, hogy a tulajdonos odamehet-e.

Viszont a kérdésre csak azt tudom mondani, hogy beszélj a feleséggel, és egyezzetek meg abban, hogy ki mikor mit csinál, és lehetöleg te alkalmazkodj hozzájuk, mert a megszokott családi rutint nem jó felborogatni.

Ha megegyeztek, hogy X napokon te fözöl, de akkor MINDENKINEK, máskor meg ö föz neked is, kinek mikor van mosós-teregetös napja, ki, mikor takarit, és ezt BE iS TARTJÁTOK, akkor sokkal kevesebb konfliktus lesz.

Eleve el kell fogadnod, hogy te költöztél be egy családhoz, ezért neked kell alkalmazkodni a kialakult szokásokhoz.

2013. ápr. 3. 15:09
 23/23 bodnar edit válasza:

Nézd ez nehéz kérdés! Lehet neki semmi nem lesz jó soha! De mielött próbát tennél, én a helyedben, elmennék elöször is egy ügyvédhez! Legyen benne lefektetve, tényleg tiéd a lakás! Ha biztosítottad magad, ülj le az asszonykával, hívd meg egy kávéra, és beszélgess vele. Neki mikor lenne jó, amikor te főzni szeretnél, mikor használhatod a fürdőt, stb.

Nos lehet egyezkedni, kérdezd meg te miben tudnál segíteni, amikor ráérsz! A közös hang meghozza a gyümölcsét!Egy próbát megér!

2018. jan. 7. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!