Hogyan találjam meg a közös hangot az édesapám
feleségével?
Figyelt kérdés
Egy kicsit bonyolult a helyzetünk. Édesanyámmal nem voltak házasok, majd mikor 2 éves voltam külön is mentek. Néha találkoztunk, de egyikünk sem vitte túlzásba a kapcsolattartást. Édesanyám meghalt mikor 15 éves voltam és papíron édesapámhoz kerültem, de a valóságban másként alakult. Édesapám beköltözött az általam örökölt lakásba, de mivel nem volt igazán apa típus, én elköltöztem anyai nagyszüleimhez. Édesapám közben megismert majd feleségül vett egy nőt, akitől már 2 gyereke született, továbbra is az én lakásomban élnek. Én nagyjából egy hónapja beköltöztem hozzájuk (közelebb van a munkahelyemhez) és azóta sajnos folyamatosak a veszekedések, viták. Semmi nem jó amit én csinálok, miért pont akkor főzök, miért akkor mosok... Tudom, hogy a felesége szemében én csak betolakodó vagyok, főleg, hogy így a gyerekeknek egy szobába kellett költözni, de azért jó lenne, ha elfogadható viszonyt tudnánk kialakítani.
- eszedben sincs rájuk telepedni, tönkre tenni a házasságukat, de meg kell értenie, hogy a jelenlegi helyzetben csak az a megoldás, hogy ott laksz a saját lakásodban
- türelemmel kivárod, hogy mikor tudnak elköltözni és nem akarsz nekik rosszat
- tisztában vagy vele, hogy számára ez kellemetlen, mert akár reménykedhetett is abban, hogy ez az ő lakásuk lesz, de értse meg a te helyzeted is
- stb
2013. ápr. 3. 10:31
12/23 anonim válasza:
Bocs kérdező, de szerintem sajnos sehogy... :( A feleség sajnos valószínűleg hasonló értékrenddel rendelkezik mint az első válaszolók. Abban bízik, hogy ha piszkál, akkor egyszer csak megunod, és elköltözöl, ők meg maradnak a tutiban. Én a helyedben azért felkészülnék, hogy "véletlenül" terhes lesz a 3.-kal.
13/23 anonim válasza:
A saját lakásodba akkor főzől csinálsz bármit amikor akarsz.ha ép fejen állsz és tekézel az új nőnek ahhoz sincs semmi köze.Üljetek le 3ba és tisztázd nem te vagy ott a vendég és ha nem tetszik kivül tágasabb.ne legyél nyuszi mert megesznek.
14/23 anonim válasza:
Ha a #11-es jó tanácsok nem használnak, szerintem albérlet, amit viszont ŐK fizetnek 100%ban
2013. ápr. 3. 10:44
15/23 anonim válasza:
1-es
Az egyedüli aki jogosan tartozkodik a lakásban, az a kérdező, a többiek örülhetnek, hogy a kérdező még nem mutatott nekik ajtót.
Ennyit a szövegedről.
2013. ápr. 3. 11:28
16/23 anonim válasza:
2-"Édesapám beköltözött az általam örökölt lakásba, "
Szépen, a kérdező által örökölt saját lakásából kitessékeli apuka feleségét, ha neki-mint tulajdonosnak-nincs helye a családban, és zavarja a "légkört".
Tetszik érteni?
2013. ápr. 3. 11:30
17/23 anonim válasza:
Nem hiszem hogy fog változni a kapcsolatotok.Ő mindig is ilyen lesz veled,ha eddig nem változtatott a viselkedésén.Biztos azt hiszi hogy befurakodtál a családba,mert a gyerekeinek ezért kell 1 szobába lennie..stb..
A helyedbe biztos hogy nem költöznék ki.Ha meg nem tetszik a nőnek,akkor el lehet onnan menni.Állj ki magadért.
2013. ápr. 3. 12:17
18/23 A kérdező kommentje:
Nem, kiköltözni nem fogok az biztos. Én is úgy érzem, hogy túlzottan is a sajátjának érezte a lakást.
Már próbáltam vele beszélni erről, de ha hármasban ültünk le beszélgetni, ő akkor is sértődötten elvonult az első mondat után. Édesapám szerint ne foglalkozzak se vele se a megjegyéseivel, csak ezt elég nehéz kivitelezni, mikor a lakásban mászkálva folyamatosan beszólogat mindenért. Szerintem az is gond, hogy azóta mióta én is itt lakom kezdett el benne tudatosodni, hogy a lakásban szinte minden az édesanyámé volt, tehát már az enyém. Ők talán még egy szőnyeget sem vettek bele, csak használják azt ami itt volt. Nem tudom, ezt hogyan fogjuk tudni elrendezni. Attól is félek, hogy esetleg erre fog rámenni a házasságuk, mert túl nagy változás ez neki minden szempontból.
2013. ápr. 3. 13:18
19/23 anonim válasza:
Hát ahogy magamat ismerem, én tuti nem bírnám szó nélkül, és minden megjegyzés után tudtára adnám, hogy itt ő a vendég. De tényleg mindig. Aztán csak megunja. Ha ő így, akkor csináld te is így.
2013. ápr. 3. 13:22
20/23 anonim válasza:
Én még esetleg azt a megoldást tudnám javasolni, hogy vegyék meg a lakást tőled, de normális áron, és akkor maradhatnának. Ilyeneken meg ne parázz, hogy rámegy a házasságuk. Az, hogy ezt megpróbálja elültetni benned, az is csak egy érzelmi zsarolás a részéről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!