Most komolyan van ilyen hogy még akkor is a férjet tekintik a gyerek apjának ha nemzőképtelen, és az anyuka is beismeri hogy nem tőle van? Nagyon ledöbbentem!
Figyelt kérdés
2013. ápr. 2. 23:21
1/11 anonim válasza:
miért ne simán :D nincs ebbe semmi olyan
2/11 anonim válasza:
Igen, a törvény így szól! Ha megnézed, Bocskor-Várkonyi párosnál is ez volt a gond sokáig, hogy Andi házasságban élt még (papíron) a volt férjével, és hiába mondták, hogy Bocsi az apa, a gyerek még jó sokáig az Andi férjének a nevét viselte.... mert a törvény az törvény....
3/11 anonim válasza:
Nem tudom honnan van a sztori, viszont ha a férj nevelte fel akkor valahol természetes hogy a gyerek az apjának tekinti... És az anyát minek lehet tekinteni ebben az esetben? Nem értem min döbbentél le pontosan
5/11 anonim válasza:
Bizony, így van! Amíg házas a nő, addig a férj nevét kapja a gyerek, és még akkor is, ha ugyan elválnak, de ez bizonyos időn belül születik a gyerek. Arra meg nem alapoznak hogy a férfi nemzőképtelen, mert ilyen "nincs". Nekem is van egy olyan ismerősöm akit 20 évig nemzőképtelennek tartottak, aztán elvált az asszonytól, lett egy fiatal barátnője, és a csak azonnal terhes lett tőle. Még nagy cirkusz is volt belőle, mert nem hitte el hogy az övé a gyerek, és kért apasági vizsgálatot is, és ott is kiderült hogy igenis az övé. Fiatal csajnál azonnal "betalált" az anyag... Tehát ilyen nincs hogy nemzőképtelenségre hivatkozás.
6/11 anonim válasza:
Válás után 180 napig kapja a gyerek a volt férj nevét. (ez 9 hónap egyébként pont)
7/11 anonim válasza:
"Válás után 180 napig kapja a gyerek a volt férj nevét. (ez 9 hónap egyébként pont)"
Ez, hogy jött ki?
8/11 A kérdező kommentje:
Akkor én vagyok nagyon tájékozatlan!:D Nem a környezetemből való a sztori,csak ezt a műsort néztem [link] és teljesen meglepett hogy ezek szerint a gyerek is át van verve mert nem tudhatja meg ki az igazi apja! Persze ez a sztori happy lett,de ha nem?.....
2013. ápr. 3. 00:06
9/11 anonim válasza:
De ha házasság kötéskor a pár úgy rendelkezik, hogy nem az apa vezeték nevét kapják majd a születendő gyerekek, hanem az anyukáét, akkor "csak" az apa neve rovatba megy a férj neve, de a gyereket nem fogják az apa vezetéknevével anyakönyvezni. Jó ez nem nagy különbség, de legalább a neve sosem lesz a volt férjé.
10/11 anonim válasza:
A fészek elv miatt van így, hiába ismer be mindenki mindent. Majd később lehet rendezni az ügyet, de addgi a gyerek annak a nevére kerül, akivel egy háztartásban él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!