Normális, hogy anyám 50 évesen a temetésére gyűjt?
erre a kegyeletsértős beszólásra nem is tudom mit írhatnék, de leszögezem, h szerintem ti vagytok a mérhetetlenül bunkók. nem ismeritek a családomat, az anyagi helyzetünket, a földrajzi helyzetünket, stb.
nos, akkor leírom, bár nem mintha oly sok közötök lenne hozzá. a nagyszüleim vidéken éltek, tőlünk 100km-re, ha ott temetjük el őket, akkor csak azért kellett volna utazgatni, pénzt költeni, szabadidőt-netán munkaidőt feláldozni, h a sírt gondozzuk. ezt ők sem akarhatták volna, azt tudom, mert ÉN ismertem őket.
az itteni temetőben már alig lett volna szabad sírhely, így urnában nyugszanak, méltó módon elhelyezve, gondozva.
nekik sosem a körítés volt a fontos, nem kötötték ki, nem írtak róla végrendeletet, h hol szeretnének temetkezni. előrelátásból megvették a sírkövet, aztán 15 évvel később máshogy alakultak a dolgok.
édeseim, ti amúgy meg tudjátok jósolni, h 15 év múlva mi lesz veletek?
és mint írtam, 500e ft volt kettőjük búcsúztatása, nyughelyének megváltása. nem elkapartattuk őket mint a kutyákat. innentől visszautasítom azt, h kegyeletsértő lennék. a nagyim már régebben is mondta, h neki az a fontos, h református lelkész temesse őket. ezt természetesen tiszteletben tartottuk, az a lelkipásztort hívtuk, akivel közeli, majdnem baráti viszonyban álltak.
édesanyám kikötötte, h őt szórjuk el a tenger felett. ezek után természetesen így is fogok tenni, ha eljön az ideje. adja Isten, h minél később történjen.
19: Nem, nem volt se temetés, se nem béreltünk urnahelyet.
Amúgy meg urnahely az Általad linket árlistában 20 E Ft 25 évre, szóval avval sem rúg 100 E-nél többre.
szerintem nekem teljesen mind1 lenne, h milyen formában temetnének el, ha hosszú hónapok szenvedése után végre nyugalomra szenderülnék. az ő esetükben is ez volt :(
a végtisztességet megadtuk. ha szabad így mondani, szép temetésük volt, méltó hozzájuk, hívtunk lelkészt, volt harangozás. a nagymamám urnáját én vittem el a fülkéhez, a papámat édesanyám. sokkal személyesebb így, mintha 4 vadidegen hapsi cipelné a vállán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!