Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket nem idegesítene, hogy...

Titeket nem idegesítene, hogy a húgotok elrontja az életét?

Figyelt kérdés

A szüleim nem nevelik, nem is nagyon nevelték, mert "nincs türelmük hozzá". A húgom 12 éves és 110 kg. Kétszer ebédel. Anyáék nem tiltanak már neki semmit, mert olyan hisztit lecsap, hogy csak na.. És állítólag ehhez nincs türelmük már, szóval annyit zabál, amennyit csak akar.

Reggeltől estig a szobájában ül és facebookozik. Egyetlen egy barátnője sincs. Ha kihívom, hogy beszéljünk, játsszunk valamit, akkor elkezd hisztizni, hogy neki nincs kedve, stb.

Már én is belefáradtam. Volt, hogy jártunk együtt sétálni napi 1-1,5 órát, csak hát nekem nincs erre időm, plusz előtte-közben-utána a hisztit hallgatni. Megnevelni meg nem tudom...

Annyira életképtelen (csúnya kifejezés, de tényleg így látom..), hogy anya mossa a haját, ő szárítja a haját, ő köti be a cipőfűzőjét. Anya szerint azért, mert "mire megcsinálná lemenne a nap"...

Szóval ez engem nagyon zavar. Utálom az ilyen lusta embereket, és erre a húgom ilyen.. :(

2013. márc. 30. 17:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez engem is zavarna, főleg azért, mert aggódnék érte. :S
2013. márc. 30. 17:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyok, annyiszor beszéltem vele, mindig órákig tartó sírás meg hiszti a végeredmény, változás semmi. Amikor sétálni jártunk, meg volt, hogy biciklizni, semmit sem ért, mert utána kétszer annyit vacsizott. Abba meg "ne szólj bele, mert nem vagy az anyám"...
2013. márc. 30. 17:58
 3/6 anonim ***** válasza:
45%

nem neked kéne nevelni hanem az anyádnak. nem hiszem el hogy egy tanárnak se tünik fel ez a dolog és nem beszéltek még anyáddal. ezt nem nagyon szokták szeretni ezek a gyerekvédelmi akárkik.

ha anyád nem birja kezelni a hisztiket vagy nincs türelme nem kellett volna gyereket szülnie. ez nem kifogás.Az ö felelössége mivé lesz a gyereke.

2013. márc. 30. 18:06
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyermekvédelmisek nem vesznek el gyereket azért, mert kövér, hisztis és nem hajlandó bekötni a cipőfűzőjét.

De valóban a szüleid dolga lenne megnevelni. Te ezen a helyzeten nem nagyon tudsz változtatni. Esetleg ülj le anyukáddal beszélgetni, mond el a félelmeidet (pl.: félsz, hogy szívbeteg lesz, a súlya miatt, stb.) Mást nem nagyon tehetsz.

A kérdésedre válaszolva meg igen, nagyon idegesítene. Nekem is van egy húgom, sokszor féltem, ezért próbálok mindent megbeszélni vele. Általában sikerül is.

2013. márc. 30. 18:19
 5/6 anonim válasza:
Szegény kislány csak 12 éves. Ő még nem tudja, hogy mi a jó neki, nektek kéne segíteni rajta és ez nem úgy van hogy "jajj, elfogyott a türelmünk." Ne hagyd/hagyjátok, h tönkre menjen az élete. Ha nem fog lefogyni tönkremegy az egészsége, ekkora túlsúllyal meg persze, h semmit nem tud megcsinálni, ez a helyzet tarthatatlan. Gondolj bele, h mennyire nehéz lehet neki, hiszen még barátai sincsenek, emmiat gondolom még kevesebb kedve van bármihez, nincs motivációja semmihez. Ti nem fogjátok tudni lefogyasztani, főleg, h már nem is akartok foglalkozni a problémával. Mindenféleképpen orvossal és személyi edzővel kellene beszélnetek. Diétával és testmozgással le TUD fogyni bárki, nehéz lesz, de meg fogja tudni csinálni, főleg ha a családja támogatja! A lefogyására ne sajnáljátok a pénzt, akkor se ha nincs sok pénzetek, igazából nen kerül túl sokba, és azzal ha kevesebbet eszik nyilván hosszútávon spórolnátok. És lehet hogy pszichológussal is kéne beszélnetek, mert ennyi idős korban sajnos nagyon nehz a lefogyás talán úgy könnyebben megértené, h ezt miért kell és nem hisztizne. Sok sikert! Ne hagyjátok ennyiben ezt az állapotot!
2013. márc. 31. 19:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Te mar nem tehetsz semmit. Majd ha megno es megkapja a pofonokat az elettol, vagy megerosodik es megvaltozik, vagy "elhullik".
2013. ápr. 3. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!