Titeket nem idegesítene, hogy a húgotok elrontja az életét?
A szüleim nem nevelik, nem is nagyon nevelték, mert "nincs türelmük hozzá". A húgom 12 éves és 110 kg. Kétszer ebédel. Anyáék nem tiltanak már neki semmit, mert olyan hisztit lecsap, hogy csak na.. És állítólag ehhez nincs türelmük már, szóval annyit zabál, amennyit csak akar.
Reggeltől estig a szobájában ül és facebookozik. Egyetlen egy barátnője sincs. Ha kihívom, hogy beszéljünk, játsszunk valamit, akkor elkezd hisztizni, hogy neki nincs kedve, stb.
Már én is belefáradtam. Volt, hogy jártunk együtt sétálni napi 1-1,5 órát, csak hát nekem nincs erre időm, plusz előtte-közben-utána a hisztit hallgatni. Megnevelni meg nem tudom...
Annyira életképtelen (csúnya kifejezés, de tényleg így látom..), hogy anya mossa a haját, ő szárítja a haját, ő köti be a cipőfűzőjét. Anya szerint azért, mert "mire megcsinálná lemenne a nap"...
Szóval ez engem nagyon zavar. Utálom az ilyen lusta embereket, és erre a húgom ilyen.. :(
nem neked kéne nevelni hanem az anyádnak. nem hiszem el hogy egy tanárnak se tünik fel ez a dolog és nem beszéltek még anyáddal. ezt nem nagyon szokták szeretni ezek a gyerekvédelmi akárkik.
ha anyád nem birja kezelni a hisztiket vagy nincs türelme nem kellett volna gyereket szülnie. ez nem kifogás.Az ö felelössége mivé lesz a gyereke.
A gyermekvédelmisek nem vesznek el gyereket azért, mert kövér, hisztis és nem hajlandó bekötni a cipőfűzőjét.
De valóban a szüleid dolga lenne megnevelni. Te ezen a helyzeten nem nagyon tudsz változtatni. Esetleg ülj le anyukáddal beszélgetni, mond el a félelmeidet (pl.: félsz, hogy szívbeteg lesz, a súlya miatt, stb.) Mást nem nagyon tehetsz.
A kérdésedre válaszolva meg igen, nagyon idegesítene. Nekem is van egy húgom, sokszor féltem, ezért próbálok mindent megbeszélni vele. Általában sikerül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!