Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet bármi beleszólása az...

Lehet bármi beleszólása az "apának" ebbe?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy egy olyan dolgot szeretnék végre elkezdeni, amire már évek óta kellett várnom. Nem is tudom, hogy bírtam eddig... lényeg a lényeg, hogy az életem múlik rajta, mert ha nem leszek túl rajta, akkor akár meg is halhatok, értelmetlen lesz minden. Nem szeretném leírni konkrétan, hogy mi ez.

Pénzre szükség van hozzá, de nem állunk jól anyagilag. A neten van egy ember, akivel már lassan 1 éve beszélgetek és felajánlott nekem egy kölcsönt. Még szerződést is írt, nem hosszú, nem is kacifántos, se nincs semmi negatív vonzata a dolognak számomra.

Na most az a helyzet, hogy nekem nincs bankszámlám, csak anyukámnak, így elmondtam neki ezt az egészet. Nehezen fogadta, de azt mondta mindenképp megbeszéli apámmal.

Na most a másik dolog az, hogy apám egy alkoholista, akivel nem beszélek évek óta SEMMIT, szó szerint. Elkerüljük egymást a lakásban, mikor itthon van. Semmi köze a dolgaimhoz. Akkor most neki mégis lehet beleszólása abba, hogy anyukám megadja-e a számlaszámát nekem és engedi a dolgot? Mert én nem úgy látom, hogy bármit is ő dönthetne el ebben a helyzetben.

Viszont ha az lesz a vége, hogy nem engedi anyukám a dolgot (lényegtelen, hogy apám miatt vagy nem), akkor felutazok ehhez az emberhez és személyesen veszem át a pénzt, mert ezt muszáj... máshonnan évekig nem teremthetném elő...

2013. márc. 30. 16:15
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

20-as: Itt pont te vagy az, aki csak a rosszat látja a másokban, ezt be is bizonyítottad az összes eddigi kommenteddel. Nem is tudom miről beszélünk ezek szerint.

Arról neked meg fogalmad nincs, hogy engem hogyan neveltek :)

Kicsit úgy érzem kezd fogyni a szufla, mert látszólag nagyon vissza akarsz szólni nekem, de már nem igazán sikerül. Sajnálom, pedig látom, hogy nagyon élvezed.

2013. márc. 30. 16:49
 22/33 anonim ***** válasza:
97%

Hiába sértődsz meg, kedves kérdező, sajnos a többieknek van igazuk.

Egyébként nincs olyan szerződés, ami aláírás nélkül érvényes. Ezért inkább mégis kéne egy ügyvéd. Vigyázz, téged nagyon csúnyán át fognak verni.

2013. márc. 30. 16:49
 23/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok aggodalmat mindannyiótoktól, de tudom mit csinálok :) A szerződést eleinte idézőjelek közé tettem, mert épp ez az, hogy ez nem rendes szerződés. Ez a két fél jóhiszeműségét bizonyítja csak.
2013. márc. 30. 16:51
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg nem is kell a papír, úgysem ér semmit. Akkor nem is kell betartani a benne foglaltakat, tehát bármelyikőtök következmény nélkül megszegheti. Baromság, ne haragudj.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, persze, add meg apád számlaszámát, aztán ha ő meg nem adja oda a pénzt, nem szólhatsz egy szót sem, viszont fizethetsz majd.

2013. márc. 30. 17:02
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, ha ennyire hülye mindenki és úgysem szólhatnak bele, akkor miért nem nyitsz egy számlát?
2013. márc. 30. 17:10
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Buta vagy kislány és simán rámehet sok éved erre a butaságra. Szerződés nélkül nem adok kölcsön és nem veszek fel kölcsönt.

Mi még családon belül is írtunk hivatalos szerződést arról, amikor nagyobbkölcsönt adtunk a sógoromnak. Egy vadidegennel meg aztán még inkább.

Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor hatalmas nagy kakiban találhatod magadat anygon rövid időn belül. Persze mindenki maga ronthatja el a saját életét, úgyse fogsz senkire sem hallgatni.

2013. márc. 30. 17:24
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, sajnálom, hogy ennyire éretlen és buta vagy. Mások kárán nem tanulsz, majd a sajátodén fogsz, meglásd..
2013. márc. 30. 17:45
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Így van,majd a saját károdon tanulsz.

Majd évek alatt fekve törleszted,hogy ne zsaroljon.

2013. márc. 30. 18:24
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Kislány nagyon buta vagy, csak te azt hiszed, hogy okos vagy, és milyen jól megoldod az életed. 1 éve megismertél egy embert, és pénzt ad neked, szerződéssel, aláírás nélkül? Csodálom hogy anyád megengedi! Nagy ára lesz ennek, majd meglátod, és egy életre megtanulod, hogy semmit nem adnak ingyen. Számlát meg nyithatsz, hiába mondod hogy nem!

És hogy felutazol hozzá a pénzért ha kell??...vigyázz, nehogy az legyen a vége, hogy majd az eltűnt fiatalok között keressenek téged is, plakáton! Most játszod a nagylányt, de majd koppansz!

2013. márc. 30. 19:39
 30/33 anonim ***** válasza:
68%
Itt igaza van mindenkinek,Téged nagyon átfognak verni.De ép lehetsz hulla is nem csak eltünt.
2013. márc. 30. 20:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!