Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet bármi beleszólása az...

Lehet bármi beleszólása az "apának" ebbe?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy egy olyan dolgot szeretnék végre elkezdeni, amire már évek óta kellett várnom. Nem is tudom, hogy bírtam eddig... lényeg a lényeg, hogy az életem múlik rajta, mert ha nem leszek túl rajta, akkor akár meg is halhatok, értelmetlen lesz minden. Nem szeretném leírni konkrétan, hogy mi ez.

Pénzre szükség van hozzá, de nem állunk jól anyagilag. A neten van egy ember, akivel már lassan 1 éve beszélgetek és felajánlott nekem egy kölcsönt. Még szerződést is írt, nem hosszú, nem is kacifántos, se nincs semmi negatív vonzata a dolognak számomra.

Na most az a helyzet, hogy nekem nincs bankszámlám, csak anyukámnak, így elmondtam neki ezt az egészet. Nehezen fogadta, de azt mondta mindenképp megbeszéli apámmal.

Na most a másik dolog az, hogy apám egy alkoholista, akivel nem beszélek évek óta SEMMIT, szó szerint. Elkerüljük egymást a lakásban, mikor itthon van. Semmi köze a dolgaimhoz. Akkor most neki mégis lehet beleszólása abba, hogy anyukám megadja-e a számlaszámát nekem és engedi a dolgot? Mert én nem úgy látom, hogy bármit is ő dönthetne el ebben a helyzetben.

Viszont ha az lesz a vége, hogy nem engedi anyukám a dolgot (lényegtelen, hogy apám miatt vagy nem), akkor felutazok ehhez az emberhez és személyesen veszem át a pénzt, mert ezt muszáj... máshonnan évekig nem teremthetném elő...

2013. márc. 30. 16:15
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
90%
Sajnálom de egyetértek a 8-assal. Az én nagymamám ugyanígy vesztett el fél millió forintot, és hiába sipákoltam neki, inkább annak az idegennek hitt :) Aki ilyen naiv, úgy kell neki.
2013. márc. 30. 16:33
 12/33 A kérdező kommentje:

8-aska: Ha megpróbálsz lekezelni, ami megjegyzem elég gyengén megy, akkor nem tudom mégis milyen reakcióra számítasz :)

Másrészről jól tudom, hogy hogyan működik a számlaszám, nem is attól tart, hogy bármi visszaélés áldozata lenne emiatt. De látom ez már nem jutott el a picike agyadig :)

Ingerült pedig egyáltalán nem vagyok, csak úgy kezellek, ahogy megérdemled a kommented alapján.

2013. márc. 30. 16:38
 13/33 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom, itt mellnagyobbításról van szó, mert ha valóban az életed múlna rajta, a szüleid már léptek volna. Olyan kölcsön nincs, amit "puszira" adnak, "majd visszafizetésre". Seperc alatt arra ébredhetsz, hogy az út szélén állva keresed meg a visszafizetést. Arra egyébként jó az apád, hogy eltartson?
2013. márc. 30. 16:38
 14/33 A kérdező kommentje:
Na nembaj, igazából tudtam, hogy nem sokra fogok jutni a kérdéssel, nagy részben unalomból írtam ki, mert a valóságon úgyse változtat semmi, amit itt esetleg valaki leír :)
2013. márc. 30. 16:39
 15/33 anonim ***** válasza:
97%

"A neten van egy ember, akivel már lassan 1 éve beszélgetek és felajánlott nekem egy kölcsönt. Még szerződést is írt, nem hosszú, nem is kacifántos, se nincs semmi negatív vonzata a dolognak számomra."

Aha, na ebből szoktak lenni az iszonyat bukták. Csodálkozom, hogy anyukád azonnal nem mondott neked nemet.Azonnal.

16/33 A kérdező kommentje:

Mellnagyobbítás? :D Ne röhögtess kérlek.

Az apám pedig nem tart el, nem dolgozik, erről ennyit. Lehet engem szidni nyugodtan, ha jól esik. Engem nem bánt egyáltalán :)

17/33 anonim ***** válasza:
95%

Én is egyetértek a 8-as hozzászólóval.

Azért kíváncsi lennék hogy mit szólna az ember ha azt mondanád neki, hogy mielőtt a szerződést aláírod és átvennéd a pénzt egy ügyvéd is átolvasná. Sőt akár egy ügyvéddel mennél oda hogy a szerződést előtte írnátok alá mindketten. A számlaszám meg tényleg nem okozhat gondot a későbbiekben ha anyud odaadná..

Egyébként simám fogadnék veled hogy az ügyvéd megemlítésénél az emberke már nem is fogja olyan jó ötletnek tartani a kölcsön adást... Biztos jönni fog a szokásos szöveggel hogy

-minek nekünk ügyvéd..hisz ismerjük egymást..

- nem bízol bennem??

- nem kell ide ügyvéd..

22/L

2013. márc. 30. 16:40
 18/33 A kérdező kommentje:
17-es: Nincs szükség ügyvédre. A szerződés nagyon rövid és nem kacifántos egyáltalán. Ha erre fogadnék ügyvédet, akkor vagy nagyon hülye lennék vagy gazdag, hogy ilyen semmiségre kifizessek egy ügyvédet, ebből következően a kölcsönre se lenne szükségem.
2013. márc. 30. 16:41
 19/33 A kérdező kommentje:
Az meg a másik, hogy aláírás nélkül érvényes. Épp ezért nem vonhat maga után semmilyen jogi következményt.
2013. márc. 30. 16:42
 20/33 anonim ***** válasza:
97%

8-aska: Ha megpróbálsz lekezelni, ami megjegyzem elég gyengén megy, akkor nem tudom mégis milyen reakcióra számítasz :)

Én nem próbállak lekezelni.. Pusztán csak megpróbáltam kinyitni a szemed hogy csak úgy senkinek nem adnak jelentős kölcsönt hogy nem vár el cserébe valamit..azon kívül hogy visszafizeti.. Gondoltam ha már az agyrágó bogarak éheznek is, legalább legyen egy ember aki segít hogy ne csinálj hülyeséget..

Másrészről jól tudom, hogy hogyan működik a számlaszám, nem is attól tart, hogy bármi visszaélés áldozata lenne emiatt. De látom ez már nem jutott el a picike agyadig :)

Ha tudod hogy működik a számlaszám, akkor minek tetted fel a kérdést?? ezek szerint neked van olyan picinyke agyad?? (már ha van??)

Ingerült pedig egyáltalán nem vagyok, csak úgy kezellek, ahogy megérdemled a kommented alapján.

Végül is úgy kezelsz ahogy neveltek.. Ezen nem is csodálkozom, csak sajnállak hogy olyan kicsinyes ember vagy.. buta, ingerlékeny, és mindenki másban csak a rosszat látó ember..

Nem kell reagálnod erre az írásomra mert engem megtanítottak arra hogy buta emberekkel nem érdemes veszekedni, sőt tanácsokat sem adni.. Mivel neki ott ahol tudásnak,gondolkodásnak kéne lenni, nincs semmi..

2013. márc. 30. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!