Most ezért megérte megértődni? Miért kell ennyire felfújni a húsvétot?
Történet a következő, a másodunokatesóm nagyjából 3 hete beszél róla, hogy szeretne egy új tetoválást, és majd a húsvéti locsolkodós pénzből meg is tudja csináltatni.
A héten naponta többször rákérdezett, mikor jöhet át minket "meglocsolni". Eleinte próbáltam neki szép finoman elmagyarázni, hogy mi nem szoktunk locsolkodni, de ha gondolja, átjöhet, főzök valami jó kis ebédet, aztán beszélgetünk (mert nálunk ebből áll a húsvét, sosem locsolgatjuk egymást, nem keresünk tojást, nem adunk pénzt a másiknak, stb), társasozni szoktunk estig, kártyázni, meg borozgatni. Erre rendszerint az a válasz, hogy "jajj ő nem akar zavarni, csak meglocsolni jönne át" ami számomra egyértelmű célzás, pláne hogy ő a város túlfelén lakik, és nem is esünk neki útba.
Tegnap végül már annyira ágált, hogy elmagyaráztam neki, hogy nálunk nem szokás a locsolkodás, sem a tojásfestés, sem az ötezreseket adni a locsolóknak, a húsvét egy vallási ünnep, és mivel mi nem vagyunk vallásosak nem ünnepként tekintünk rá, hanem hosszúhétvégének, amit arra használunk, hogy együtt lehessen a család.
A srác meg megsértődött, mennyire bunkó vagyok.
Most akkor tényleg bunkó vagyok?
Na pont ezaz, itt ennyi a húsvét, a nagy sütés-főzés, meg a nagy lakomák, játékok, meg az átborozott esték :)
Mifelénk senki sem ad pénzt senkinek! Sütit szokás hozni, meg üdítőt, de a pénzt, azt sosem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!