A gyermekeinknek megveszek mindent ez baj? Hogyan lehet, hogy úgy érzem, hogy boldogsághormonokat szabadít fel? Nagyon gáz?
Sziasztok!
Mindig is külön kasszán voltam a férjemmel (ezt a következő kérdésem miatt írom le)!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az mennyire természetes dolog, hogyha nem valami jó a kapcsolatom és abban élem ki a hajlamomat, hogy a gyermekeinknek megveszek mindent??? Imádom örömöt szerezni! Páromnak is veszek néha apróságokat, de a gyerekeknek mindent. Persze befizetem a rezsit is, de a legnagyobb örömöt az okoz, hogy látom az arcukon az öörmöt, hogy megvan mindenünk!!! Túlságosan is!
Olyan boldogsághormonokat szabadít fel, mintha a kapcsolatom jól működne! Ezzel pótolom!!!
Már mindenki hülyének néz, hogy a 3 szobából 2 szoba az ő cuccaikkal van tele, de ezzel pótolom, amit a férjemtől nem kapok meg!!!
Ez nagyon gáz???
Első vagyok. Azért rossz, mert ez betegség, amit gyógyítani kell. Hiába okoz neked örömöt, hiába örülnek a gyerekeid is, (melyik gyerek nem örül valami újdonságnak?)te magad is tudod, hogy nem azért vásárolsz, mert szükségük van egy újabb játékra, ruhára. Azért vásárolsz ész nélkül, mert a máshonnan hiányzó örömöt, kielégülést, biztonságérzetet pótolod azzal, hogy bármit megvehetsz, megvan rá a pénzed, a boltban udvariasan bánnak veled, a gyerekek örülnek egy darabig. Egy kicsit fontos embernek érezheted magad, amíg az egész folyamat lezajlik a vásárlástól, az újabb cuccok átadásáig.
A gyerekek számára ez borzasztóan káros, mert erővel hozzászoktatod őket is, hogy akkor érezzék jól magukat, ha valami "tárgyat" kapnak. Az agyukban a szeretet, és gondoskodás fogalma össze fog kapcsolódni azzal, hogy az valami boltban megvásárolható dologgal függ össze, hiszen ezt tanítod nekik a bolt-kórosságoddal. Mi lesz, ha egyszer nem bírod anyagilag? Csalódottak, és dühösek lesznek rád, mert -joggal - úgy érzik majd, hogy nem szereted őket. Mi lesz, ha nagyobb korukban aszerint választanak barátot, párt maguknak, hogy kitől kapnak több megvásárolható cuccot?? Nem hiszem, hogy te ennek ne éreznéd a veszélyét.
Szerintem nem baj, nekem még nincs gyerekem, de nekem is nagy-nagy örömöt okoz minden tárgy, új ruha. Nem látok ebben semmi rosszat. Van persze más öröm is az életemben, párkapcsolat, kirándulások, barátok, egyebek, de ettől még a megvásárolható dolgok is kellenek a lelkemnek.
Arra figyelj majd csak, hogy ne kérkedjenek a gyerekek majd azzal, amijük van, és nem lesz gond.
Lenyeget leirtak mar sokan.Az biztos elkenyeztetet gyerekeid lesznek es ez miatt majd nem lesz nekik jo a jovobe...
Valtoztas.
Én magamtól sajnálom a pénzt. Magamnak egy csokit sem engedhetek meg. Mondjuk nem is szeretem magamat!
De sajnos igazatok van!!!
és mi lesz, ha egyszer nem engedhetsz meg magadnak ennyi mindent? hogy ilyen sok, napi szintű ajándékot kapjanak a gyerekeid? már most követelik...ezért kezelhetetlenek lesznek, minden alájuk van tolva, nem fognak tudni rendesen érvényesülni a felnőttek világában...nekik ez lesz az alapvető, hogy mindent megkapnak nap mint nap...nem..ez semmiképp sem jo...kapjon meg mindent a gyerek, de ne csak úgy, ne minden nap...érdemelje ki, legyen legalább szülinapja, karácsony akármi...tegyen érte valamit...ha soha nem küzd semmiért most, később se fog...és ez elég súlyos következményekkel fog járni...
24L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!