Szerintetek mennyire kell részt vennie a házimunkában egy 22 éves lánynak, aki egyetemre jár és otthon lakik?
Én is 22 éves egyetemista vagyok, csak hétvégente járok haza, de akkor meg sem fordul a fejemben, hogy megkérdezzem a szüleimet mit segitehetek! MINDENT MEGCSINÁLOK! Be lehet úgy osztani az időt, hogy tanulásra, házimunkára és szórakozásra is jusson.
Jó, mondjuk én egyke vagyok és a szüleim egész nap dolgoznak, tehát 14-15 éves korom óta én vezettem a háztartást, de nekem akkor is ez a minimum,amit megtehetsz azért, hogy megháláld a szüleidnek, hogy eltartanak,iskoláztatnak és felneveltek.
Én is 22 éves vagyok, egyetemista és itthon élek. A szobámat teljes mértékben én tartok rendet, én húzom az ágyneműmet, én porszívózok, én mosok fel, port törlök, ablakot pucolok stb.
A kerti munkából is kiveszem a részemet, ahogy a tesóm is. Ha mind a 4-en odatesszük magunkat, sokkal előbb végzünk, mintha egy ember nyakába szakadna az egész háztartás. Hétköznap reggelente anyu elszokott mosogatni, este vagy én, vagy tesóm. A többi házimunkán pedig kb egyformán osztozunk, az csinálja, akinek éppen több ideje van.
Egyébként a szüleim dolgoznak reggeltől estig, én iskolában vagyok reggeltől estig, ahogy a testvérem is. Akkor nálunk kinek a nyakába kéne még zúdítani a teljes háztartást is?? Szerintem természetes, hogy mindannyian besegítünk.
én is utálok mosogatni,de napi 1x elmosogatok :)
főzésben béna vagyok szóval azt anyuék el se várják,hogy azt csináljam..szobámat én tartom rendbe,meg a kutyás cuccokat (tál kimosás vagy pokróc kimosása vagy ilyesmi) az teljes mértékben az én feladatom mivel a saját kutyám..takarításban is segítek,pl úgy van,hogy hétvégén takarítunk és mondjuk enyém a nappali,tesómé a fürdő ,anyué a konyha,de ez szokott változni elég hamar rendbe tesszük a házat 3-an :)
20/L
Én 22 évesen már dolgoztam.Munkahelyem volt,de még otthon éltem.
Mégis mostam,főztem,takarítottam,mosogattam,bevásárolni jártam segítettem.
22 evesen kulon eltem a szuleimtol a parommal, egyetemrejartam, es diakmeloztam is.
Mindent ugye ketten csinaltunk, de ha hetvegere hazautazok, a mai napig fogom magam, es elpakolok, megfozok, mosoggatinvalot elintezem.
Sot megkerdezem mit segitsek, ha eppen nem talalom fol magam.... Ha vendegeket varnak rajtunk vul akkor egdogom a porszivot es a portorlo rongyot, ugy hogy tobb mint 3 eve egyaltalan nem otthon elek, hanem sajat haztartast vezetek.
Ennek fuggvenyeben gondold vegig szerintem mit kellene otthon csinalnod...
18-as
Pont, hogy takarítani szeretek.:) De azért jó példa volt.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!