Mitől jó a házasságotok?
Egy éve vagyunk házasok. Szeretjük egymást, de úgy érezzük, hogy kevés a közös érdeklődési körünk, és félünk, hogy egy idő múltán rámehet a házasságunk.
Gyerekünk még nincs, fél éve próbálkozunk. (Talán ezért nem jött még össze.)
Sajnos mindketten csonka családban nőttünk fel, és még a rokonságban sem láttunk jó mintát a tartós, boldog párkapcsolatra.
Szeretnénk tudni, hogy mi az alapja egy jó házasságnak, hogy min kell változtatnunk.
Feladni semmiképp sem szeretnénk. Szerelemből házasodtunk és nem egymás mellett szeretnénk élni, hanem együtt.
Nagyon fontos, hogy sokat beszelgessetek, ne gyujtsetek magatokban a dolgokat.
Mozduljatok ki, es probaljatok meg talalni olyan dolgokat amik mindkettotoket erdekenek.
Vagy kiprobalni olyat amit meg egyikotok sem.
Legyenek olyan uj elmenyek amikrol beszelgethettek,amik majd uj kapukat nyitnak nektek es egyre fog tagulni az erdeklodesi korotok!
Soha ne fekudjetek le ugy aludni, hogy barmilyen feszenges van koztetek! Barmilyen keso is van, ha van valami beszeljetek meg!!!! Nyugodtan!
Szerencsére sikerül megbeszélni a dolgokat, a kényelmetleneket is. Ez is kiábrándító téma, de muszáj megbeszélni és tenni ellene, mielőtt baj lesz.
Köszönöm a tanácsod.
Mi több mint 25 éve vagyunk együtt, 3 gyerekünk van. van közös érdeklődési körünk is, de a hobbijaink különböznek. (férjem motorozik és pecázik és vitorlázom) Vannak dolgok amiket együtt csinálunk (színház, közös barátok, kártya) de van amit külön.
Szerintem a jó házasság alapja, hogy olyannak szeretjük a másikat amilyen. Tiszteletben tartjuk, ha a másiknak más a véleménye valamiről, a közös kérdésekben kompromisszumot kötünk, de mindegyikünk önálló emberi lény, akinek tiszteletben tartjuk a személyes szabadságát is. Én elmegyek több napra vitorlázni, ő elmegy pecázni, motorozni. Kellenek a külön élmények is, ahonnan boldogan lehet hazajönni, el lehet mesélni őket.
Egyetértek az utolsó válaszadóval. Annyival kiegészíteném, hogy ne azt nézzétek kinek milyen a házassága, meg csonka családban nőttetek föl. Én is és a párom is apa nélkül nőttünk föl és boldogok vagyunk. Az alapja - nemcsak a jó házasságnak, hanem párkapcsolatnak is- hogy jól érzitek magatokat és kitartotok egymás mellett. Fontosnak tartom azt is, ha egy pár együtt tud működni, mert az egyik problémája a másiké is, megoszlik minden. Amúgy én és a kedvesem ég és föld vagyunk. El kell fogadni a másikat olyannak amilyen, és támogatni abban amit szeret(ne), akár miről is legyen szó.
Sok Boldogságot Kívánok Nektek!
Szia!
Mindegyik hozzászóló jót írt neked. Szerintem viszont attól, hogy ide leírjuk, és mert elolvasod, még nem fog működni. Mindenki az adott pillanatban az akkori legjobb tudása szerint cselekszik, tehát ha még agyban nem jutottál el addig, hogy jól tudj tájékozódni érzelmileg, értelmileg ebben a témában, addig sajnos nem fogod tudni jól kezelni a helyzetet. Hiába mondják, hogy neked, hogy szeresd pl. a komolyzenét, ettől még nem fogod. Belülről jönni fog, hogy mit kell tenned a kapcsolatod érdekében...az akkori legjobb tudásod szerint....
Tudod mit tégy? Fejleszd az érzelmi intelligenciádat, abból baj nem lesz:) Sok sikert!!
Menrég olvastam egy esküvöi felköszöntöt, amit ha betartotok, akkor jó (és tartós) lesz egy házasság:
Kedves ifju pár , tisztelt vendégek!
Mint az közismert, az izgalmas, szép és elvakult szerelem legfeljebb 24 hónapig tart, sokszor még sokkal rövidebb ideig. Azután tud csak az kifejlödni, amit szeretetnek nevezünk.
A szeretetnek megalapozásához segitség a következö fogadalom:
„Mindig ott akarok lenni, ha szükséged van rám, és szeretném, ha te ott lennél, ha nekem van szükségen rád.
Szeretnék néha egyedül lenni, amikor ugy akarom, és te is lehetsz magadban, ha te azt akarod.
Nem akarok feltétel nélkül mindent megtenni érted és nem várom el töled sem. Nem leszünk mindig egy véleményen, de ne is várjuk el egymástól.
A kivánságaink és érdeklödésünk nem lesz mindig ugyanaz, de ezt elfogadjuk.
Néha bánatot és csalódást is fogunk okozni egymásnak, de ezt is el kell hogy fogadjuk és ne bizonyitéknak érezzük, hogy már nem szeretjük egymást.“
Ebben az értelemben kivánunk minden jót az uj házasoknak sok évi boldog házasságot, szeretetre alapozva, ami a külcsönös tisztelet, elismerés és bizalom jellemez.
Nekem nagyon tetszett, különösen, miután itt sokan nem tudják elfogadni, hogy a házasságkötéssel még nem szünnek meg a házastársak egyéni emberek maradni, meg sokan teljesen kontroll alá akarják a másikat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!