Szerintetek mit tegyek? Hihetek neki, vagy nem? Többit lenn!
Barátomnak van egy régi ismerőse, aki történetesen egy nő. Állítólag soha semmi közük nem volt egymáshoz, csak jóbarátok. Viszont a csaj nem nagyon erőlteti, hogy ha én is ott legyek, amikor esetleg találkoznak, csak a párommal.
Már többször előfordult, hogy kétes értelmű sms-t találtam a párom mobilján. Pl: "bocs, hogy nem tudtam tovább maradni, szívesen maradtam volna, Te is tudod, de nem lehet", meg ilyet, hogy azért szeretlek!
Ti mit gondoltok? Azt állítja a párom, hogy a csaj csak ki volt borulva és vígasztalta telefonon.
Mit higgyek?
Nem tudom, hogy ezek után bízhatok-e benne!
Szerintetek?
Anyukámék még a kollégái között is poénkodnak ilyen félreérthető dolgokkal, de csak poén, mindnek vagy házassága vagy párkapcsolata van, és csak kollégák, emellett barátok, haverok. Nincs ebben semmi. VAN BARÁTSÁG FÉRFI ÉS NŐ KÖZÖTT. Tapasztalatból írom. 10 éve énekelek egy olyan vegyes összetételű kórusban, ami több, mint 10 éve baráti kör is. És beszélgetünk kettesben is, attól még senki nem akar többet a másiktól, van, akinek házassága, párkapcsolata van. Nem működnénk, ha nem létezne barátság férfi és nő között, pedig működünk, és sikeresek vagyunk.
Ez nem Hamupipőke dolog, viszont a féltékenykedőkre ne hallgass, mert ők marják el az embereket a társaságokból. Ha lenne egy féltékenykedő párod, úgy éreznéd mellette, mint ha fojtogatnának.
Az aki még nem olvasott a párja telefonján hasonló sms-eket egy baráttól nyugodtan kijelentheti,hogy bizalom kérdése csupán az egész.Aki már igen,az viszont tudja milyen érzés amikor az ideg beleáll a gyomrodba és bizonyosságot akarsz arról,hogy ez csak valami félreértés,nem is úgy van,ahogy látszik,miközben csak az motoszkál az agyadban,hogy basszus velem is megtörténhet vagy már meg is történt...Szóval ezt neked kell tudnod,hogy egyébként milyen a kapcsolatotok és egyéb körülmények,hogy ez belefér-e vagy megelégszel azzal,hogy saját magad hitegeted,hogy ő nem tenne ilyet.
Még annyit a férfi-női barátságról,hogy 5.éve élek a legjobb barátommal,csak most már egy ágyban alszunk. Előtte évekig nagyon jó barátok voltunk,de nem írkáltunk ilyen sms-eket egymásnak és nem szerveztünk külön programokat a párjainktól.Mindketten több mint egy éve voltunk függetlenek,amikor ez így alakult.
Még egy kérdés:Egy kétgyerekes apuka a baráttal bulizgat,amíg te otthon várod?Végül is ...?
Szerintem egy barát vigyázna a gyerekeire,amíg te a pároddal elmész kikapcsolódni,nem az emberedet viszi szórakozni
A barátoknak tiszteletben kell tartaniuk egymás életét,párkapcsolatát!Ez az alapja mindennek!Ha ez nem így működik,akkor már lőttek az egésznek!
Én személy szerint nem hiszek,az olyan vigasztalos dolgokban,amik mindig akkor törnek rá a nőre,mikor tudja,hogy a férfi barát egyedül lehet!
Nőből vagyok,így valami halvány fogalmam van egy-két működési elvünkről!És mondom ezt annak ellenére,hogy nekem is vannak férfi barátaim!De soha nem jutott még eszembe,éjszaka vigasztalást kérni tőlük(Az más dolog,hogy én nem is vagyok az a fajta)Éjszaka még,akkor sem keresném őket,ha tudnám,nincs kapcsolatuk!Az én barátaim mind párkapcsolatban,házasságban élnek,és én is párkapcsolatban élek,de ilyen még,a több éves barátságunk alatt nem fordult elő!De még akkor sem,mikor egyedül voltam,és nem volt párom!Persze szoktunk kérni tanácsot egymástól,de ez nyíltan zajlik,nem küldözgetünk félre érthető sms-ket,és nem éjszaka,hanem nappal beszéljük meg a dolgainkat!Bocs,hogy hosszú lett!
Most lelehet pontozni,azt is csak annak fogom betudni,hogy mindenki másképp vélekedik!Mert ez a férfi-nő barátság kérdése,örök vita tárgya marad!
De én akkor is csak azt tudom mondani,hogy egy igaz barátság alapja a TISZTELET!
35N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!