Apámnak nem felel meg a barátom. Ti mit tennétek?
Anyukám nem szokott semmit se mondani, de apámat zavarja a barátom. Mindig mondja, hogy menjek le és nézzem meg, hogy milyen körülmények között él és hozzá fogok menni. Állandóan piszkál, hogy ő nem ilyen barátot szánt nekem és hogy én jobbat érdemlek. Mindig felhozza, hogy a barátom milyen rossz és hogy nem illik hozzám. Mi jól meg vagyunk a barátommal. Apám állandóan piszkál és ez nagyon zavar. Sokszor beszóltam már neki. De már nem bírom sokáig. Beszélgetni nem lehet vele ( mert ugye arra is gondoltam, hogy leülök vele megbeszélni, de vele lehetetlen. Felhozná, hogy mennyire nem illik hozzám ) Úgy érzem, hogy nem bírom sokáig az ilyen beszólásait. Alig várom, hogy munkám legyen és elköltözzek a barátommal.
Ti mit tennétek? hogy raknátok helyre apukátokat? (18/L)
Franc tudja.
Simán igaza lehet apádnak, nem tudjuk a körülményeket. Sőt, szerintem nagyobb esélye van, hogy igaza van, minthogy tévedne.
Mit tennék?
Alázatosan bocsánatát kérném, hogy ilyen mihasznaságokkal raboltam az idejét.
Na jó, vicceltem. Kicsit. Azért gondolkodj el az ő álláspontján is!
Arra nem gondoltál, hogy tényleg igaza lehet, és a lányának valóban jobbat akar, aki legalább azt az érzelmi és anyagi biztonságot tudja majd nyújtani a lányának, amit (érzése szerint) ő is nyújtott neked?
Egyébként meg sokat segítene, ha esetleg a barátod, meg az apád beszélnének egymással, nem csak a vasárnapi ebéd mellett, hanem valami egyéb kapcsán. Mittudomén, nincs kert, vagy egy műhely, nem szeret mindkettő horgászni, nem kell valamit lecipelni a pincébe? (már ha a barátod képes ilyenekre...)
Ha látná, hogy a srác fel tud mutatni valamit, ami az ő szemében is érték, akkor simábban mennének a dolgok...
Szerintem
- apukád véleményét hallgasd meg, gondolva arra, hogy ő jót akar neked
- az ő véleményét is figyelembe véve, TE döntsd el, hogyan tovább, és igenis ülj le vele megbeszélni, miért dönöttél úgy ahogy
Kérdező, egyszerű, egyszer végig gondolnám, azután nem foglalkoznék vele, hagy mondja, elvégre is szólásszabadság van - neki joga van mondani, neked meg jogod van nem foglalkozni vele.
Vitát generálni, visszaszólni, győzködni a világ legrosszabb stratégiája, mert ezzel az emberek zöme alá pont, hogy adod a lovat. Azt viszont megteheted, hogy ha elkezdi, hogy a barátod ígymegúgy, akkor átmész egy másik helyiségbe... és akkor idővel rá fog unni, hogy a falra borsót hányjon...
Köszönöm a válaszokat :)
(amúgy a párom nem rendetlen és lusta se :) Elég jó erőben van :))
Nálunk a nagymamám az, aki mindig mondja, hogy "reméli lassan vége lesz ennek a kapcsolatnak, ő nem ilyen embert képzelt mellém". Egyetlen hibája a barátomnak, hogy hisz az ígérgetésnek, és legutóbb azért volt otthon 4 hónapot munka nélkül, mert hogy "azt mondták, hogy még várjak egy hetet". Végülis talált munkát, de természetesen saját magának köszönheti. Na, emiatt gondolja úgy a mamám, hogy tutyimutyi.
Engem nem zavar, egyik fülemen be, a másikon ki. Általában udvariasan végighallgatom, aztán elterelem a témát. Van még ideje a barátomnak, hogy "bizonyítson":)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!