Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a feladata eltartani a...

Kinek a feladata eltartani a férjemet ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Van egy babánk, anyósomnak és férjemnek közös házuk van, itt lakunk. Én gyesen vagyok, bevételem havi 50 000ft. Mellette tanulok, amit teljes mértékben fizetnek a szüleim és a babának is megvesznek mindent (tápszer, pelenka, ruha...) Férjemnek úgy alakult, hogy már fél éve nincs normális munkahelye. Előtte volt. Én ezt az 50000ft-ot költöm a férjem és a saját étkeztetésemre, a kisgyereknek veszek belőle ételt közbe, és fizetem a telefonszámlánkat belőle. Anyósom ki van akadva, hogy miért nem fizetjük a rezsit. Az 50 ezres gyesből miért nem ajánlom fel sose vagy miért nem kérem meg a szüleimet. Én úgy gondolom, hogy ez a férjem feladata lenne, mert ha én nem lennék a babával a férjemnek, akkor nem hogy az anyósnak kéne a rezsit egyedül fizetnie, de még a férjemet is el kéne tartania. Így is sokat köszönhetünk a szüleimnek, nem értem, hogy várhatja el az anyósom tőlük, hogy még szálljanak be a rezsibe is. Előtte amikor dolgozott a férjem, én még nem ismertem, az anyja főztjét ette és nem kellett hazaadnia pénzt. Amióta vagyok én a bébivel, azóta elvárja az anyós, hogy minden nap főzzek a férjemre (ami lehetetlen ennyi pénzből).

Vélemény?

2013. márc. 24. 12:00
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Arról egyébként én tehetek, hogy amikor volt munkája a férjemnek akkor kötött hűségnyilatkozattal előfizetést? Azt sem én kötöttem, csak azt tudtam meg, hogy már van. Amikor megismerkedtem vele, nekem mindenem megvolt. Azóta amióta nincs munkája a saját laptopomat eladtam, a bútorjaimat, iphone omat. Ő pedig a gps-ét. Van autónk, de csak akkor használjuk nagyon ritkán, ha orvoshoz kell menni, ilyesmi. Szüleim tankolják. (havi 10 ezret) Ami aztán egyből el is megy, mert a férjemet megkéri az anyja, hogy menjen el neki ide, menjen el oda, vigye el ide, vigye el oda.... Anyós azt mondta, örüljünk, hogy nem kell albérletbe mennünk. Férjem meg azt válaszolta, miért mennénk, amikor övé is a ház. És akkor ebből mindig vita van...
2013. márc. 24. 15:38
 22/40 anonim ***** válasza:
91%

Hát nem is tudom! Az anyós talán azt látja, hogy nem egy feleség és egy unoka, hanem plusz 2 gyerek került hozzá eltartásra...

Annyi azért látszik, hogy az életről 0 tapasztalatod van! Szültél gyorsba valami pasinak egy gyereket, aztán meg vered az asztalt a vélt jogaidért! Egyébként a férjed/házastársad eltartása a te feladatod! Csjt. 21. §.

2013. márc. 24. 15:47
 23/40 anonim ***** válasza:
93%

"Ott tartunk, hogy anyós szerint én a babával élősködöm őrajtuk"

Az anyósnak tökéletesen igaza lenne, csak nem a babával, hanem a férjeddel élősködtök mindenkin!!

Konkrétan:

- A férjed családján,

- A te családodon,

- Az adófizetőkön, azaz mi rajtunk, akik válaszoltunk.

Na sipirc elmenni dolgozni!!

2013. márc. 24. 15:48
 24/40 A kérdező kommentje:
Meg valami, amivel kicsit átláthatóbbá teszem a helyzetet: Anyósom anno csinált férjem nevére egy 300 ezres adósságot. Férjem volt a hülye, hogy bízott az anyjában és aláírta, mindegy, nem részletezem, de nem a férjem csinálta. És férjem szerint minek fizetné ő a rezsit még ha lenne munkája is, amikor ezt csinálta vele az anyja. Az anyja meg erre azt mondja, hogy ne legyen hülye a férjem, neki is valamiből el kell tartania a gyerekeit. Férjem meg erre: akkor gondolkodtál volna, amikor adósságot varrtál a nyakamba.
2013. márc. 24. 15:48
 25/40 A kérdező kommentje:
Még egy dolog: Egyszer elmentem dolgozni, megtudta anyám idejött és nekiment szó szerint a férjemnek, hogy hogy lehet ekkora marha, hogy hagy dolgozni, ő meg csak itthon lebzsel. Férjem erre: Nagykorú, el tudja dönteni mit akar. Aztán anyám képen vágta, hogy jó hogy nem már azt akarja, hogy mindenki őt tartsa el. És ha folytatom a munkát (bolti eladó), akkor őt elfelejthetjük.
2013. márc. 24. 15:51
 26/40 anonim ***** válasza:
75%
Az anyóst és a te anyádat is meg tudom érteni. Anyósnak ott van 3 gyereke ezek szerint, és akkor még vágjon jó pofát hozzá, hogy eltartsa a 28 éves fiát meg téged, meg egy csecsemőt. Hát nem az ő dolga és tényleg örüljetek, hogy ott lakhattok. Szüleid meg idegbetegek, nem is csodálom, szintén nem az ő dolguk lenne eltartani téged, a 28 éves férjed, meg a gyereked, de azért az jó, hogy lényegében belőlük éltek. Ilyen felelőtlenül nem tudom hogyan lehetett gyereket vállalni, borzasztó... Mondjuk én a szüleid helyében biztos nem támogatnám semmivel a férjed, nem hiszem el, hogy semmilyen munkát nem talál, meg nem bír másodjára sem elvégezni egy tanfolyamot, amit nem is ő fizet. Hát nagyon gáz, bocs.
2013. márc. 24. 15:56
 27/40 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó kommenteddel még alá is támasztod, hogy te magad is gyerek vagy még, akinek az anyja megmondja, hogy mit csináljon. Nem tudjátok eltartani magatokat, és sajnos ki vagytok így szolgáltatva a saját szüleitek irányításának!
2013. márc. 24. 15:56
 28/40 anonim ***** válasza:
Ez egy elég zavaros szitu. Megértem mindegyik oldalt, de az lenne a legjobb ha a férjed kapna új munkát és mégis inkább albérletbe mennétek. Amíg valamelyik szülőnél laktok mindig menni fog a rugdosás, ha befizetsz a rezsibe, akkor mást talál ki hogy baj és milyenek vagytok stb. Milyen környéken éltek? Van arra vmilyen nagyváros, vagy munkalehetőség? Ha összejön folytathatnád a tanulást vmilyen esti képzésen vagy levelezőn és mellette elmehetnél te is dolgozni, a babát meg beadhatnátok bölcsibe.
2013. márc. 24. 16:17
 29/40 A kérdező kommentje:
Városban élünk, kertes kétrészes családi házban. Fele a férjemé, csak nem tudja eladni az ő részét, mert rajta van a tartozás. Az még idő, mire lesz ebből valami, újabb tárgyalás. Úgymond hülye lenne a saját részét itt hagyni. Kiadhatná albérletbe, amiből mi mennénk egy másik albérletbe, volt is már rá példa. Az anyóst feljelentették az albérlők, mert kölcsönkért tőlük, amit nem fizetett vissza, meg hazudott nekik, felvette a rezsidíjakat a férjem helyett. Aztán jött azzal, hogy ne haragudjon a férjem, de neki is el kell tartani a 3 gyerekét valamiből, sajnálja, hogy hazudott. A férjem akkor még meg is bocsátott neki. De már nincsenek jóba.
2013. márc. 24. 16:29
 30/40 A kérdező kommentje:
És a férjem azt is mondta, ha lenne munkája se vezetné be külön a közműveket, mert az anyja adósságot csinált neki, akkor fizesse csak a rezsit. Én meg ne aggódjak azon, hogy ordibál a nő, ne foglalkozzak vele. Sajnálja, hogy egy ideje mi tartjuk el, de amikor volt munkája ő is ugyan úgy ránk fordította és ha lesz, akkor is ránk fogja fordítani a fizetését.
2013. márc. 24. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!