Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek a feladata eltartani a...

Kinek a feladata eltartani a férjemet ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: Van egy babánk, anyósomnak és férjemnek közös házuk van, itt lakunk. Én gyesen vagyok, bevételem havi 50 000ft. Mellette tanulok, amit teljes mértékben fizetnek a szüleim és a babának is megvesznek mindent (tápszer, pelenka, ruha...) Férjemnek úgy alakult, hogy már fél éve nincs normális munkahelye. Előtte volt. Én ezt az 50000ft-ot költöm a férjem és a saját étkeztetésemre, a kisgyereknek veszek belőle ételt közbe, és fizetem a telefonszámlánkat belőle. Anyósom ki van akadva, hogy miért nem fizetjük a rezsit. Az 50 ezres gyesből miért nem ajánlom fel sose vagy miért nem kérem meg a szüleimet. Én úgy gondolom, hogy ez a férjem feladata lenne, mert ha én nem lennék a babával a férjemnek, akkor nem hogy az anyósnak kéne a rezsit egyedül fizetnie, de még a férjemet is el kéne tartania. Így is sokat köszönhetünk a szüleimnek, nem értem, hogy várhatja el az anyósom tőlük, hogy még szálljanak be a rezsibe is. Előtte amikor dolgozott a férjem, én még nem ismertem, az anyja főztjét ette és nem kellett hazaadnia pénzt. Amióta vagyok én a bébivel, azóta elvárja az anyós, hogy minden nap főzzek a férjemre (ami lehetetlen ennyi pénzből).

Vélemény?

2013. márc. 24. 12:00
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
94%
most lehet én nem értek valamit...de a szüleid mindent megvesznek a gyereknek vagyis neked van 50ezred, amit 2 felnőtt kajájára és egy kisbaba kajakiegészítésére + 1 db telefonszámlára költesz...emellett +3 ember rezsijét az anyósnak kellene fizetni...szerintem 10-15 azért beleférne, hogy a rezsibe beszálljatok
2013. márc. 24. 13:12
 12/40 A kérdező kommentje:
52 ezer az össz jövedelmem, mert magam után is kapok családi pótlékot. 14 ezer a havi telefon/internet számlánk, még van rá egy év hűségidő. akkor marad 39 ezer forint, az egy napra 1300 forint ételre, úgymond hármunknak, mert a bébi egy nap kétszer eszik már csak tápszert. szüleim azt mondják, hülyék lennének fizetni a rezsibe azért, mert a férjem nem talál munkát, akkor költözzünk hozzájuk, ott nem kell rezsit fizetni. csak ők ugye nem kedvelik a férjemet. én most fogok érettségizni, férjemnek érettségije van. és volt munkája, de már egy ideje nem találunk. én babázás mellett tanulok. férjem 28 éves én 19. amikor a babát vállaltuk, akkor gyárba dolgozott, havi 140 ezret keresett. a nagyi 46 éves.
2013. márc. 24. 13:34
 13/40 A kérdező kommentje:
10-15 ezerrel beszállnánk a rezsibe, akkor nem is lenne mit ennünk. szerintem az én részemről igy is elég sok támogatást kapunk.
2013. márc. 24. 13:35
 14/40 anonim ***** válasza:
91%
Hát semmiképpen sem a szülőnek a feladata. Az a gond, hogy elvárjátok, hogy anyósod tartson el titeket. Közben meg okokat kerestek, hogy miért nem fizettek. (viszont internet és magas számla van). Nem hiszem, hogy ez az anyós gondja kellene, hogy legyen.
2013. márc. 24. 14:24
 15/40 A kérdező kommentje:
Én azt várom el, hogy az anyós ne velem pöröljön, hanem a saját fiával beszélje meg, mivel a fia kieső jövedelme miatt tartunk itt. Mert ha számszerűsítenék, akkor a közös gyerekünknek megveszik a szüleim a pelenkát (havi 8 ezer kb és akkor pamperset kap mindig popsitörlővel pedig nem kérjük ) új ruhát kap az is van olyan 10 ezer havonta. Azt se kérjük, de észre veszik, hogy kell. Tápszert kap az átlagosan havi 4 ezer. Befizették a tandíjamat egy évre 13 ezer, érettségi díj 43 ezer, továbbtanulás díj 9 ezer. Én eladtam a saját bútoromat, hogy a férjemnek a szabájsértését (több mint egy éves büntetés) ki tudjuk fizetni. (Pedig anyósom azt mondta kifizeti, de utolsó nap teljesen véletlen pont nem volt otthon. Azóta nem is beszélt róla. A telefon-internet azért ilyen magas, mert akkor lett kötve, amikor még volt miből fizetve, ebbe benne van a laptop törlesztő. Anyósom fizeti a vizet és az áramot. Ő közbe egy-egy csokit ad a kisgyereknek, egy héten egyszer kb főz, amiből mi is kapunk. Amikor elfogy a férjemmel ez a pénzünk kajára, akkor anyámtól kapunk általába 25 ezret, olyan 3 havonta kb. De akkor nem véletlen fogy el, mert mondjuk ha beteg volt a kisgyerek, akkor kellett benzinre, gyógyszerre, vagy meg kellett javíttatni a fűttést stb... A legnagyobb problémám az, hogyha előállt ez a helyzet és amit én kapok a kisgyerek után, magam után pénz, és a szüleimtől is, azt teljes mértékben megosztom a jelenleg munkanélküli férjemmel, akkor miért tőlünk várja el az anyós, hogy még adjunk, még adjunk... Egyébként havonta olyan 4 ezer forinttal szállok bele a villanyba (töltögetős áram), de az itt kb 2 nap alatt kompletten el is fogy (tartozása van rajt, amiről én nem tehetek) de nem írtam ezt a négy ezret, mert ahogy mondtam, ő is van, hogy ad abból, amit főz. az sem tetszett neki, hogy amikor dolgozott a párom, akkor külön kasszán voltunk. én mondtam a férjemnek, hogy arra költi a pénzét, amire szeretné, a gyerekre vagy magára. Még az is a baj, hogy anyósom szerint nem a férjem feladata eltartani a kisgyereket és engem, hanem kb a szüleim feladata eltartani hármunkat, amiért nem dolgozom, hanem tanulok. Viszont tanulni meg fogok és nem hagyom abba.
2013. márc. 24. 14:55
 16/40 A kérdező kommentje:
Egyébként amikor 18 évesen hozzámentem a férjemhez akinek volt munkája és babát vállaltunk, akkor a szüleim hirtelenjébe hogy megörültek, hogy úgymond lepasszolhatnak és nem kell utánam fizetniük semmit. Úgy mutatták ki, mintha mennyire örültek volna, hogy férjem van és babánk. Az anyósom akkor is utált, mert a fia talált valakit, aki élősködik rajta. Most hogy nincs munkája a férjemnek, a szüleim utálják és ő szerintük ott kéne hagynom (ez mekkora hülyeség) menjek vissza lakni hozzájuk, ők eltartanának minket, a babapénzt meg teljesen félre tudnám tenni. De nem megyek, mert a férjemmel szeretjük egymást, csak most épp nincs munkája. A szüleimmel együtt élni meg nem lehet, mert idegbetegek. Egyébként a férjemé is ez a ház, szóval miért is mennénk?! Anyósom fizetett tanfolyamot a férjemnek, hogy legyen munkája. 40 ezer forint volt, nem sikerül neki. A szüleim is kifizették neki újra a negyvenet, mert azt mondta, meg akarja próbálni. Megint nem sikerült a tanfolyam neki. Azóta elkönyvelték hülyének a férjemet. Tudom, hogy lesz munkája, most, hogy itt a tavasz, csak amikor van egy ilyen helyzet, akkor valahogy mindenki elkezd elfordulni tőlünk és köpködni.
2013. márc. 24. 15:02
 17/40 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem írni, hogy mi hárman tv-t, laptopot használunk árammal, semmi mást. Anyósom, a párja és a három gyerekük meg minden nap mosógépet, árammal főznek, ha főznek, bojlert minden nap bedugják. Mi heti kétszer, úgy oldjuk meg a fürdést. És kézzel mosok. Ha észreveszi, hogy teregetek, mindig lecsesz, hogy hogy lehetek ilyen hülye, hogy kézzel mosok, nemhogy átvinném hozzá. Ha átviszem egy héten egyszer, akkor este meg átrohan hozzánk üvöltözve, hogy állandóan mosok, szerintünk az ingyen van?! Volt, hogy apámnál laktunk hárman. Ott egy hónapra 4 ezres villanyszámlánk volt kb, és mostam minden nap, minden nap folyamatosan ment a bojlerünk, porszívóztam is. Itt meg ha adok négyezret az áramba, van két napig áram. És nem mi használjuk el.
2013. márc. 24. 15:09
 18/40 anonim ***** válasza:
95%
Na ezért nem kell férjhez menni és szülni amíg még nincs saját jövedelme az embernek.
2013. márc. 24. 15:13
 19/40 anonim ***** válasza:
96%

Azért te is köpködsz rendesen. Beállítod ezt az egészet úgy, hogy ti vagytok a tökéletes kiscsalád és titeket mindenki utál hüpp hüpp közben meg a frászt. A szüleitek bőven túltejesítik magukat és inkább hálásnak kellene lennetek, hogy egyáltalán van hol laknotok, van mit ennetek és a gyereketek sem éhezik mellettetek.

Anyós fizeti helyettetek a rezsit (4 ezer forint villanszámla 2 napra?????), ami neki nyilván nem mindegy hogy 1 ember lakik ott, vagy 4... Kifizette a párod tanfolyamát, amit képtelen volt megcsinálni. A te szüleid tartják el a babátokat, fizetik a sulidat és fizették ki a párod tanfolyamát szintén. Jóformán neked annyira van gondod, hogy 52 ezer forintból megoldd kettőtök kajáját, plusz a telefonszámlát (ami szerintem rengeteg).

Hülyén csináltatok mindent, hülyeség volt ilyen korán a semmire gyereket vállalni, hülyeség volt részletre laptopot venni és hülyeség volt emellé havi 7 ezres telefonszámlákat bevállalni alsó hangon! Én a helyedben meghúznám magam és őszintén hálás lennék, hogy ennyi mindent a fenekem alá tesznek. Azt is megtehetnék, hogy mindenki leveszi rólatok a kezét, mehettek albérletbe és akkor azt oldd meg havi 52 ezerből...

A tanulásra, a számlákra, a tartozásra... Erre mindre mindre gondolni kellett volna, amikor rábólintotok a dolgokra! Mérlegelni kell, hogy ha a párod elveszti a munkáját, akkor is tudjátok-e majd fizetni és ha elvesztette a munkáját, akkor nem kéne gyereket vállalni úgy, hogy gyakorlatilag nincs keresetetek!

Kiselőadás megvolt, tanács: A lehurrogás jár és igaza van a másik félnek, ahogy a szüleidnek is igaza van abban, hogy ez így sokáig nem mehet tovább. Szerintem ebben a helyzetben ne neked álljon följebb. Örülj hogy megkapod mindazt, amit megkapsz.

2013. márc. 24. 15:18
 20/40 A kérdező kommentje:
Ott tartunk, hogy anyós szerint én a babával élősködöm őrajtuk, én szüleim szerint meg milyen hülye vagyok, hogy ilyen férjjel és ilyen lehúzós számító anyósnál lakom.
2013. márc. 24. 15:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!