Kinek a feladata eltartani a férjemet ebben a helyzetben?
A helyzet a következő: Van egy babánk, anyósomnak és férjemnek közös házuk van, itt lakunk. Én gyesen vagyok, bevételem havi 50 000ft. Mellette tanulok, amit teljes mértékben fizetnek a szüleim és a babának is megvesznek mindent (tápszer, pelenka, ruha...) Férjemnek úgy alakult, hogy már fél éve nincs normális munkahelye. Előtte volt. Én ezt az 50000ft-ot költöm a férjem és a saját étkeztetésemre, a kisgyereknek veszek belőle ételt közbe, és fizetem a telefonszámlánkat belőle. Anyósom ki van akadva, hogy miért nem fizetjük a rezsit. Az 50 ezres gyesből miért nem ajánlom fel sose vagy miért nem kérem meg a szüleimet. Én úgy gondolom, hogy ez a férjem feladata lenne, mert ha én nem lennék a babával a férjemnek, akkor nem hogy az anyósnak kéne a rezsit egyedül fizetnie, de még a férjemet is el kéne tartania. Így is sokat köszönhetünk a szüleimnek, nem értem, hogy várhatja el az anyósom tőlük, hogy még szálljanak be a rezsibe is. Előtte amikor dolgozott a férjem, én még nem ismertem, az anyja főztjét ette és nem kellett hazaadnia pénzt. Amióta vagyok én a bébivel, azóta elvárja az anyós, hogy minden nap főzzek a férjemre (ami lehetetlen ennyi pénzből).
Vélemény?
Azért te is köpködsz rendesen. Beállítod ezt az egészet úgy, hogy ti vagytok a tökéletes kiscsalád és titeket mindenki utál hüpp hüpp közben meg a frászt. A szüleitek bőven túltejesítik magukat és inkább hálásnak kellene lennetek, hogy egyáltalán van hol laknotok, van mit ennetek és a gyereketek sem éhezik mellettetek.
Anyós fizeti helyettetek a rezsit (4 ezer forint villanszámla 2 napra?????), ami neki nyilván nem mindegy hogy 1 ember lakik ott, vagy 4... Kifizette a párod tanfolyamát, amit képtelen volt megcsinálni. A te szüleid tartják el a babátokat, fizetik a sulidat és fizették ki a párod tanfolyamát szintén. Jóformán neked annyira van gondod, hogy 52 ezer forintból megoldd kettőtök kajáját, plusz a telefonszámlát (ami szerintem rengeteg).
Hülyén csináltatok mindent, hülyeség volt ilyen korán a semmire gyereket vállalni, hülyeség volt részletre laptopot venni és hülyeség volt emellé havi 7 ezres telefonszámlákat bevállalni alsó hangon! Én a helyedben meghúznám magam és őszintén hálás lennék, hogy ennyi mindent a fenekem alá tesznek. Azt is megtehetnék, hogy mindenki leveszi rólatok a kezét, mehettek albérletbe és akkor azt oldd meg havi 52 ezerből...
A tanulásra, a számlákra, a tartozásra... Erre mindre mindre gondolni kellett volna, amikor rábólintotok a dolgokra! Mérlegelni kell, hogy ha a párod elveszti a munkáját, akkor is tudjátok-e majd fizetni és ha elvesztette a munkáját, akkor nem kéne gyereket vállalni úgy, hogy gyakorlatilag nincs keresetetek!
Kiselőadás megvolt, tanács: A lehurrogás jár és igaza van a másik félnek, ahogy a szüleidnek is igaza van abban, hogy ez így sokáig nem mehet tovább. Szerintem ebben a helyzetben ne neked álljon följebb. Örülj hogy megkapod mindazt, amit megkapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!