Férfiak! Ti megsértődnétek azon, ha a menyasszonyotok közölné veletek, hogy nem szeretné felvenni a ti családnevetek, hanem megtartaná a saját leánykori nevét?
Nálunk ez szakítópróba volt a jövendőbelimmel, szét is mentünk, úgyhogy inkább exnek mondom.
Igaziból nem voltam sose annyira oda azért, hogy férjhez menjek, de végül is a jogi közösség miatt elterveztük, hogy összeházasodunk (kéttanús esküvőt szerettünk volna).
Nekem egyértelmű volt, hogy SEMMILYEN változást nem szeretnék a nevemmel kapcsolatban, az exemnek meg az volt egyértelmű, hogy né leszek.
Ezen annyira sokat vitáztunk, és mivel elég fura stílusban kezdett el ragaszkodni ahhoz, hogy né legyek, viszont reakcióból elkezdtem én is ragaszkodni ahhoz, hogy vegye fel ő az enyémet, ha szerinte a közös név az összetartozás szimbóluma. Végül baromi csúnya dolgokat vágtunk egymás fejéhez, sok minden másról is kiderült, hogy mennyire nem egyformán gondolkozunk női-férfi szerepről, és szakítottunk. Szerintem egyikőnk sem bánja, nem illettünk volna össze örök életre, és jó, hogy kiderült időben.
Én valahol szeretném, ha a nevemben is benne lenne az összetartozás.
Viszont mindkettőnk neve egy foglalkozás, ami azért gond, mert szeretném megtartani a saját nevemet is.
Sosem lennék x y-né, mert akkor a keresztnevemet senki nem tudná, mert hivatalosan Y-né a keresztevem...
Anyukám mesélte a minap, hogy ha hivatalos papírokat tölt ki, így 27 év után is el kell gondolkodnia azon, hogy mit hova is kell írni:)
a másik ami ellene szól nekem a rengeteg papír, irat...stb átíratása, cseréje..
rákérdeztem most a páromnál.
ő is szeretné, ha felvenném, szerinte természetesen:) de ezt közösen kell megbeszélni, meg nekem kell madj hordani.
felvetettem neki hogy mi lenne ha ő venné fel az enyémet, mert szerintem ez amúgy ugyanolyan. Szerinte igazam van, de nem tenné. Persze megbeszéltük, hogy szerintünk ez egy hagyomány is, mint az, hogy nem a nő kéri meg a férfi kezét.. HA ebben nem tudunk kompromisszumra jutni, akkor mi lenne később?
en felvettem a ferjem nevet. nem volt maceras, 1 het alatt mindent el lehet intezni, a legtobb nem is surgos, a jogsim pl meg mindig nincs atiratva..
az meg hulyeseg, hogy nem szokod meg, alig 1 eve vettem fel, de teljesen termeszetes mar, nem gondolkozok rajta egy masodpercet se :)
termeszetesen nem, de nyilvan hozzaallas kerdese az egesz. ha valaki nem akarja felvenni, ugyse fogja, vagy ha igen, nem fogja szeretni..
en akartam, szeretem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!