Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ti megsértődnétek...

Férfiak! Ti megsértődnétek azon, ha a menyasszonyotok közölné veletek, hogy nem szeretné felvenni a ti családnevetek, hanem megtartaná a saját leánykori nevét?

Figyelt kérdés
Az én párom ha erre "utalok", hogy nem kötelező felvenni, akkor vérig van sértődve...

2013. márc. 23. 10:47
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Hosszu sztori..
2013. márc. 23. 11:34
 32/47 A kérdező kommentje:
:) utolso jo kis sztori a nyelvpiercing! :)
2013. márc. 23. 11:38
 33/47 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként ezt szerintem egyéne válogatja, kinek mi fontos.

Nekem az esküvő nem volt fontos, a felhajtás még kevésbé. Másnak gyerekkori álma - ezért neki mérhetetlenül fontos.

Mindig az adott ember igényeit, vágyait kell figyelembe venni. Hiába mondják nekem, hogy nézzem meg, hány ember imádja a sushi-t, ha a hal bármilyen formájától rosszul vagyok és képtelen vagyok megenni. Ilyen esetben nekem csakis az számít, hogy én magam hogy vélekedek róla.

A férjem pl. imádja a tengeri ételeket. Ha olyan helyen vagyunk, el szoktam kísérni, de rettentően felháborodnék, ha erőltetné, hogy halat egyek. Vagy ő háborodhatna fel, ha ellenezném a halfogyasztását, mert szerintem gusztustalan étel és szolidaritásból egyen velem csirkét.

A házasságban és minden működő emberi kapcsolatban kellenek kompromisszumok. Ha azt látom, hogy valami a másiknak nagyon fontos, nekem kevésbé, akkor erőt veszek magamon és a kedvéért megcsinálom. De ez a másik részéről is előnyös, ha így tesz.

Másrészt vannak olyan erős ellenérzések, amit tiszteletben kell tartani egy embernél. Ha valakinek erős tériszonya van, akkor nem erőltetem az ejtőernyőzést, mert tudom, hogy halálfélelme lenne közben.

Kérdező, azt kell eldönteni, hogy az ő vágya erősebb, vagy a te averziód a névfelvétellel kapcsolatban. Irreleváns, hogy mi, idegenek mit tartunk a saját életünkben jónak. Ez csakis kettőtökön múlik. Ha neki fontos, akkor semmire nem mész azzal az információval, hogy ezer más férfinek nem fontos.

2013. márc. 23. 11:41
 34/47 anonim ***** válasza:
84%

A nyelvpiercinges sztorihoz még: később a férjem mondta, hogy ő nem tudja megszokni, folyamatosan idegentest érzése van (pedig már elmúlt a duzzanat, néhány hete-hónapja bent volt neki). Kérdezte, hogy kiveheti-e?

Nem is értettem a kérdést, az ő nyelve, nem az enyém. Engem nem zavar a sajátom, de ha őt igen az övé, akkor vegye ki, úgy nem vicces, ha szenved miatta.

2013. márc. 23. 11:48
 35/47 A kérdező kommentje:
Igen valoszinüleg nem a kommentek fogják majd eldönteni a mi helyzetünket, csak kiváncsi voltam arra, hogy ki hogyan vélekedik erről és látom (ill. láthattam, amig ki nem törölték a hozzászolását), hogy megoszlanak a vélemények..
2013. márc. 23. 11:55
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért van megsértődve, én utálom az olyan férfiakat, akik feltétlenül uralkodni akarnak egy nőn, vagy csak fölé akarnak kerülni. Nem vallom azokat a hagyományos nézeteket, amik szerint a nők dolga a család és a konyhában a helyük, szerintem ez nem visz előre. De lehet, hogy én fel fogom venni majd a jövendőbeli férjem nevét, mert nem szeretem a saját családnevem.
2013. márc. 23. 13:10
 37/47 anonim ***** válasza:
93%

Én felvettem a férjem nevét és ettől még (lásson csodát az egyik válaszoló, aki szerint ez tulajdonviszony), nem lettem rabszolga, hanem egyenrangú társ. :D

Bocs a kitérőért.

A kérdésre: ez szerintem nem sértődés tárgya. Itt inkább arról van szó, hogy kinek hogy tetszik jobban, van, akinek a -né verzió, van, akinek a kötőjeles, van, aki megtartja a régi nevét, de még olyan is van, ahol a férfi veszi fel a nőét. Kérdező, te is duzzoghatnál ennyi erővel, hogy a vőlegényed miért nem akarja felvenni a te neved, holott már erre is lehetőség van.

2013. márc. 23. 13:53
 38/47 anonim ***** válasza:
11%

csodát láttunk :D

és elvagyunk ájulva :)

2013. márc. 23. 13:55
 39/47 anonim ***** válasza:
Na, ugye? Tudtam, hogy ezzel zúzni fogok! :DDD (37. voltam)
2013. márc. 23. 14:20
 40/47 anonim ***** válasza:
93%

Én sem venném fel a férjem nevét.

Szerintem ennél sokkal neccesebb ügy, amikor a nő felveszi a férj nevét, aztán elválnak, a nő mégis büszkén él tovább a férj nevével, aki azóta rég elmerült a múlt homályában.. Ez számomra nevetséges, amellett hogy félreértésekre is adhat okot.

Egyszerűbb maradni a saját néven.

2013. márc. 23. 14:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!