Férfiak! Ti megsértődnétek azon, ha a menyasszonyotok
közölné veletek, hogy nem szeretné felvenni a ti
családnevetek, hanem megtartaná a saját leánykori
nevét?
11/47 A kérdező kommentje:
Eltűnt a 2.dik válaszolo? (aki szerint feminizmus,stb...)
Nem is a házasság működésével kapcsolatban van gondja a férjnek, hanem az esik neki rosszul, hogy gyakorlatilag a házasság egyik szimbólumát, ami gyakorlatilag az ő oldaláról létezne, azt akarod kihagyni.
2013. márc. 23. 11:14
13/47 anonim válasza:
Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét, s a gyerekeink is ezt a kötőjeles változatot kapták. A férjem azt szerette volna, ha né leszek, de azt semmiképp nem akartam, így kompromisszumos megoldásként választottam ezt a variációt.
2013. márc. 23. 11:15
Nekünk májusban lesz az esküvőnk, én úgy döntöttem, hogy marad az a nevem, ami már 25 éve a nevem...megszoktam...:P Amúgy nem fog zavari, ha a párom nem fogja hordani a gyűrűt, apukám sem hordta soha, de mégis már lassan 30 éve házasok anyukámmal, annyira nem számítanak ezek a dolgok..legalábbis számomra, a boldogság nem ezen múlik. Viszont ha a páromnak ez fontos lenne felvenném, mert tisztelem ennyire, de szerencsére ő is úgy gondolkodik ahogy én...:)
2013. márc. 23. 11:15
Amúgy meg ha feminizmus is lenne? Szíve joga a nőnek eldönteni ezt! Egyenjogúság van már, nem tudom mit kell ebből ügyet csinálni. Ha én férfi lennék, én nekem eszembe sem jutna ilyenen cirkuszolni, olyan gyerekes! Az a férj legnagyobb gondja? Jó neki!
2013. márc. 23. 11:16
El, valaki kitöröltette a válaszát, bár nem tudom miért, csak leírta a véleményét, nem is sértett meg senkit.
Nem tudom akinek már ennyi is szúrja a szemét az mi a francnak jár ide. (Nem rád gondolok kérdező, hanem arra, aki jelentette a válaszolót)
2013. márc. 23. 11:16
Jó akkor abban sincs elítélendő ha én férfiként nem akarok gyűrűt húzni, sőt egyáltalán gyűrűt venni, hisz minek vegyek ha úgy sem tartom fontosank a hordását,felesleges pénzkidobás. És különben sem tartom fontosnak hogy a menyasszonyom mondjuk a házasságkötés JELÉÜL SZOLGÁLÓ ruházatát (értsd menyasszonyi ruha) megvegyük, mert minek az ma már, ósdi divat,különben is a sok macera,pénz,meg próbák...ugyan már én ilyen gondolkodással egy HIBÁTLAN FÉRFI vagyok és senki ne mondja nekem, hogy ne legyek megsértődve, ha netán a menyasszonyom gyűrűt és ruhát akar és én meg nem. Nekem van igazam és a nőnek vannak nagy elvárásai.
2013. márc. 23. 11:17
Én nem vettem fel,nem sértődött meg rajta.Gyűrűket se hordjuk,sima mezei ezüst karikagyűrűket vettünk,mert mindketten utáljuk az ékszereket és hülyeségnek tartottuk több pénzt kiszórni rá.Senki se problémázott rajta,jelképes felhúzás megvolt,lehet örülni neki:)
Nővérem se vette fel,unokatesóm felesége se.
Nekem hihetetlennek tűnik,hogy ennyire fennakad ezen.
(A gyermekek persze mindenhol az apa vezetéknevét viselik)
2013. márc. 23. 11:17
19/47 A kérdező kommentje:
Mondjuk a gyürüs kérdés: az én párom sem hordja a mindennapokban a jegygyürünket, holott megvolt az eljegyzés, de én sem hordom..ha olyan helyre megyünk, akkor felveszem, de itth ugyis együtt élünk, az emberek tudják..akkor?
"Nekem van igazam és a nőnek vannak nagy elvárásai."
oké, ha szerinted igazad van, akkor nem kell velünk vitázni!
Én szerintem ez egy kisgyerekes viselkedés, hogy ezen valaki balhézik!
2013. márc. 23. 11:20
Kapcsolódó kérdések: