Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korban ciki már a...

Hány éves korban ciki már a szülőkkel lakni?

Figyelt kérdés

2013. márc. 21. 16:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem 25 felett. Bár 25-30 között inkább még csak kellemetlen, 30 felett már nagyon ciki. De persze ha működik, mert mindenki egyformán belead a háztartásba anyagilag és munkával, akkor senkinek nincs köze hozzá.
2013. márc. 21. 16:54
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem nincs olyan, hogy ciki. Mindenáron minek kéne elköltözni, ha van hely, jó a viszony? Anyagilag is sokkal jobb mindkét félnek. Én mondjuk már nagyon mennék, de nálunk nem a legjobb a helyzet. 22L
2013. márc. 21. 17:12
 13/20 anonim ***** válasza:
95%
Nincs olyan, hogy ciki.
2013. márc. 21. 17:16
 14/20 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem 26-30 fölött már nem egészséges otthon lakni.

De a jelenlegi helyzetben sajnos nem egyszerű elköltözni sem!

Ismerősi körömből néhány példa a kényszerű együttélésre:

Anya 67, apa nem él, "gyerek" 42 éves, megélnének külön is de a pasinak nincs nője, úgyhogy inkább otthon lakik, a lakása kiadva.

Szülők nyugdíjasok, srác 31 éves. Munkahelye megszűnt, lakástörlesztő felment. Bár van barátnő még is hazaköltözött, lakás kiadva.

Apa nem él, anya nyugdíj előtt 6 évvel betegen, bevétele 22800, fia 32 éves bevétel 95 ezer, nincs senkije, otthon lakik.

Apa nyugdíjas 60 ezer, anya nyugdíj előtt 4 évvel, bevétele 0. Gyerekek 35, 33 évesek. Keresetük 75-75 ezer Forint..

A fenti példák alapján látszik, hogy a magyarországi 100-140 ezres fizetésekből sajnos nehéz elkezdeni az önálló életet. Ezért laknak még sokan otthon.

Én 22 éves vagyok, 120-at keresek. Havonta 30-al beszállok itthon, 10-ért tankolok, buli: 10, ruha, egyéb: 10. Tehát nagyon odafigyelve 60-at félre tudok tenni úgy, hogy itthon lakom.

Szerintem ez még mindig jobb mint albérletre szórni a pénzt, hiszen így ha lassan is de 5-6 év alatt egy lakást össze tudok hozni.

2013. márc. 21. 17:38
 15/20 anonim ***** válasza:
81%
Soha nem ciki aki ezt cikinek érzi az nem tudod kijönni a szüleivel.
2013. márc. 21. 17:53
 16/20 A kérdező kommentje:
Én nagyon jól kijövök a szüleimmel,szerencsére.Csak azért érdekelt mások véleménye.Nem egy nagy házban lakunk,de azért jól megvagyunk főleg,h testvérem sincs.Én nem szeretnék elköltözni,(már ha lenne rá pénzem)és egyedül élni.Nem lenne jó,h nem tudnék senkihez sem szólni.
2013. márc. 21. 18:04
 17/20 anonim ***** válasza:
74%
Az a ciki, akinek ez ciki. Mitől lenne ciki?? Sokkal cikibb otthagyni az anyukát egyedül egy lakásban, aztán felé sem nézni! Ja, meg ciki még az az ember is, aki megpróbálja megmondani másoknak, hogy hogyan, hol és kivel éljenek. Sok ember kicsit túl nagyra van magával. Lehet lepontozni!
2013. márc. 21. 19:32
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ciki. Manapság sok pályakezdő nem talál munkát, vagy ha mégis, nem keres annyi pénzt, hogy rendesen eltartsa magát, ilyenkor szerintem teljesen természetes, hogy otthon marad, gyűjtöget. Legalábbis én logikusabbnak látom, mintha albérletben sakkozna a számlákkal. Ha viszont eleget keres, hogy egyedül éljen - arra sem mondanám, hogy ciki, de én ebben az esetben szívesebben költöznék el otthonról és próbálnék önálló életet élni.
2013. márc. 22. 07:29
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. márc. 23. 09:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem ciki,csak sajnos nem egészséges.

Amíg velük laksz a szülők mindenben bele akarnak szólni.

Sosem tudsz teljesen független lenni.Saját életed nehezen lesz.

Ez mind azért van,mert nem fizetik meg normálisan az embereket,de majd idővel lesz következménye.

Aki teheti és vannak vágyai elköltözik ebből az országból,ahol továbbra is a sötétség működik és növelik a gazdagok és szegények közötti különbséget és eltűnik a középréteg.

Már látszik is az eredménye most.Akkor még durvább lesz majd,ha a mai 20on évesek 40 felett lesznek.Teljes káosz lesz.

Te nem szégyelld magad.Azoknak kell szégyellniük magukat,akik 500 nm-es lakásban laknak 2en,másokon élnek gazdagon.

2014. febr. 18. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!