Hogyan álljak ellen a szüleim manipulálásának? 43N
Az én szüleim hasonlóak. De én 21 évesen úgy döntöttem, hogy nem vagyok értük felelős, így elköltöztem, és azóta is élem a saját életemet. Hát persze hogy jöttek nekem is azzal hogy miattam mentek tönkre egészségügyileg, hogy hálátlan vagyok mert elhagytam őket, meg öngyilkos lesz stb. Már régen rájöttem, kár nekik bármit is mondanom. Így a legutolsó veszekedésünk alkalmával kijelentettem, hogy ha nem képesek csak úgy elleni velem, ha csak piszkálni tudnak akkor jobb ha nem is tartjuk a kapcsolatot. Nem voltak képesek. Ezért újabb helyre költöztem, megváltoztattam a telefonszámomat és nem kerestem többé őket.
Ma 41 évesen évente egyszer elmegyek hozzájuk, de ennyi. Ha még mindig én vagyok a rossz, akkor szépen elköszönök és újabb 1 évig nem látnak..
43 évesen már te is felnőtt nő vagy. Régen a sarkadra kellett volna állnod. Ha ez nem megy akkor nincs mit tenned..tűrd a szüleid önző viselkedését..
De nekem elhiheted. Ha sarkadra állsz, a szüleid akkor sem lesznek öngyilkosok (az én anyámnak is voltak kísérletei, de tudjuk mindannyian hogy ez csak felhívás, de nem akar igazából meghalni) és végre nyugodt lehetsz..
41/N
Próbáld meg minimalizálni a kapcsolattartást.
A konfrontációnak nem az a célja, hogy egy csapásra normális, támogató szülőkké válnak.
Az a lényege, hogy a gyermekkorod nyomorúságáért a felelősséget a szüleid vállára tedd.
Ha ők elutasítják ezt, megtagadják tőled, a helyedben komolyan elgondolkodnék azon, hogy valóban szükséges-e a kapcsolat velük?
Úgy is kérdezhetném: mi a fontosabb? a kapcsolatotok, ami állandó megalkuvásokból áll, vagy a lelki nyugalmad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!