Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vele maradjak, vagy kezdjek...

Vele maradjak, vagy kezdjek új életet?

Figyelt kérdés
33 éves vagyok,a párommal elvileg 3 éve szeretjük egymást,de kicsit több,mint másfél éve jöttünk rá,hogy ténylegesen együtt szeretnénk élni!Ő Németországban kapott munkát,és én két-három hónapon belül utána költöztem!A helyzet azonban nem olyan egyszerű..ugyanis mivel nem tudtam egy kukkot sem németül,tanulnom kellett,viszont ennek ellenére sem lehet itt munkát találni,még legalább két évig nem oldják fel a szabad munkavállalásra vonatkozó törvényeket!!Én azért jó párhoz illően ellátam őt,főztem,mostam,takarítottam rá,és nem mellesleg szerettem őt!!Két hónappal ezelőtt a tüdőrákos édesapám sajnos örökre itthagyott bennünket,és ott kezdődtek először a problémák!!A párom édesanyja,akitől egyébként részvétet kellett volna kapnom,durván nekem esett,hogy nem nekem van szükségem a fiára a gászidőben,hanem neki,aki nem látja a fiát minden nap,elégedjek én meg azzal.hogy a párom hazahozott a temetésre,de nem gondolja,hogy az segít,ha kézen fogva kikísér az apám sírjához(hozzáteszem,az "anyós"nővére rákban halt meg!! :( ) Két hónap elteltével tegnap a párom bátyja hozott minket kocsival vissza otthonról!!Az otthon töltött idő viszonylag kultúráltan telt,tegnap nem is volt semmi gond!Ma viszont robbant a bomba,mert a fejemhez lett vágva,hogy érdekesnek találja,hogy akkor költöztem ki az öccséhez,amikor ő külföldi munkát kapott,és hogy én mennyire kihasználom,és egyébként korlátozom a pici testvér életét!!Aki külföldön él,tudja,hogy nem olyan könnyű,mint amilyennek látszik itt élni!!Én a munkámat,a családomat,a barátaimat,és az egész pesti életeme adta fel a páromért,a bátyaj szerint ez nem jelent semmit,szerinte az emberi kapcsolatok nem érnak annyit,mint egy jó karrierlehetőség,amit elveszek az öccsétől!!Egyébként nem is ezek a szavak bosszantanak,hanem az,hogy az öccsét nyíltan kisfiúnak nevezi,és a párom nem védi meg a saját méltóságát!!Azon lovagolnak,hogy én idősebb vagyok,mint a párom,nekem ketyeg a biológiai órám,még az ő testvére élhetne,mint Marci hevesen!!(persze amink most van,mindent én alakítottam így,sokáig munkanélküli segélyt is kaptam,amiből otthon megéltem volna simán...ja,.otthon nem is kellett volna munkanélkülinek lennem,mert volt munkám ....... :( ),illetve az anyu is támogatott...szóval nem hiszem,hogy én lennék a kihasznáklás mintaképe,főleg,mert eljesen kész vagyok attól,hogy nem tudok dolgozni!!Ő viszont nem képes megvédeni...illetve a sarkára állni!!Bizhatok még benne,hogy változik a helyzet..hogy felnő végre!!vagy 30 éve koron túl inkább kezdjek egy új,reményekkel teli életet otthon ,a szülőhazámban????(bocs,hogy ilyen körülményes voltam,mindenki segítségét szívesen fogadom :) )
2009. szept. 15. 01:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
29 éves lesz,nem olyan egetrengetően nagy a korkülöbség,és nem gondolom,hogy 30 felé közeledve már valaki kisgyerek!Ő elvileg azt mondja,hogy velem akarja az életét élni,ha egyenesbe jöttünk,el is akarna venni,és igen,belátható időn belül még gyereket is szeretne!De a családja felé ezt nem vállalja,mert nem ezt várják el tőle...egyetlen egy dologban volt csak igaza a tesójának,bármennyire is bunkó volt(már bocs),hogy nem azt kell kommunikálni a család felé,amit azok elvárnak tőled,hanem amit tényleg gondol!Mert ha én úgy érzem,imád,és örül nekem,hogy mellette vagyok,a helyzettől függetlenül,de a családjának meg kb.annyit reagál,hogy elvagyunk,de nem lelkesedik,akkor a család sem hiszi,hogy tényleg azért vagyok mellette,mert ő is azt szeretné!!Amikor tegnap megkérdeztem,szerinte az lenne-e a megoldás,hogy hazaköltözöm,hogy ő élhesse az életét,akkor ő azt mondta,azt akarja,hogy mellette maradjak!!Csak ha folyamatosan elnyomnak,meg bántanak,kérdés az,hogy megéri-e?
2009. szept. 15. 08:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a párod nem olyan aki a családja felé ki tudja mutatni az irántad való érzelmeit. Ezért még szerethet. Mondd el neki mit mondott a bátyja, és kérdezd meg, hogy miért gondolhatja ezt? És ne hagyd, hogy a kapcsolatotokat tönkretegyék. Ti ott vagytok kint. Ha kettőtök között ezt a témát lerendezitek, ne törődj a családdal. Legyetek boldogok. Talán most túlérzékeny vagy az apukád elvesztése miatt. Tedd túl magad a gonoszkodásukon, és ne foglalkozz vele.
2009. szept. 15. 09:15
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem kell,hogy elmondjam,mert mindez az ő füle hallatára történt!Ő megdöbbent,de kb.ült,mint egy kuka,arra sem reagálva,amikor azt mondta rá a testvére,hogy ő egy kisfiú!!Én el sem hittem,amit a fejemhez vágtak,és ő annyit reagált le,hogy ezek szerint mégsem üldözési mániám van!
2009. szept. 15. 09:21
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Kit érdekel mit mondanak a szülők? :)

Mindig megmosolyogtam az ilyen befolyásolható párokat, ahol nem elég a szerelem, mert mások határozzák meg a kapcsolatukat. Szerintem azzal törődjetek ami számít: magatokkal.

Az én szüleim pl - a szemedbe mosolygok de a hátad mögött elmondalak mindennek - típusúak, le is léptem és a kapcsolatot is alig tartjuk. Én úgy vagyok ha az én párom valaki(akárki) pocskondiázza, akkor az semmivé válik a szememben. Mindkettőtöknek a sarkára kellene állnia.

2009. szept. 15. 10:00
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem el ne hagyd a párodat, aki szeret téged és veled akar élni!!!

Tojjál a családja fejére széles ívben! Kit érdekelnek??? Szakítsátok meg velük a kapcsolatot és puffogjanak otthon nyugodtan! Legalábbis te szakíts meg velük minden kapcsolatot, párod persze tarthatja velük a kapcsolatot, ha akarja.

Tényleg ne azzal foglalkozz, hogy ők mit mondanak, a párod meg kicsit mulya a család felé, de ez legyen a legnagyobb baj vele!!! Ha nincs más baj vele, ezt el lehet viselni, hogy a családjának nem mer nagyon ellentmondani, mivel nem éltek a közelükben.

Ha ott laknátok velük, azt tanácsolnám, hogy menekülj, de így ne foglalkozz velük és kész! Éljetek boldogan, attól majd megpukkadnak és kész!

2009. szept. 15. 10:08
 16/20 anonim ***** válasza:
85%

Nehéz helyzetben vagy, de talán jobb is, hogy most derülnek ki a kettőtök közötti nézetbeli különbségek.

Nem tudom, érdemes-e harcolni olyan férfiért, aki csak immel-ámmal vállal fel. Hiszen a családjára lehet ugyan fütyülni, de attól az még nem fog elpárologni, megszűnni, befolyását veszíteni... Márpedig ebben a családban nőtt fel, az ő mentalitásukat, értékrendjüket építette magába. (Ha ezekkel szöges ellentétben állna az övé, akkor azt a tudomásotokra hozta volna!)

Ha nagyon szereted és képes vagy folyamatos harcot vívni az időről-időre felbukkanó rosszindulatú áskálódás ellen, akkor maradjatok együtt.

De! A párodat kérd meg, nyilvánítsa ki egyértelműen neked és a családjának is: miszerint meggyőződése, hogy érdek nélkül szereted és bizony boldog melletted, ezután pedig nem tűri, hogy bántsanak téged.

Ha mindezt nem sikerül elérned...

2009. szept. 15. 10:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Most kellene nagyon ide az a válaszoló, aki a csernus könyvét ajánlja !:)/Bocsi, de most tényleg !) 1. A párod a párod. Neki nem lehetne, hanem ki kell állnia érted. Akkor is ha az anyja egy nagyszájú, direktor természetű nő. 2. Miért hagyod hogy a fejedhez vágják, hogy "eltartanak". Amint írod van pénzed, ha hazajössz lakhatásod... ne menj bele ilyen pitiáner játszmákba...

3. Mennyire szereted a párod? Vagy inkább ez már ragaszkodás?

Én konfliktuskerülő ember vagyok, de egy valamiért képes vagyok felrúgni az elveimet: ha a hátam mögött piszkálódnak vagy valaki a személyes területemet dobálja szavakkal vagy tettekkel.

2009. szept. 15. 13:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát nekem elég zavaros, amit írsz, nekem annyi jön le, hogy emiatt azon gondolkodsz, hogy elhagyd-e a párod? Mert nem védte meg az önbecsülését? Nézd én 10 évig éltem egy nagyon rossz természetű és gonosz anyós mellett, lehet, hogy nagy a tűrőképességem, de bizony nem értem, emiatt miért akarnád elhagyni a párod? Kellene tudni, mi az ő véleménye az egészről? Beszéljétek át, ha ő akar, menjen az anyjához meglátogatni, meg a testvérével is tartsa a kapcsolatot, te pedig ne tartsd velük. Szóval ezeket a dolgokat szerintem másképp kellene elintézni, nem elhagyással, főként nem azért, mert útban van a baba is.
2009. szept. 15. 13:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ne haragudj, nem tudom, honnan szedtem, hogy útban van a baba... storno a vége.
2009. szept. 15. 13:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Semmi baj!! :) Azt írtam,hogy elvileg ő is szeretne,meg én is belátható időm belül,de erre is megkaptuk a leosztást,hogy a nagy semmire szüljünk!!Az a nagy semmi nem egy 60 ezer ft-os fizetés,amire tényleg nem nagyon lehet vállalni gyereket,illetve bármikor lenne hova mennem(mennünk),akár a párommal is,mert az én édesanyám(édesapám is ilyen volt :( ) egy tünemény,neki az fontos,hogy engem boldoggá tegyenek,és már attól tüd valakit szeretni,és becsülni,hogy tudja,az illető engem tiszta szívvel szeret!Igazából a szívem legmélyén nem szeretném elhagyni őt,mert már most kezdhetne jobb lenni az életünk,most tudnánk végre gyűjteni,és egy szép életet kialakítani magunknak!Igen,azt megbeszéltük,hogy abban az esetben,ha ő tényleg szeret engem,azt tisztázza a családjával,hogy azért vagyok vele,mert szeretem,és ő legalább annyira szeretné,hogy mellette legyek,mint ahogy én is azt szeretném!!Tartsa a kapcsolatot velük,menjen néha haza,de valóban az a megoldás,ha én nem foglakozom az ő családjával!!Mindenkinek nagyon köszönöm az eddigi válaszokat,nagyon sokat segítettetek,és örülök,hogy nem kaptam szélsőséges,bántó szavakat,tényleg mindenki a legjobb tanácsot próbálta adni a lehetőségekhez képest! :) :) :)
2009. szept. 15. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!