Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelki terrorizálástól szeretné...

Snl.Drako kérdése:

Lelki terrorizálástól szeretnék megszabadulni, de hogyan?

Figyelt kérdés
A probléma többrétű. Először is az anyám az, aki lelki terrorizálni kezdett, mióta egy személyben a főnököm és az anyám. Eddig is volt rá hajlama és időnként próbálkozott, de most már kezd eldurvulni a helyzet. Már nem otthon lakom, így otthon legalább nyugtom van, viszont a munkahelyemen állandó a stressz. Önmagának mond ellent, és amikor erre rávilágítok, "hazudok". Emellett, mivel egy kis családi vállalkozást csinálunk, az volt a mottó, hogy "ha nincs dolgod, nyugodtan maradj otthon" ehhez képest már vagy tizedik alkalommal csesz le, hogy mi az, hogy nem jövök be reggel 8-ra malmozni. Próbáltam vele tisztázni az egészet, de nem működött. Sajnos nem hagyhatom ott az irodánkat, mert a végzettségem nem jó semmire (php programozó, amíg tanultam, nagyon menő volt, de már mindenki talált magának), a másik szakmámat, a biztonsági őrt most küldenék kötelező továbbképzésre, amiről addig nem volt szó, amíg elvégeztem a tanfolyamot, amire nincs pénzem, tehát az is el van kaszálva. Próbáltam szépen, próbáltam csúnyán megmondani neki, hogy ez így nem jó, ebbe csak engem tesz tönkre, de mintha a téglának beszélnék, hogy ne legyen már ilyen színű. Mit tehetnék?

2013. márc. 13. 13:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Pénzüggyel és számvitellel foglalkozunk nagy általánosságban.
2013. márc. 16. 13:41
 12/14 anonim válasza:
Amíg nem tudod képbe állítani, és tőle függesz anyagilag, addig hiába pattogsz, mert nem vagy ÖNÁLLÓ. Keress másik munkát. ha tényleg azt akarod , hogy ő változzon, ahhoz neked kell tenni. úgy, hogy a sarkadra állsz, és megmutatod a kis irodátok nélkül is tudsz boldogulni. Amíg csak nyelsz, nyelsz.. addig tudja, hogy ő a főnök, mert Ő is ! ő ad munkát neked, még mindig szopod a cicit.. :/ sajnos.
2013. ápr. 22. 19:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Lehet idealista vagyok,de attól nem főnök valaki, hogy genyózik és megkeseríti mások életét. Egy jó szülőnek inkább példát kellene mutatnia, ha az nem megy, legalább nem a másikra zúdítani az agybaját.

Az én anyám is terrorban tartott egész életemben, míg volt rá módja. Csupán azért, mert "véletlen" gyerek voltam, és 4 hónap múltán, mikor rájött hogy terhes, már nem végeztek abortuszt. Én elköltöztem, függetlenedtem, de próbáltam vele kapcsolatot tartani. Némileg visszafogta magát ekkor, de a hozzám való viszonyulása és rosszindulata mit sem változott. Legutóbb egy hónapja beszéltem vele, mikoris telefonban elkezdett ordítozni, és hazugnak, gerinctelennek nevezni csak azért, mert nem vettem fel a telefont x időpontban. Szó nélkül leraktam, a számom megváltoztattam. Nem tudom, az ilyen emberek szerintem nem értenek semmiből. Nekem pedig bőven elég a saját életemet, és önbecsülésemet rendbetenni az ő bánásmódja után, minthogy egy percig tovább tűrjek neki.

Költözz el szerintem, és keress más munkát. És ne legyen lekiismeretfurdalásod - nekem az volt - de hiába az anyám, nem érdemli meg sem a bizalmamat, sem semmit.

2013. nov. 7. 00:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Igazából, még arra sem képes, hogy egy félmondatomat végighallgassa, neki csak az a lényeg, hogy legyen egy bábu akit ütni lehet - már nem fizikailag, hanem más "módszerekkel". Senkinek nem ajánlom, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetben maradjon, ha egyszer van más módja is élni.
2013. nov. 7. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!