Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lelki terrorizálástól szeretné...

Snl.Drako kérdése:

Lelki terrorizálástól szeretnék megszabadulni, de hogyan?

Figyelt kérdés
A probléma többrétű. Először is az anyám az, aki lelki terrorizálni kezdett, mióta egy személyben a főnököm és az anyám. Eddig is volt rá hajlama és időnként próbálkozott, de most már kezd eldurvulni a helyzet. Már nem otthon lakom, így otthon legalább nyugtom van, viszont a munkahelyemen állandó a stressz. Önmagának mond ellent, és amikor erre rávilágítok, "hazudok". Emellett, mivel egy kis családi vállalkozást csinálunk, az volt a mottó, hogy "ha nincs dolgod, nyugodtan maradj otthon" ehhez képest már vagy tizedik alkalommal csesz le, hogy mi az, hogy nem jövök be reggel 8-ra malmozni. Próbáltam vele tisztázni az egészet, de nem működött. Sajnos nem hagyhatom ott az irodánkat, mert a végzettségem nem jó semmire (php programozó, amíg tanultam, nagyon menő volt, de már mindenki talált magának), a másik szakmámat, a biztonsági őrt most küldenék kötelező továbbképzésre, amiről addig nem volt szó, amíg elvégeztem a tanfolyamot, amire nincs pénzem, tehát az is el van kaszálva. Próbáltam szépen, próbáltam csúnyán megmondani neki, hogy ez így nem jó, ebbe csak engem tesz tönkre, de mintha a téglának beszélnék, hogy ne legyen már ilyen színű. Mit tehetnék?

2013. márc. 13. 13:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, de mi az a php programozo, és milyen szintü végzettség?
2013. márc. 13. 14:07
 2/14 anonim ***** válasza:
érd el, hogy rúgják ki anyádat :)
2013. márc. 13. 14:13
 3/14 tetris ***** válasza:
Helyedben leülnék anyáddal, és letisztáznám pontról pontra a munkaköri feladataidat, és egy "Munkaköri leírás"-ban le is fektetném, amit mindketten aláírnátok. Már csak a további viták elkerülése végett. Talán még neki is könnyebb lenne, ha tisztán látná, hogy mik a te feladataid, és mik az övéi.
2013. márc. 13. 14:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Minden munkahelyen van munkaidő. Van szerződésed? Megegeztetek valamiben? Néha én is ott ülök a munkahelyemen reggel hétkor és malmozok nyolcig...de akkor is ott kell lennem mert különben kirúgnának!
2013. márc. 13. 15:21
 5/14 anonim ***** válasza:

"ehhez képest már vagy tizedik alkalommal csesz le, hogy mi az, hogy nem jövök be reggel 8-ra malmozni."

Akkor ugye ez azt jelenti, hogy már legalább 10 x nem mentél dolgozni. Nem tudom, milyen cég az, ahol akkor is fizetnek, ha a dolgozó nem jár dolgozni.

2013. márc. 13. 15:23
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem vagy koteles egyutt dolgozni az anyaddal, mar felnott vagy, valtoztass, keress megfelelo munkat, s kozben jarhatsz felnott tovabbkepzesre is! Az anyad a fonokod, egy vallalkozas, a min. az, hogy rendszeresen bejarsz, hiszen jovedelmet kapsz!
2013. márc. 13. 15:27
 7/14 A kérdező kommentje:

1.-nek

A PHP programozó egy felsőszintű végzettség, OKJ-s ÉS főiskolai diplomám is van róla

2.

Nem jó, mert a két cégünk közül ő az egyiknek a vezetője. Nem fogja magát kirúgni

Tetris:

Először én is ezt próbáltam, de nem működött.

4.

Nincs szerződésem, de most hogy mondod, sokkal jobb van a kezemben ennél...

5.

Igen, minden munkahelyen van munkaidő, de viszont ha papírok szerint nézzük, hogy én ki vagyok, akkor bizony egy tőle független cég vezetője. Mert két cégben megy ez az egész.

6.

Köszönöm, de sajnos igen, ha nem ott dolgozom, éhen halok, mert mindenhova "pályakezdőt keresünk 20 év tapasztalattal" (nem vicc és nem túlzás, ez szó szerint szerepelt a profession.hu-n).

Viszont köszönöm mindenki válaszát, átnyálazva a papírokat már tudom a megoldást. Legközelebb eszébe juttatom, hogy én valójában egy jogilag különálló egy személyes cégnél vagyok, ergó neki k*rvára semmi köze ahhoz, hogy ha én délután kettőkor akarok bejárni. Még egyszer köszönöm mindenkinek.

2013. márc. 13. 16:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Nos, ha a jogilag különálló, egyszemélyes cég kitermeli a fizetésedet és annak minden járulékos költségét plusz rezsit, ráadásul a tulajdonosa is te vagy, mindezt úgy, hogy nem is kell semmit dolgoznod, akkor hajrá. Ha csak egy icipicit is nem így van, akkor viszont anyuci k*rvára beletömheti a pici szádba az általad átnyálazott papírokat és mondhatja, hogy köszikeee, ennyi volt. :)
2013. márc. 13. 16:46
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, kitermel mindent, és nem azt mondom, hogy nem kell vele dolgoznom, csak azt, hogy vannak napok, amikor nincs dolgom. Egy év alatt jött össze az a 8-10 nap, amiről szó van.
2013. márc. 13. 19:12
 10/14 anonim ***** válasza:
Én 30 év alatt nem hiányoztam ennyit, pedig igen jó állásom volt. Elárulhatnád nekünk, milyen ez a két, egyszemélyes vállalkozás, ami eltart benneteket. Nem kellenek apró részletek, csak úgy nagyjából.
2013. márc. 14. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!