Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megszabadulni...

Hogyan lehet megszabadulni egy nemkívánatos családtól?

Figyelt kérdés

4 emeletes, jó környéken lévő társasházban élünk, aránylag normális a lakóközösség is illetve csak volt.

Az földszinten az egyik lakást albérlőknek szokták kiadni. Nem is olyan régen beköltözött egy fiatal férfi, sosem találkoztam vele csak néha láttam, nem zavart senkit.

Aztán 1 hónapja egyre hangosabban él, rendszeresen felcsönget hozzánk is és másokhoz is azzal az ürüggyel, hogy bent felejtette a kulcsát. Mostanában többedmagával mozgolódik éjjel, iszonyatosan hangosak, nyitott ablaknál alszunk és mindig felordibálnak minket mikor a ház előtt "beszélgetnek".

Megjelentek már nők is, fiatalabbak, idősebbek és öregasszony is. Már mind ide járnak haza abba az egyszobás lakásba.

Az egyik feljött ma, bekopogott, hogy adjak neki pénzt.

Elkezdtem félni az otthonomban...egyik lakónak sem tetszik ez a változás, akik tehették biztonsági ajtóra váltottak vagy rácsot szereltettek fel.

Hogyan lehet kitenni ezeket? A főbérlő azt mondta, hogy egy ideje nem fizet a férfi és különben is csak egy személynek adta ki a lakást. De kirakni nem tudja őket, meg is fenyegették.

2012. júl. 26. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Elég rég óta albérletezek,nekem is van egy 1 szobás lakásom azt szoktam kiadni.

Mi azt szoktuk ilyenkor csinálni,hogy egyszerűen bemegyünk a lakásba és lecseréljük a zárat.

Nem merik betörni ,mert azt a törvény bünteti!Meg egyezünk mikor jön a holmikért és ennyi!Nálunk mindig bevált.

2012. júl. 26. 19:54
 2/9 renji7575 ***** válasza:
100%

Kitenni őket?:o

egyenlőre nemszabad hogy jólérezzék ott magukat..

mondjuk ha igencsak idegesít a hangzavat akk beszélj össze a társasággal és jelentsétek fel csendháborítás miatt..

Illetve ha tényleg túl gyakran csöngetnek fel hozzád azzal szerintem már akk zaklatással is feljelenthető..

nos hirtelen csak ennyi jutott eszembe remélem segített.. és mindenképpen írj üzit hogy mit teszel(nél)

mert ebböl szeretnék egy kis tapasztalatot:D

2012. júl. 26. 20:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha n em fizet, akkor a főbérlő feljelentheti, és kilakoltathatják őket. Neki csak a telefont kell felemelni, és felmutatni a papírokat, onnantól a sünök megoldják.
2012. júl. 26. 20:02
 4/9 A kérdező kommentje:

A főbérlő nem mer lépni, azt mondta, hogy eddig ahányszor jött valamelyik mindig otthon volt.

Rendőrséget többször kihívtuk rájuk mi is, mások is...már ki sem jönnek vagy csak órák múlva, nem foglalkoznak az üggyel.

Esetleg valami cég akik pénzért kiteszik őket? Hiszen nem fizetnek, nincs joguk ott lenni.

2012. júl. 26. 20:02
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen csak a főbérlő nem jelentette be a lakókat, nem is adózik utánuk így nem akarja belevonni a hatóságokat. De szerintem lassan már van annyi kára, hogy a büntetés eltörpüljön mellette.
2012. júl. 26. 20:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bakker olyan nincs,hogy nem lehet őket kirakni? Milyen városba laksz?
2012. júl. 26. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsétek fel a főbérlőt azért, mert a lakásában rendszeresen olyan zaj, ricsaj van, ami a többi lakót zavarja. A lakás rendjéért, szabályszerű használatáért a tulajdonos, illetve a főbérlő felel, tehát először őt fogják elővenni. Akkor kénytelen lesz színt vallani, kik csinálják a hepajt, mert különben őt büntetik meg. (Ja így is, mert nem adózott az albérletből származó bevétele után. Utána bízzátok a hatóságokra, hogyan mászik ki belőle.
2012. júl. 26. 20:15
 8/9 A kérdező kommentje:

Budapest.

Egyébként egyszer láttam hasonló történetet azt hiszem a naplóban, ugyan ez a sztori csak ott neki is mentek a főbérlőnek, a rendőrök nem csináltak semmit, hiába jelentették fel őket és valami céget bízott meg a nő jópénzért, azok kirakták őket.

Meg is keresem a riportot.

2012. júl. 26. 20:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a főbérlőnek van esze akkor szerez pár nagydarab izompacsirtát és kiteteti a szűrüket. Másrészt össze kell fognotok közös erővel elmenni rendőrségre meg helyi jegyzőhöz mindkettőnél feljelentést kell tenni és mivel akkor látni fogják hogy komolyan baj van akkor fognak majd lépni. Nálunk is hasonló volt a panelba akkor is csendháborítás volt meg ezek meg ezek balhéztak a főbérlő nem foglalkozott a dologgal mert őt fizették rendesen, de mivel ő is abba a lépcsőházba lakott csak ő a legalsó szinten a másik lakása amit kiadott a legfelső szinten volt így ő is mondta hogy elege lett mondta nekik hogy van 15 napjuk hogy távozzanak, nem mentek el nem fizették tovább hívott rendőrt ők is tettek felszólítást a távozásra, akkor sem mentek utána volt az hogy felbérelt valami céget plusz beszélt a rendőrökkel is és ők kirakták őket a tulaj zárat cserélt az ajtókon a lakást azóta már el is tudta adni egy fiatal párnak mert ő neki elég nagy veszteség volt plusz a kilakoltatók költségét is fedeznie kellett így eladta a fiatal párnak és ők olyan békések és csöndesek hogy azóta az egész lépcsőház megnyugodott. Én meg komoly testi erőszakkal is befenyegettem a lakót persze de nem reagált rá semmit. Itt törvényesen kéne eljárnotok meg a fenyegetéssel csak rosszabban járnátok, a tulajt meg védeni kellene.
2012. júl. 26. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!