Kérdésem, fiatalon szültem egy családos apától, nem akartam a házasságát tönkretenni, ezért nem pereltem be. Megbeszéltük havi x összeget ad, nem Így történt. Most be szeretném perelni, nem akarja az apasági vizsgálatot. Jogi úton hogyan perelhetem?
Mennyi idős a gyerek, elismerte gyerekének? gyermek 3 éves koráig, ha nem ismerte el, akkor be kell hogy legyen írva apa, vagy egy fiktív név, vagy az igazi apa, ezt te döntöd el. Ha a gyermek jogviszonya rendeztlen, akkor a gyámhivataltól kapsz egy levelet, hogy menj be és nyiltkozz, mivel az apa rovat nem lehet üresen az anyakönyvi kivonatba. Megnevezed az apát, ők értesítik, majd a bíróságot is, te kapsz egy ügyvédet a gyámhivataltól, aki képvisel téged. Neki is meg kell jelennie, persze azt mondja majd, hogy nem az ővé, de ekkor hivatalból kirendelik a dns vizsgálatot, ami ki fogja mutatni,és ha tényleg ő az apa, mivel ő lesz a vesztes fél, így minden költséget ő fog állni, ami nem olcsó, csak a dns 200.000 körül van+ügyvédi ktg stb...
+kiderül minden
Ez tuti így van, mert ebbe vagyok benne, csak nálunk nem családos apa a fiam apja, hanem eltünt, így nem volt apaságink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!